![]() |
![]() |
![]() |
Тетовски сообраќај (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4567> |
Author | |
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Драган, со оглед на тоа каква е праксата за вакви работи во МК, ќе бидете среќни доколку ова не остане вака некој подолг период, пред конечно да пополнат со асфалт.
Патем, во кој период од денот се работи? |
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
Срамота цел булевард е за никаде тие само дупките ги крпат
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Започна реконструкцијата на патот кај поранешниот сточен пазар Зголеми ја сликата ![]() Со
подобрувањето на временските услови, интензивно започнаа работите за
подобрување на инфраструктурата во различни делови од градот.Во
вторникот започнаа работите за завршување на реконструкцијата на патот
кај поранешниот сточен пазар во Мала Речица. Улица е со површина
од околу 1500 метри квадратни и ќе биде поплочена со асфалт, и ќе се
регулираат тротоарите што опфаќаат површина од 650 метри квадратни.
Работите за реконструкција на овој патен правец се очекува да траат 21
ден. Вкупната сума за неговата изградба изнесува 3 милиони и 300 илјади
денари, а инвеститор е Општина Тетово.http://www.tetova.gov.mk/mk/press/575.html |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
http://www.sitel.com.mk/video/makedonija/vo-tetovo-ke-gradat-kruzni-tekovi
|
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
Еве од кружниот тек и проширената улица накај општина.
1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() 6. ![]() Edited by Dragan - 27-Jan-2011 at 14:47 |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Еве текстов дава дополнителен „инсајт“ за некои работи што ги продискутиравме досега:
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
па зеленилото на плоштат е исто http://www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=401&PN=3, ако не е проблем ако не ми излезе некоја работа ќе сликам. А да ид да допуним, делот од плоштадот кај што не беше направен сега се поплочи со коцка па имаме една лепеза од убав и лош дел според мене
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Se prasuvam zosto skopje ne gradi kruzni tekovi?Bea planirani no ocigledno SE SKAPI?
Sto e ovde skapo? fala dragan za fotkive! Rodnini bile vo tetovo pa mi rekoa deka zeleniloto se vklopuval ubavo so plostadot?!!Imas vreme da slikas nesto? |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Еве до каде е кружниот тек, за една најкасно за две недели ќе биде готов, гледано од око
1. ![]() 2. ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Зборев за кружните текови што беа наведени во веста, според улиците (колку што успеав да се снајдам со гугл земја)
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Clov. не те разбирам што сакаш да кажеш, кружниот тек што се гради, што е погоре на сликите е овде 42° 0'31.33"N 42° 0'31.33"N, можно е и подоле да се гради кружен(првите кординати што си ги презентирал), за кружен тек накај јажинце веќе постои кај стадионот 42° 1'1.40"N 20°58'39.61"E
Edited by Dragan - 06-Oct-2010 at 22:05 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
1.
![]() 2. ![]() 3. ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
clo i jas preeska sakav da crtam vo google earth i da pokazam kade ama so ulicite problem.....
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Илириа = Маршал Тито?
Во тој случај едниот кружен е овде: 42° 0'26.55"N 20°58'35.73"E Оној кај патот накај јажинце би требало да е овде: 42° 1'11.77"N 20°58'57.27"E Кои се другите два? |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Да да уште утре ќе има слики, таман треба да идем до библиотека, па кружниот тек ми е подоле 20 метри
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Dragan da ne zaboravis sliki
![]() Ќе се поставуваат кружни текови во повеќе делови од градот Зголеми ја сликата ![]() Според
портпаролот на општина Тетово, Флакран Пустина, кружниот тек што се
прави на раскрсницата на улицата "Јане Сандански" и булеварот "Илирија"
ќе претставува големо олеснување на сообраќајот во овој дел од градот. "На
раскрсницата на улицата" Јане Сандански "и булеварот " Илирија ", се
гради кружен тек. Кружниот тек со внатрешен дијаметар 20 метри и
надворешен дијаметар од 40 метри ќе биде изграден според сите современи
стандарди и ќе претставува големо олеснување за сообраќајот во овој дел
од градот ", речеПустина.Вредноста на овој проект изнесува 3 милиони и 150 илјади денари. Исто така, портпаролот Пустина рече дека набрзо ќе се градат уште три нови кружни текови во градот. Кружни текови ќе се градат на раскрсницата на булеварот“В.С.Бато“ со булеварот “Илирија“ кај супермаркетот Веро, на раскрсницата на патот “Браќа Миладинови“ и “В.С.Бато“кај патот Тетово-Стримница и на раскрсницата на регионалниот пат Тетово-Јажинце со булеварот “Благоја Тоска “. По изградбата на кружните текови , градот ќе биде збогатен со зеленило и ќе бидат поставени нови елементи за поубав град. http://www.tetova.gov.mk/mk/press/499.html |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Свежи свежи информации за оние кои сакаат, патот што се гради кај касарната не е никакво спјување со булеварот илинденска или пат за некои села.,туку крајниот дел од касарната се градат воени станови па затоа го прават, слушнав дека веќе зградите се прават, па затоа во понеделник ако имам време ќе тркнем ќе видим
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Значи вака, ова е сликано каде што завршува двосмерноста на булеварот Благоја Тоска ( приблишно тука некаде исл што ги даде кординатите), после булеварот е едносмерен, е сега јас имам слушнато дека треба булеварот да се поврзе со Илинденска( после стадионот), и да стане двосмерен. Но исто така имам слушнато дека се гради никој пат со кој ќе се поврзат некои села ( Требош, Ратае Жилче, што знам кои се натаму )
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Сликата е најверојатно сликана од тука 42° 0'54.39"N 20°58'51.38"E гледано према север. Ми изгледа како продолжување на булеварско решение (дупли профил) на Благоја Тоска. Супер е тоа ако решиле да го пробијат булеварот Благоја Тоска до крај, само види ја трасата према југ со што се е ограничена. Има цели населби врз трасата и тука е имаат големи проблеми. Дури и мост гледам има, ама џабе што има додека булеварот е до оваа фаза на изграденост. Очигледно е некој проблематичен дел, гледам фали и сегмент не изграден од регулацијата на коритото на Пена.
Edited by lslcrew - 15-Sep-2010 at 03:21 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ова булевар ќе биде или овде на овој дел случајно се погодило да е паралелно со постоечка улица?
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4567> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |