build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Изградба и ентериери
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Доградба и надградба на зграда

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <123
Author
Message Reverse Sort Order
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
ddd2007ddd View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Online Status: Offline
  Quote ddd2007ddd Quote  Post ReplyReply #41 Posted: 24-Oct-2009 at 17:01
Здраво !

Би сакал да ве замолам доколку сакате да ми дадете професионално мислење за мојот случај.

Живеам во зграда која е изградена 1961 година ( за среќа не се срушила за време на катастрофалниот земјотрес во Скопје ).
Спорет ДУП оваа зграда бидејќи е ниска ( приземје+3+поткровје ) може да се изврши надоградба на уште 2 спрата + поткровје, и исто така може отпозади да се исврши доградба (проширување) на терасите.

Би сакал да ве прашам за стручно мислење дали е ИСПЛАТЛИВО да се изврши надоградба на зградата и дали со тоа би се нарушила статистиката на зградата ?

Исто така ме интересира дали некој може да ми испрати на маил ( ddd2007ddd@gmail.com ) некој проект да видам како изгледа проект за доградба и надградба на зграда ?

Како може да пресметам колку би не изнесувало самите станари без да бараат инвеститор да си инвестираат во доградбата и надградбата на зградата ?
Бидејќи зграда се наоѓа во строгиот центар на Скопје, се надевам дека со продавањето на новоизградените објекти ќе може да се поврати инвестицијата, и секако дека ќе остане ќар за станарите

Однапред ви благодарам на одговорот !

Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <123

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.381 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.