![]() |
![]() |
![]() |
Министерство за надворешни работи |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2627282930 38> |
Author | ||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
единствена добра страна на објективе што можам да ја најдам е што многу институции кои досега на ништо не личеа ќе добијат нови простории и се надевам подобра организација и функционалност но сепак, тоа не значи дека сега треба сите урбанистички минуси на објектов да му ги заборавам |
||
![]() |
||
be ![]() Newbiе ![]() Joined: 14-May-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
bravo KRALE za komentarot. toa e toa. ne treba nisto poveke.
se e minlivo samo izgradenoto ostanuva, se dodeka ne go pokosi zemjotres ili druga nepogoda. |
||
![]() |
||
4skopje ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Feb-2011 Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
|
Da malku cudno e,ama ima napraveno ramki za prozori(nestandardni) kade sto eden prozor opfaka dva sprata .
|
||
![]() |
||
stratus ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Aug-2010 Location: Bitola/Skopje Online Status: Offline Posts: 755 |
![]() ![]() |
|
Дали прво треба да почнат со фасадата или да ги монтираат прозорците, ме чуди малку редоследот. Или тоа зелено-белото не е фасада?
|
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
МНР „по правило“ треба да е прилично репрезентативен објект, и во срцето на градот. Овој ќе ги исполни двата критериума, но новоизграден барок за мене е шминкерство и неимагинативност - можеле поинаку да постигнат ефект на импозантност. Како и да е, до објектот лесно се стига и од Собранието (додуша Аџиларски е малку тесна), и од Владата (ама има огромна крстосница со семафори кај Мавровка, ама има лента за десно), а за претседателската вила не би можел да кажам, далеку е. Сепак сообраќајно ја погодиле би рекол, нема локација во центарот полесно пристапна. Инаку на објектов ќе му треба многу убава градина. Ама многу убава!
Edited by гитардемон - 21-May-2011 at 18:00 |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
|
Настрана барокот за момент, државотворното значење на објективе што се градат е ОГРОМНО. Камо да се изградеа во 1991 година!!!
|
||
![]() |
||
4skopje ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Feb-2011 Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() Edited by spaceman091 - 20-May-2011 at 18:02 |
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Еве една тука од Министертвото заедно со јавно обвинителство...
![]() |
||
Македонија - Земја на чудата!
|
||
![]() |
||
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
|
Se pravi glavnata kupola
|
||
...kaj si kapelo pak ke si kape...
|
||
![]() |
||
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
|
@alexgizh i jas istoto go pomilsiv,no izgleda naviknavme kaj nas rabotite da se zataskuvaat so godini,pa kako sto vika Gradinarot sega normalnata brzina ni se gleda mnogu brza ![]() |
||
build.mk, гради форумска историја
|
||
![]() |
||
Gradinarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Aug-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 369 |
![]() ![]() |
|
Фасадната пластика треба да е префабрикат, а градежната столарија се работи релативно брзо, ако за тоа имаат фронт. Најверојатно проектната документација е детална и комплетна, а надзорот се надевам дека нема потреба да се матка по изборните штабови. Ова е нормална брзина, за жал за нас ненормална.
Според она што до сега го гледам на останатите објекти, ми се чини дека добро ќе си ја завршат работата и поздрав до сите мајстори кои машки се тргаат по истите.
|
||
..... .......
|
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
Ме фаќа страв да не брзаат со фасадиве поради изборите, па да испадне фушерај...
|
||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||
![]() |
||
Macedonian ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 78 |
![]() ![]() |
|
МАКЕДОНЕЦ си кога кавал ќе ти ја распара душата кога зурла ќе ти го раскине срцето.
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
StreetStruck ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Nov-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 415 |
![]() ![]() |
|
Како тоа не е потребно да се има поголем мост, па тој дел е страшно оптеретен, а не немало потреба. И баш првата работа е за "квалитетен" сообраќај, а после е за убавина.
Нов мост, доколку би се правело, проширувањето ќе биде од другата страна на министерството, а не да го залепат уште толку до министерството. После ако се предвидуваат тука стокатници и те како ќе мора да се направи нов мост. А за вклопеноста, па ова е најмал проблем, изгледот може да биде сто пати подобар и исто толку пати повеќе да одговара со опкружувањето. Овој мост требаше да биде приоритет, но на кого да му кажеш. |
||
"Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство"- Јане Сандански
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
булевари не се прават за на некој да му изгледаат поубаво заедно со некој објект, туку се прават за квалитетен сообраќај и беспрекорно функционирање на истиот
реално, нема потреба да се опуштаме со проширувања, бидејќи улицата иако е прометна, нема потреба од такво нешто моментално а и ако збориме за вклопеност со објекто, сепак е подобро мостот за остане таков каков што е, бидејќи ако се проширува ќе треба комплетно да се промени, а е еден од најстарите мостови во градов и таквиот изглед одговара со класичниот изглед на објектот, само мали естетски промени на мостот и улицата се потребни ако збориме за естетиката на истите |
||
![]() |
||
IN_MOTION ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Jul-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
|
Да супер би било да е 2х3, баш пред некој ден на тоа размислував, само незнам дали и колку е изводливо тоа да се изведе, освен да се оди со нов мост до него. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() плус не е во ред објектот да го гледаме само од еден агол, туку да имаме претстава за целата слика, односно просторот на кој се наоѓа објектот и неговата вклопеност во него, естетски и функционално земајќи во предвид како би требало да функционира целата околина заедно со потребите на објектот и мене на пример објектот убаво ми изгледа кога ќе го видам од позади, ама не е тоа поентата, објектов воопшто не е планиран мора да признаеме |
||
![]() |
||
StreetStruck ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Nov-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 415 |
![]() ![]() |
|
Знам дека не е темата, али многу добро ќе беше мостот кај Холидеј Инн да беше 2X3 ленти и да изгледаше онака топ. Верувам дека тоа ќе ја дополнеше целата слика, а за растеретување на сообраќајот во тој дел па да не зборам.
|
||
"Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство"- Јане Сандански
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2627282930 38> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |