![]() |
![]() |
![]() |
Хипериум |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 7> |
Author | |
liburni ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: London Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
really classy building! |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
1
2 3 4 5 |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Во право си потребна е нова фото сесија. Екстериерно е готов |
|
![]() |
|
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
Дечки нешто оддамна не сте кажале ништо за објектов,кога официално ќе биди пуштен во употреба?
Според сликиве од пред еден месец изгледа скоро готов. |
|
build.mk, гради форумска историја
|
|
![]() |
|
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
Малку пробуричкав во темава и уште не сум на чисто со некои работи во врска со објектов. Гледам дека на повеќето од вас објектов им изгледа многу добро, да не речам им се допаѓа со што и јас се согласувам, можеби најголема забелешка би ми била бојата на панелите што не викам дека не е добра, туку прашање е колку е соодветна за скопската клима и енергетската ефикасност во тој правец, ама тоа се други прашања. Факт е дека за голем процент од „поновите“ скопски згради од овој карактер, треба да им биде репер (во смисол на обликувањето, дека и така во најголем процент така ги коментираме проективе, во недостаток на повеќе инфо).
Само не ми е јасна локацијата, стварно е штета што објектов не е поставен на некој аголна локација. Во тој контекст чудна ми е врската (визуелната) на канцеларискиот простор (што е нормално целосно застаклен) со обесените гаќи на балконите на станбените згради што се во најнепосредна близина (последната слика од постот на lslcrew). Генерално е позитивно што не се инсистира да се збута ваква намена некаде во центар што може е комерцијално логично, ама и не е задолжително, посебно што локацијата е послободна, квадратот е поефтин, паркирањето е поедноставно исл, ама и покрај се ова, пак објектов е збутан во лавиринт. До толку ли не се води сметка при урбанистичкото планирање и доделување на намени на објектите или овде нешто „измајмунисале“ или со овој објект или со станбените згради (што мене повеќе ми изгледа дека е направено со овие вторите, со оглед на непосредното окружување)? И друго нешто што ме загрижува (што ме инспирираше објектов) е што треба да се здружат странски инвеститор и странски проектант за да се промовира ваква архитектура. На три прста може да се избројат проектантски студија од Скопје што би предложиле некое вакво обликовно решение и што е најтрагично и кога би го предложиле, не верувам дека би се нашол таков јунак инвеститор да прифати објект на кој нема до влакно да му е искористена дозволената површина (нормално неизбежното мансардно поткровје исл.). Во овој поглед има и спротивни примери и тоа уште поголеми промашувања како што е Рамстор или објектот на НЛБ, ама повеќето објекти од ваков тип, не дека ги има многу: ЕРА, објектот на Газит, неколку автосалони исл.(повеќето не се ни изградени) имам впечаток дека убаво ни покажуваат колку сме out во овие некакви современи светски случувања во поглед на некоја ваква комерцијална архитектура. Да не ја допирам станбената, дека таа ни е прича за себе...со тоа што и таму работите би се промениле кога би имало повеќе примери од овој тип... |
|
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
zgradava e odlicna, od mene minimum 9
|
|
![]() |
|
The Man ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 135 |
![]() ![]() |
Постојано има работници на кровот и во внатрешноста, се работи турбо.
![]() |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Од пред некој ден...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Почна сезоната на темни фотки
![]() ![]() |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Од денес
1. ![]() 2. ![]() Убавината е во деталите 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() 6. ![]() .....
Да да, требаше да се очекува дури и за овој објект едно ![]() |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
зградава испадна поубаво од што очекував (само фасадата ми е малце во стил на МТВ
![]() се надевам дека и осветлувањањето ќе го решат како на рендерите |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Објектов е при крај, ама ни сега не се на одмет рендериве
![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() |
|
![]() |
|
igorius ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-Nov-2008 Online Status: Offline Posts: 187 |
![]() ![]() |
![]() vakvi objekti mu trebaat na nasiov grad....bravo |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
1
![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
Од објектот-грдосијата МИДА воопшто не се гледа прекрасниот Хипериум. Денеска бев да го разгледам објектот и се вратив разочаран, бидејќи нема да го забележите од околните невкусни објекти, доколку не сте дојдени единствено за таа намена.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
1
![]() 2 ![]() 3 ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
http://www.beobuild.rs/read.php/368.html 1 ![]() 2 ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 7> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |