![]() |
![]() |
![]() |
Capitol Mall & Residence - Аеродром |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 45678 12> |
Author | |
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Овие ни веб страна немаат. Ни цени...
|
|
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Најпристоен, најмодерен а и највеќе одговара со реалната состојба на објектот од пред недела дена (кога последен пат го видов).
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
како и да е... последниов е најпристоен...
![]() |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
значи навистина ме иритира неозбилноста на компанииве околу рендерите... ги менуваат како чорапи, и ретко кога знаеме точно кој рендер е официјален
|
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
![]() Нова слика-рендер на фејсбук страната , поставена пред 15тина минути. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Така ти се чини Култизин , има раздалечност како и останатите објекти кој се наоѓаат до него (Скопски пазар) и мислам дека изнесува 10тина метри.
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Објектот е преблиску до булеварот или мене така ми се чини???
|
|
![]() |
|
vmx ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 13-Jul-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Надополнување: на истата страна скелињата се по целата должина и висина на фасадата и веќе се поставени рамките за прозорите.
На предната страна од објектот на приземјето каде што треба да биде деловниот дел имаше поставено арматура како решетки иако не сваќам зашто е поставена така (изгледа како затвор на филмовите ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Сега поминав од тука и на странава каде што е скелето може да се види дека рамките за прозорите на повеќето места се поставени.
Иначе забеган скелињата се поставени од пред еден месец ,имам и јас пуштено на претходната или претпретходната известување кога ги ставија. |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
еве до кај е објектов, моментално се работи во внатрешноста, а поставиле и скелиња, што значи наскоро ќе се почне и со фасадата
![]() |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Во претходниот пост имам напишано дека се 4 ескалатори ,денеска видов дека се донесени уште два ескалатори така да вкупно има 6 засега само незнам каде ќе ги поставуваат.
Иначе алекссенд најверојатно околу 1000 евра. Не би ми се верувало да биде поефтино од тоа. |
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Дали знаете колку ќе чини метар квадратен за домување?
|
|
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
|
![]() |
|
mr bombastic ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 420 |
![]() ![]() |
Еден од ретките објекти на кој се работи доста сериозно со тенденција да се заврши дури и пред предвидениот рок...секоја чест
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Еве една слика од мене од денеска ,сликана од автобус кога застана на семафори.
На зградата се поставува скеле за правење на фасада, веќе со оплата се поставени последните окна кој се направени за прозори и на нив се прават цирклажи , поголемиот дел веќе се завршени. Во долниот десен дел на сликата може да се забележат две бели и долги да речеме кутии (доле во зградата) , такви има донесено 4 и според формата претпоставувам дека се ескалатори. На објектот се работи постојано ,дури и сега пред еден час кога си доаѓав имаше работници кои работеа. ![]() |
|
![]() |
|
kire85 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2007 Location: Düsseldorf Online Status: Offline Posts: 400 |
![]() ![]() |
Вака повеќе ми личи на деловен центар отколку на трговски меѓутоа како и да е изгледот, барем на рендеров ми се допаѓа!
![]() |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Претпоставував дека има мали промени во изгледот на проектот... И иако многу ми се допаѓаше и предходниот изглед... ќе речам дека добра и позитивна промена во изгледот е направена... И мислам дека вака е уште подобро... Но сепак... ќе го кажам моето мислење и оцена откако ќе се заврши и пушти во употреба објектот... завршната обработка и изборот на материјали секогаш влијаат многу врз конечната оцена... |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
bojan4e90 ![]() Newbiе ![]() Joined: 30-Jan-2013 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
CAPITOL MALL & RESIDENCE
[ ![]() Uploaded with ImageShack.us][/URL]6 Edited by bojan4e90 - 31-Jan-2013 at 00:01 |
|
![]() |
|
bojan4e90 ![]() Newbiе ![]() Joined: 30-Jan-2013 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Facebook fan page http://www.facebook.com/pages/Capitol-Mall-Residence/459464594109995
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Видов дека го отстраниле едниот кран и дека сега има друг , но сепак тука има сеуште работа околу ѕидовите и фасадата исто така и инсталации бидејќи мислам дека сеуште немаат ни почнато со поставување на инсталации во објектот.Рокот ќе биде запазен во секој случај а можно е како што викаш да го завршат за помалку од година .
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 45678 12> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |