![]() |
![]() |
![]() |
Доградба и надградба на зграда |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <123 |
Author | |
ddd2007ddd ![]() Newbiе ![]() Joined: 24-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Здраво !
Би сакал да ве замолам доколку сакате да ми дадете професионално мислење за мојот случај. Живеам во зграда која е изградена 1961 година ( за среќа не се срушила за време на катастрофалниот земјотрес во Скопје ). Спорет ДУП оваа зграда бидејќи е ниска ( приземје+3+поткровје ) може да се изврши надоградба на уште 2 спрата + поткровје, и исто така може отпозади да се исврши доградба (проширување) на терасите. Би сакал да ве прашам за стручно мислење дали е ИСПЛАТЛИВО да се изврши надоградба на зградата и дали со тоа би се нарушила статистиката на зградата ? Исто така ме интересира дали некој може да ми испрати на маил ( ddd2007ddd@gmail.com ) некој проект да видам како изгледа проект за доградба и надградба на зграда ? Како може да пресметам колку би не изнесувало самите станари без да бараат инвеститор да си инвестираат во доградбата и надградбата на зградата ? Бидејќи зграда се наоѓа во строгиот центар на Скопје, се надевам дека со продавањето на новоизградените објекти ќе може да се поврати инвестицијата, и секако дека ќе остане ќар за станарите ![]() Однапред ви благодарам на одговорот ! |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <123 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |