build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Останати теми > Останати теми
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Википедија

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 345
Author
Message Reverse Sort Order
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
maestro View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote maestro Quote  Post ReplyReply #81 Posted: 27-Jan-2009 at 19:36
Аха... Не ме држи за збор, ама мислам дека Cloverstack ја имаше ставено некаде во Проекти, ама каде и како...

BTW, што е финтава со таблава пред МТВ.

Ако тогаш не знаеле како се пишува, можат барем да стават нова табла сега.

Edited by maestro - 27-Jan-2009 at 19:37
Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #82 Posted: 27-Jan-2009 at 19:32
Ама работата е што не смее да има авторски права (не дека нашите телевизии имаат врска што се тоа авторски права), но на Википедија не дозволуваме да се ставаат слики преземени од други сајтови. Како и да е, имаме тука самостојни дела, во подобра резолуција, зошто да не ставиме.

Инаку најдов една интересна листа http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tallest_buildings_in_the_Republic_of_Macedonia

Ги има и сините згради во Карпош, кои биле втори највисоки во Македонија. Не го знаев ни тоа... Википедија нè подучува!
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
maestro View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote maestro Quote  Post ReplyReply #83 Posted: 27-Jan-2009 at 19:28
Имаше некаде по форумот слика од МТВ ама не знам точно во која тема.
Инаку, најдов на Google слика од Канал 5 за МТВ

А, МРТ Центар е баш интересно име, ама не верувам дека е официјално.
Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #84 Posted: 27-Jan-2009 at 19:26
Можев да пишам во меана, но сметам дека е потребна нишка за ова, со оглед на тоа што има толку информации и слики на build, сигурно би можеле да се најдат за википедија. Е сега прашање е дали некој има слики кои би сакал да ги отстапи било за слободна употреба, било за неслободна (со тоа што ќе стои дека авторските права се во сопственост на тој и тој). На нашата Википедија нема ништо за скопските згради, а на англиската еве за чудо најдов за зградата на МТВ: http://en.wikipedia.org/wiki/MRT_Center Исто ме интересираше и дали некој знае како е официјалното име на зградава бидејќи јас не го знам, а сигурно не е МРТ центар... Инаку пишува и дека е 70 m висока, исто факт што не го знаев. Има ли некоја слика што може да ја качиме на Википедија од зградава?
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 345

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.126 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.