![]() |
![]() |
![]() |
Центар - Скопје |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4243444546 57> |
Author | |
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Никој не го поставува прашањето дали му се прават опструкции (а му се прават на секој чекор, слушнавме и од снимките. Слушнавме дури дека сакале да го понижат со тепање. Којзнае што друго сакале да му направат.) Нејќам да му бидам адвокат, но обновените фасади не треба да се заборават. Иако тоа е малку, и јас имав поголеми очекувања од него. Посебно што Општина Центар во моментов е можеби највалканата општина во Скопје. Доволно е само да се прошета кејот покрај МРТВ и МАНУ, покрај плоштадот на Пресвета Богородица и спроти него, покрај зградата на владата и спроти неа, до мостот кај болницата Систина. Кој возел велосипед по патеката или шетал по овие места, знае за што зборувам. И не ми е гајле чија надлежност е јавната чистота, дали на општината или на Град Скопје, срамота е што делови кајшто поминуваат најголем дел од граѓаните и туристите се оставени да личат на депонии.
Edited by Џоле - 12-Aug-2015 at 21:11 |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
ja_licno ![]() Senior Member ![]() Joined: 11-Aug-2015 Online Status: Offline Posts: 110 |
![]() ![]() |
Човекот не ни обеќаше нешто во кампања,така да не треба да му се замери.Колку ветувања,толку остварувања. Мислам дека се закануваше дека ќе урива од ск 2014 или ќе поместува споменици ..така некако,ама ништо и од тоа. |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Треба да му се врзат три-четири шамари, јаки.
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
После повеќе од половина мандат можам да кажам мислење дека Жерновски тотално потфрли како градоначалник. Освен 1-2 пешачки и некоја помала улица незнам што друго направи. Тоа постигнување одговара само за моето мало во град како Кичево а не за општина како Центар.
Дали досега враќа долгови од предходникот, или долгови од кампањи....незнам(фактички знам,ама ај) али типот не се покажа |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
King, аман више со политичкиве говори. Погоре изрече обвинување во врска со Водно, јас се зачудив за изреченото, па те прашав да наведеш некој пример. Прашањето го изигнорира и си пиша нов пост во стариот стил, со нова доза обвинувања од ракав. Извини ама навистина замирисува на тролање.
Инаку гледам дека си опседнат со Жерновски... Мене ми е сосема разбирливо Жерновски да биде тема, ама главна тема не може да биде, особено кога е јасно дека се користи само како приказна за свртување на вниманието од планината криминали и гнасотилаци наречена „Ск2014“. Или ако сакаш попластично, ако дома ми влезат вооружени бандити, ме малтретираат, ме понижуваат и ме покрадат до гола кожа, нема шанси да ме импресионираш со приказни за некој ситен џепарош, без разлика колку ги преувеличуваш и шминкаш. |
|
![]() |
|
King ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 654 |
![]() ![]() |
Имам штаб дома. Инаку откако ме етикитираше, вимателно ги прочитав твоите постови, нема да те етикетирам, и не ти ги знам мотивите, но на многу едностран начин ги гледаш состојбите, но не ти замерувам за тоа, тоа си е твој став и твоја определба. Но дозволи ми на мене од мојот ШТАБ, да ги кажувам работите како што јас ги гледам. Пример мое мислање е дека Жерновски бргу се ујдиса со владата и си продолжи, кај што застана Тодоровиќ, повремено има малку театар, но караванот си врви. Инаку симптоматично ми е дека овде се преќутеа еден куп афери на Жерновски кои во последно време ги има во изобилие, дури ако има критика на негова сметка неколкумина од форумов ревносно застануваат во негова одбрана. Внимателно следејки ги постовите, мислам дека зад еден од псевдонимите стои лично Жерновски, што од друга страна си е ок, бидејки секој има право да учествува на форумов. Edited by King - 12-Aug-2015 at 18:34 |
|
![]() |
|
Teglarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 569 |
![]() ![]() |
Кинг трола од штаб, остајте го.
Инаку имам пријатели кои требаа да прават нешто на куќата, не ме држете за збор, надградба, доградба на фасада или што знам, истата се наоѓа во поножјето на Водно. Истото е прекинато поради тоа што сегашниот градоначалник има воспоставено некоја времена забрана со која се спречуваат било какви промени. Не знам за што точно станува збор. Edited by Teglarot - 12-Aug-2015 at 15:58 |
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Се градат објекти каде дозволи веќе се дадени минатите години. А дококлу и он даде на некој би било жалосно
|
|
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Може некој пример? |
|
![]() |
|
King ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 654 |
![]() ![]() |
За мене е зачудувачки фактот дека Жерновски продолжи ревносно да го урбанизира Водно, иако пред изборите најавуваше дека ке расчисти со урбаната мафија.
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
obicno kaj nas otkako ke se sluci nekoja katastrofa im doaga pamet na vlastite.
|
|
![]() |
|
kiriOK ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Apr-2012 Location: Tamworth,UK Online Status: Offline Posts: 1023 |
![]() ![]() |
Ова Водно која иронија испадна,наместо да е најтивкото,зелено,дебетонирано подрачје...излезе дека е Дебар Маало на високо.
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Во меѓувреме, на скопско Водно...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() фото: mkd.mk Edited by stef4o - 07-Apr-2022 at 17:00 |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
ova a sepak ne skapa ne ti drzi voda. za stanbena zgrada vakvi prozori i vakov tip na fasada retko koj investitor bi se slozil da plati. inaku da, nenapadna e i ubav izbor na boi i materijali. ne znam kako se reseni stanovite vnatre, megutoa mi deluva kako da ima mnogu mal broj na prozori vo odnos na dolzinata na fasadata, osobeno okolu agolot. najverojatno ima po eden prozor vo sekoja soba/dnevna, sto spored dimenziive e daleku od dovolno Edited by xnx - 05-Aug-2015 at 13:54 |
|
![]() |
|
SugarBlue ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 02-Aug-2015 Location: Eindhoven Online Status: Offline Posts: 42 |
![]() ![]() |
Баш сакав ова да го пишам. Ќе беше одлично доколку Маџар Маало го направеа со вакви градби, а не во "транзициско-мафијашки" стил. |
|
![]() |
|
antigona ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 16-Jan-2012 Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Во нас. Дебар Маало (дизајнот е на студиото Stone Design)
![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Stil 1990 godina.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Во Центар, некаде кај католичка црква...
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4243444546 57> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |