![]() |
![]() |
![]() |
Кујна |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 456 |
Author | ||
+Protagorist ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Nov-2012 Online Status: Offline Posts: 3588 |
![]() ![]() |
|
имал си блажујки,а тоа што рестото го чуваш глеј искористи го за шалување пошто ако не си го заштитил освен за оплата негледам зошто би ги искористил талпите,евентуално бродски под,а и да ми ги даваше џабе пошто ќе требаше да организирам транспорт-гезме-оправка исто ќе ми дојде како од првото стовариште да ги земев,плус би одел со помали кујни налик оваа т.е. од една да излезат две итн. ![]() ![]()
+ што е до лакот реков сакам апла и рустика ајде арпаџик по можност,заради што треба масивно дрво,но за тоа да се заштити трајно треба ем лакирање ем епоксирање,а ко што реков мене ова не ми одговара,најверојатно би одел со фирнајз и површинско јагленисување,но и воа е сомнително,може на крај камени плочи да измонтирам и ајт порустикално здравје! |
||
HaјсилнoтoOpужјe е вo caмитeHac cинaпoвo3pнo co НaдeжВepaЉубoв
|
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
да прашаше пред некоја година ќе ти понудев дабови штици од подврстата `благуњ`,лично мое производство,ама продадов скоро све,остана нешто само за мене ако правам нешто во иднина.
од еколошки премази сега е тренд лакирање со лак на база на вода,значи основата се меша со вода и тие лакови се најеколошки досега направени.јас имам `венге` боја на основа на вода и со неа ја офарбав трпезариската маса што ја направив од дабовите даски |
||
![]() |
||
+Protagorist ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Nov-2012 Online Status: Offline Posts: 3588 |
![]() ![]() |
|
|
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
има некое општо инфо по нет,но претпоставувам сите овие дрва мораат да бидат и хемиски третирани,во секој случај останува дилемата кое од овие би било најисплатливо а воедно минимум третирано т.е. како овие дрва третирани само со фирнајз би се однесувале кон постојани промени на температура и влага
навидум дабот е најдобар избор но се прашувам дали тоа би било така доколку не е лакиран http://www.kitchen-cabinets-and-hardware.com/wood-for-kitchen-cabinets.html
Edited by +Protagorist - 30-Jan-2013 at 13:06 |
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
може ли некој да посочи кое дрво е најтрајно за во кујна а без истото да се третира со хемија,ајде нека биде бар тоа природен премаз налик фирнајз но не и вештачка заштита плус дрвото немора да се обработува нешто посебно бидејќи ми треба да изгледа што поминималистички ко на видеово,односно се да излезе и економски и еколошки исплатливо со оглед дека ми требаат 5 кујни да составам... |
||
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 456 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |