![]() |
![]() |
![]() |
Експресен пат Штип - Радовиш |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 21222324> |
Author | |
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Колку што знам, покрај овој пат, вака се проектирани и Штип - Кочани и Ранковце - Крива Паланка. Edited by Cloverstack - 14-Oct-2018 at 20:56 |
|
![]() |
|
Zelenikovo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Oct-2017 Online Status: Offline Posts: 1631 |
![]() ![]() |
уште да имаа gpr скенер [1][2][3] за да истераат брзо сондирање на цели локалитети него парцијално рекогнистицирање по трасата на патот, камо државата да инвестираше во вакви направии, бар на регионално ниво да имаат по една на лагер ако веќе археологијата ја тимарата како туристички магнет ... https://sdk.mk/index.php/magazin/artefakti-od-5-vek-pred-n-e-skelet-od-kon-najdeni-na-trasata-megu-shtip-radovish/ |
|
![]() |
|
Sashko ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 41 |
![]() ![]() |
Дали ширината на овој експресен пат и изведбата на клучките дозволуваат некогаш да прерасне во автопат?
|
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Утре веројатно ќе поминам тука, ако можам да застанам (веројатно нема да имам време бидејќи имам набиен распоред) ќе сликам и ќе пуштам некоја слика од деловите кој ги споменав во претходниот пост, за сите да видат за што зборувам.
|
|
![]() |
|
WolfLeader ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Aug-2015 Online Status: Offline Posts: 694 |
![]() ![]() |
Daci iskomentira za ovoj pat deka toa so kaza minister ne e tocno , prethodniot minister za site avtopato tvrdese deka se vekje gotovi a ustvari ne bea ni do pola .... A i da se sluci nekakvo cudo da bide gotov pred rok sigurno tolku i ubavo ke bide izraboten , poarno ic da ne bide taka barem da bide napraven kako so treba. |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Од фејсбук профилот на Министерот за транспорт и врски:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edited by Џоле - 07-Oct-2018 at 22:17 |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Кого прашуваш? Миладиновци - Штип набрзо ќе биде пуштена, јас лично мислам средина на Ноември би требало да биде во функција.
|
|
![]() |
|
elnino ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Mar-2010 Location: kavadarci Online Status: Offline Posts: 129 |
![]() ![]() |
темава е за штип радовиш, да не лафиш за миладиновци штип?
|
|
![]() |
|
WolfLeader ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Aug-2015 Online Status: Offline Posts: 694 |
![]() ![]() |
Epten lazat a ccc , ja mislev samo Misajlovski lazese ovie beter od nego se , toj so ni pola zavrsena rabota zavrseno vikase deka avtopatot e gotov , a ovie so nepocnat proekt vikat gotov e
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Само го видов насловот, ништо повеќе нема потреба да видам, срамно за министерот, трасата можеби е пробиена околу 60-70 проценти, кога бев пред две недели натаму , немаше ни 50 проценти пробиеност, кај винаријата нема поместувања , кај кањонот каде што е карпест дел исто така нема поместување , само во лесниот предел е средено солидно. Лично не верувам дека и со натчовечки напори и решени сите проблеми успеале да ги пробијат тие делови за две-три недели. Веројатно наредната недела повторно ќе одам натаму па ќе погледнам, штета немам никој со мене за да може да слика.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
https://www.youtube.com/watch?v=W_g_qjz7bVE
![]() |
|
![]() |
|
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
Postojnava magistrala ke ostane ili ke bide vmetnata vo ekspresniot pat?
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Théoden ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31-May-2018 Location: Р. Македонија Online Status: Offline Posts: 580 |
![]() ![]() |
Првичната претпоставка ми беше дека ќе се прави засебен потпатник нешто појужно од постоечкиот мост. Но правецот на патот кон Штип не остава многу простор. Во овој случај, наспроти изградба на целосно нов мост како поевтина опција можеби е земена продолжување на сегашниот мост, зафат кој не сум запознаен дека воопшто е извршен негде кај нас. Исто така, ако еден од двата моста на скицата е стариот мост, тогаш тоа повеќе ми изгледа како да е западниот. Но секако, ова може да се само наши нагаѓање без да знаеме повеќе детали за проектот.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Сегашниот мост сигурно не е дел од експресниот пат, односно од оваа клучка , затоа што е премногу краток (а веројатно и премногу низок) за под него да може да помине подвозникот прикажан на скицата. Претпоставувам дека ова е малку поисточно од сегашниот мост. Не можам да тврдам со сигурност, затоа што информациите се оскудни, но ова ми изгледа како два нови моста за експресниот пат. Ако си во право дека ова се груби скици и дека не треба да извлекуваме заклучоци за ширината, тогаш може да се два моста со доволна ширина за тука во иднина да помине автопат. Но повторно не прави логика зошто би ги правеле двата моста сега, кога еден со адекватна ширина во оваа фаза е доволен, а вториот би можел без проблеми да се изгради кога ќе биде потребно. Edited by Cloverstack - 08-Aug-2018 at 22:49 |
|
![]() |
|
Théoden ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31-May-2018 Location: Р. Македонија Online Status: Offline Posts: 580 |
![]() ![]() |
Не знам што е толку чудно, и мостовите преку Вардар на А1 го имаат истиот профил со по две ленти. Бидејќи сообраќајот по експресниот пат е двонасочен, веројатно не е оправдано стеснување од двете страни за да се премине преку сегашниот мост. Во овој случај, со оглед на тоа што патов треба да прерасне во автопат во иднина, се оди со втор мост - копија на првиот. Сликите од клучките мене ми личат на најобични скици и јас не би проценувал димензии според нив.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Сеедно што воедно е и премостување на Брегалница, тоа само по себе не е причина. Всушност со оглед дека патов е проектиран со можност да прерасне во автопат, ова делува уште почудно, освен ако обата моста немаат ширина од минимум 8 метри, а не делува така. |
|
![]() |
|
Obedineta Makedonija ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Aug-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 1744 |
![]() ![]() |
Мост на Брегалница ![]() |
|
Создаваме за да имаме, а и тоа што го имаме треба да го чуваме такво какво што е !!!!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Во право е О.М. А што е работава со клучката Штип Југ, зошто раздвоен коловоз на надвозникот? Вака е поскапо, а не ја гледам причината зошто е ова потребно или пожелно. ![]() |
|
![]() |
|
Obedineta Makedonija ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Aug-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 1744 |
![]() ![]() |
Да ама тоа е од Три Чешми - до мостот на Брегалница(првата) и од после клучката Бучим - клучка Радовиш(четвртата), а главната работа и најобемната е скрос нова рута - барем ја така го разбрав концептот... |
|
Создаваме за да имаме, а и тоа што го имаме треба да го чуваме такво какво што е !!!!
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 21222324> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |