![]() |
![]() |
![]() |
Мост на Уметноста |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345 19> |
Author | |
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
mislam deka ke bide pametna ideja pomegu ovie dva mosta da se napravi uste eden so najmoderen i najminimalen dizajn, kako ednas koga imase predlog da se napravi most tenok 30 cm od specijalen materijal(ne znam dali pamtite)
slednive argumenti mi pagaat na pamet: -rastojanieto megu ovie dva mosta e duplo pogolemo otkolku megu kameni i oko ili megu umetnosta i kako li se vika toj kaj mnr - ke se ovozmozi vrska od kejot kon mob i filharmonijata - ke se razbijat malce ovie dva premnogu slicni mosta koi vaka eden do drug deluvaat kako delo na neinventiven avtor - ke se pokaze deka megu cel ovoj kich ubavo moze da se vmetne i most so sovremen nenametliv izraz ![]() Edited by xnx - 19-Apr-2013 at 13:34 |
|
![]() |
|
Bojan10 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 21-Jun-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 504 |
![]() ![]() |
За оценувањето на мостов, се мислев да кажам, мост ко мост...
Ама глеј чудо, мост е, ама не е ко мост. Значи мостов оди од кеј, кон објект, а на другата страна на кејот не може да се излезе, така? Значи, идеш, шеташ, се враќаш, ќорсокак е мостов, или очите ме лажат? ХАХАХАХХАХХАХАХАХХАХАХАХХАХХАХАХХАХАХААХАХАХАХА ![]() Edited by Bojan10 - 19-Apr-2013 at 13:27 |
|
![]() |
|
Zoc ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Mar-2009 Online Status: Offline Posts: 101 |
![]() ![]() |
Токму тоа и мене "ми падна во уво". Пред некој ден прошетав по мостот и навистина можам да потврдам дека има страшно непријатен звук од апаратчињата
![]() |
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Јас бев денеска ,поставени се на 4 или 5 канделабри во средината од двете страни и навистина се гласни и иритираат тоа можам да го потврдам ,инаку денес поминав на мостот само колку да го видам.
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Не знам дали некој од вас бил, ама луѓе, оние ултразвучните апаратчиња за бркање птици (кои се многу - отприлика 10) се толку неподносливи, човек не може да се приближи до мостот! Нели тие треба да бидат нечујни за нашето уво? Јас навистина позаебана работа немам досега чуено, она може комотно да се користи во воени цели! Не преувеличувам, слободно поминете и кажете ми!
|
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Во принцип не знам дали да оценуваме инфраструктурни објекти, па макар и накитени како овој... во крајна линија сепак е мост. Досега колку што памтам не сме оценувале ниту еден инфраструктурен објект. Проблемот е во тоа што критериумите за згради и за инфраструктура не се поклопуваат целосно, така да оценките би биле некомпатибилни. |
|
![]() |
|
Danndy ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 410 |
![]() ![]() |
![]() „Мостот со својата грандиозност и убавина навистина го одзема здивот.“ без навреда, ама само умноболен може ова да го напише. Ох... ужаснат. |
|
Traveling.
|
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Четврток, 11 Април 2013 14:54
Убавото време ги натера граѓаните да прошетаат низ македонската метропола, а Мостот на уметноста ги измами нивните љубопитни погледи. Мостот со својата грандиозност и убавина навистина го одзема здивот.Ново обележје на центарот на Скопје, покрај „богатите“ канделабри го красат и 29 скулптури, меѓу кои централна е на Браќата Миладиновци, висока три метри. Страничните 28 скулптури на истакнати македонски уметнички дејци, меѓу кои и онаа на Тоше Проески, се високи по два метри. Пешачки мост на реката Вардар ги спојува Градскиот трговски центар и објектот за Јавното обвинителство и Финансиската полиција.
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
dali ke ima skoro ocenuvanje na mostov? mislam deka e zavrsen, ili?
|
|
![]() |
|
Watson ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 23-Mar-2013 Location: Bitola Online Status: Offline Posts: 33 |
![]() ![]() |
[}
![]() |
|
![]() |
|
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
![]() Ама дури и ако ја остават, сепак дали мостот има гарантен рок со кој се гарантира дека и за 50 години од сега ќе биде ваква каква што е сега ? ![]() |
|
![]() |
|
kire85 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2007 Location: Düsseldorf Online Status: Offline Posts: 400 |
![]() ![]() |
Ако ја остаат таму во секој случај! ![]() |
|
![]() |
|
mackomk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 130 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
mackomk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 130 |
![]() ![]() |
Dobar ispadna mostov
![]() ![]() Edited by mackomk - 11-Apr-2013 at 18:09 |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
да,интересно имаше многу луѓе,сакав и јас да прошетам ама некако беше како во корзо,и се откажав
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Полн со посетители??? |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
денеска мостот беше полн и затоа избегнав сликање
|
|
![]() |
|
Danndy ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 410 |
![]() ![]() |
А што прават луѓево на мостот? Као атракција им е? И „шпартаат“ од едниот до другиот крај? Па нека им е бравоС.
|
|
Traveling.
|
|
![]() |
|
kenzo_fan ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Dec-2011 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
Во прашање е споменикот на Гангам стајл, да нема забуни.
|
|
"Скопје е промашен град" - Арх. Живко Поповски
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
![]() |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345 19> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |