![]() |
![]() |
![]() |
Вандализам и примитивизам |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2425262728 42> |
Author | ||
dule ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Mar-2011 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 255 |
![]() ![]() |
|
Потполно си во право,редно време е да има казни,но и поголема грижа од градските власти бидејки се работи за поправка на фонтаната ,па за една ваква мала инвестиција да не чекаме со месеци. |
||
![]() |
||
WNBARCH ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Apr-2011 Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
|
1.казни за графити кога ке почнат да делат??
2.каква е оваа фарба што овозможува создавање на алги аман незнаат ли спецификација на тендер да направат и да казнат добавувачи...сигурно имаат гаранција на договор која што (ако не е нормално со врски)може да ја повлечат?? 3.камери... 4.колективна свест ...минус 10....домашна култура ...минус 20 5.казни казни казниииии |
||
![]() |
||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
|
Сликава е малце стара, ама доказ плус дека новиве чешми не искочија баш најквалитетни, а и скопскава трагикомедија не заслужува нешто поубаво од онаа претходна бела чешма. |
||
![]() |
||
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
|
Гротеска!
|
||
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
WNBARCH ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Apr-2011 Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
|
идејата за бришење на графитите и потписите да не остане само на форумов.да покажеме малку виша интелигенција и колективна грижа за градот и да направиме акција за бришење.да ја пуштиме идејата до градот некако да ни обезбедат средства зашто и они сигурно би нашле корист во ова...
|
||
![]() |
||
theMac3donian ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 30-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
|
Како што викам секогаш за тие што фрлаат ѓубре по улици, само приспособено за овие што бришат/шкртаат вака... Само флуро-портокалово одело и рибање на сите знаци, патокази, сообраќајни знаци во централното градско подрачје!!! |
||
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
|
||
![]() |
||
polval ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Feb-2009 Online Status: Offline Posts: 177 |
![]() ![]() |
|
Значи простотилакот на некои луѓе нема крај. На кој нормален човек би му паднало на памет да го исчкрта крстот на патоказот. Енциклопедиски пример за недостаток на интелигенција. Решението се казни, парични и високи, џебот боли најмногу.
Edited by polval - 14-Sep-2011 at 10:48 |
||
![]() |
||
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
|
denovive setajki se nis starata carsija primetiv deka tamosnite info tabli kaj sto imase patokasci za dzamija, sv.spas i nekoj drug objekt, sv. spas e seuste ishkrtan so sprej odnosno krstot na tie info tabli
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
од ЛАЗ-овите мислам дека само поради тоа ги тргнаа сите чеканчиња, што е сосема погрешно решение според мене
|
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
јавно да се покажат слики од деликвенти и хулигани и крадци.да ги фати срам и на други да не им текне.секако со казна.
|
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
Кај што има диктатура, ќе има и култура - висок степен на полициска контрола, казни, ќотек ...
|
||
![]() |
||
Граѓанин ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 233 |
![]() ![]() |
|
Разбрав дека поединци почнале да крадат чеканчиња (инфо од тука) од автобусите, оние за кршење на прозорското стакло во вонредна ситуација. Обично таквите чеканчиња се врзани со гајтанче, ама кој сака, ќе го скине, нели. Не разбирам што ќе им се.
Колку што сум запознаен, автобусите имаат видеонадзор и лесно може да се утврди идентитетот на сторителот. Да се надеваме дека тоа ќе се покаже како ефективно во вакви случаи. Edited by Граѓанин - 13-Sep-2011 at 10:16 |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
а кога ќе помислиш дека на помалку од 100 метра од локацијава имаше кабина за надзор, навистина е смешно
и како за инает, онака рутински, се уништуваат баш оние урбани елементи кои се корисни за градов штета што каменоломите се сега механизирани, најдобра казна според мене измислена од човек е да се стави некој да крши камења и барем на нешто корисно да ја потроши негативната енергија ![]() и сеуште ми остануваат замерките за општините што не ги санираат ваквите штети, да се надевам дека картава ќе ја поправат набрзо |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
Високи, многу високи казни...само тоа е спасот..ако нема да плати, затвор.
|
||
![]() |
||
gorco ![]() Senior Member ![]() Google Maps: Regional Expert Joined: 22-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 642 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
ах мора некој да се казни некој ,мора да се затвори некој за вандализам,графити ,анархично однесување инаку без казна лугето стануваат безстрашни.толку се глупи не сфаќаат дека и они губат пари со ова.уште ми се плаче за графитите на ново офарбаните клупи и фонтана во парк.да начекам некој како шкрта мислам дека ке ке ми изшприцам спрејот у уста
|
||
![]() |
||
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
|
spored lokacijata kade e postaven bilbordot, ova bese samo prasanje na vreme...
|
||
![]() |
||
antiuser ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
|
Ко што велеше Цацко К-15 ...то треба да се убие бе ![]() ![]() |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2425262728 42> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |