build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Останати теми > Останати теми
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Кандидатура за ЕвроБаскет 2017

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <123
Author
Message Reverse Sort Order
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
kultuzin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote kultuzin Quote  Post ReplyReply #41 Posted: 18-Dec-2011 at 00:52
Сиромашниот два пати плаќа, тоа е мојот заклучок. Место со комплекс на ниска вредност кога се проектираше салата требале да мислат дека можеби и Македонија некогаш ќе биде способна да освои некое си 4 место во кошарка што би и отворило врати и за кандитатура за организација на Европоско првенство. Борис трајковски е ОК сала ( иако никако неможам да го преболам хендикепт од една трибина )за организирање на финале на КУП Македонија во кошарка или ракомет, исто така добра е и за квалификациски утакици на репрезентациите(иако мислам дека после успесите на кошаркарите ќе биде претесна во иднина и за вакви мечеви)но за секоја организација што ги минува границите на Македонија а не е Женски ракомет или Шах едноставно салата не е погодна. Одтука за мене и натаму останува мистерија средната оценка која салата ја има добиено на анкетата.
Back to Top
nylon View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote nylon Quote  Post ReplyReply #42 Posted: 18-Dec-2011 at 00:38
Ако информацијава е точна, тоа значи дека ќе треба да се изградат уште две сали минимум. Тоа значи една во Битола, Струмица, Прилеп, Тетово или Штип и уште една во Скопје. Таа во Скопје би била со капацитет од околу 15.000 седишта, а другата со 7-8.000 седишта.

Од ова произлегува дека Борис Трајковски треба да се пренамени, затоа што Скопје нема потреба од две мултифункционални арени. Искрено, немам идеја во што би можела да се претвори.

А, градењето на поголема сала (10.000-15.000 седишта) во друг град е полоша солуција од горенаведената. Прво, немаме друг град како Каунас со над 300.000 жители, а второ го немаме Жалгирис од како Каунас кој игра во Евролига.
Back to Top
Djole88 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Djole88 Quote  Post ReplyReply #43 Posted: 18-Dec-2011 at 00:16
Originally posted by Djole88

Originally posted by Plugger

Djole, A od kade ti se ovie informacii??

Salata Boris Trajkovski e mala za vakvi golemi manifestacii, Ke mora uste edna sala da se izgradi so barem 15,000 sedishta, ako moze eden Kaunas so 300,000 ziteli da ima sala od 15,000 togas nie treba sigurno da imame.

Ne mi se svigja taa idea so 4 drzavi da konkuriraat, edna do dve maksimum inache vaka navistina glupavo ke bide.

Информацијата ми е од близок чоек на луѓето во федерација. Доколку сакаат организација ќе мора уште една сала да се гради, што го увидоа последниве неколку години со успесите на ракометарите и кошаркарите, дека салата Борис Трајковски е доволна за мали концерти и клубски излети во Европски купови

Македонија со официјална кандидатура за ЕП 2017!

Македонската кошаркарска федерација и официјално ќе биде кандидат за организација на Европското првенство во 2017 година, откако претседателот на МКФ Даниел Димески денеска пред бордот на ФИБА ја најави нашата кандидатура заедно со Србија и Бугарија.

Трите национални федерации веќе постигнаа договор за заедничка кандидатура, а наредниот период гломазниот проект треба да добие подршка и од соодветните државни институции.

Утре, пак, ФИБА и официјално треба да и го додели шампионатот во 2015 година на Украина, откако Кошаркарските федерации на Франција, Германија, Италија и Хрватска одлучија да ја повлечат заедничката кандидатура за организација на ЕП бидејќи, како што истакнаа, воопшто немаат доверба во професионалноста на организациските структури на ФИБА Европа.

http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=3718

Edited by Djole88 - 18-Dec-2011 at 00:19
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <123

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.094 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.