![]() |
![]() |
![]() |
Струмица |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4567> |
Author | |
leonid23 ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 30-Nov-2009 Location: Strumitza Online Status: Offline Posts: 579 |
![]() ![]() |
Почитувам туѓи вкусови и мислења, но не знам зошто толку лошо ти се гледа фасадата на долгата зграда? излезе дури подобра од очекувањето, зошто кај неа не беше само обична боја, туку ја мачкаа претходно ... |
|
![]() |
|
leonid23 ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 30-Nov-2009 Location: Strumitza Online Status: Offline Posts: 579 |
![]() ![]() |
Друже, општината со сите сили се обиде да направи нешто барем за фасадите, значи толку располагала! А ако на станарите не им се допаѓа изгледот никој не им брани да си платат сите заедно за поскап материјал и да си ја реновират фасадата со боја која тие ќе си ја договорат. |
|
![]() |
|
stratus ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Aug-2010 Location: Bitola/Skopje Online Status: Offline Posts: 755 |
![]() ![]() |
Не е до толку лошо, ако сакате лошо = Тирана
|
|
![]() |
|
Шпер ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2009 Location: Струмица Online Status: Offline Posts: 310 |
![]() ![]() |
Со новите фасади направија... не знам кој израз да го употребам... срање би бил најадекватен... ќе ми простите.
Потрокалови, сини и розови фасади ![]() Не знам што да кажам друго.... |
|
![]() |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Zgradata do global e
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ne mi e jasno dali si gledal po cavkite cim ti se videlo nehigienicno... eden nenapraven trotoar ne ja dava slikata za eden grad , a znam i za koj trotoar mislis, toa e trotoarot od drugata strana na global, inaku 80% od ulicite i trotoarite gi renoviraa vo poslednive 4 godini ... |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Мал апдејт за Струмица гледана со скопско око. Прво
![]() 1. ![]() 2. ![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Нашиот убав Градски парк:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edited by leonid23 - 14-Nov-2010 at 19:56 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Нашиот убав парк :
![]() ![]() ![]() Edited by leonid23 - 14-Nov-2010 at 19:38 |
|
![]() |
|
nikola49 ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 28-Jul-2010 Location: Strumica Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Da toa go kaza i gradonacalnikot koga bese gostin vo televizija VIS vo mesec juni kako sto razbrav tamu ke se gradat zgradi i trgovski centar |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Од кровот на Глобал
1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() |
|
![]() |
|
Addvert ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2009 Location: Sofia, Bulgaria Online Status: Offline Posts: 153 |
![]() ![]() |
Edna panorama od Strumica... najlevo na fotografijata, vednas od levata strana na kabelot, na mestoto na starata kasarna slushnav deka e vo plan da se izgradi kompletno nova naselba... so 20-30 zgradi... Ako nekoj ima pokonkretni informacii, slobodno da gi spodeli...
![]() |
|
![]() |
|
Addvert ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2009 Location: Sofia, Bulgaria Online Status: Offline Posts: 153 |
![]() ![]() |
Onaka...
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Карневал е, не бива со текстови да го доловуваме. Остајте текстови, даjте слики ![]() Edited by Cloverstack - 21-Feb-2010 at 13:15 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Струмичкиот карневал го следеа над 50 илјади посетители
Струмица, 17 февруари (МИА) – Претесни беа улиците и плоштадот во центарот на Струмица за да ги соберат над 50-те илјади посетители што синоќа дојдоа да ја следат главната карневалска фешта пред платото на Домот на културата. Во свечената карневалска поворка учествуваа над 2.500 маскирани луѓе од Струмица, Прилеп, Скопје, Кавадарци, Берово, Делчево, Радовиш и од други градови во државата, како и гости од Финска, Бугарија, Србија, Албанија и од Турција. Според оценката на Организациониот одбор, годинешниот карневал беше еден од најуспешните по разновидноста на маските и прекрасните креации, а желбата на учесниците да го демонстрираат она што го подготвиле како своја точка не ги спречи ниту дождот што почна да врне во вториот дел од карневалската забава. Специјалното жири денеска напладне ќе ги соопшти наградите за најуспешни групни и поединечни маски во секоја категорија. Вкупниот награден фонд изнесува околу 10 илјади евра. Обредниот дел од Струмичкиот карневал, кој секоја година се одржува 40 дена пред Велигден во чест на тримерските празници и започнувањето на големиот предвелигденски пост, ќе заврши денеска со посета на куќите на армасаните (свршените) девојки, каде што присуствуваат само жени и каде се готват исклучиво посни јадења и се пеат еротски песни. http://www.idividi.com.mk/vesti/makedonija/581546/index.html |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Не се губи се, така да трудот секако не е за џабе ![]() Но imageshack.us е релативно лош хостинг во тој поглед и би дал една груба проценка дека на него долгорочно се губат и до 10% од сликите, што воопшто не е за потценување. Јас лично го користам photobucket.com, кој во поглед на сигурност е речиси беспрекорен, но таму човек мора да отвори "account" и да се логира барем еднаш во три месеци, инаку ги бришат сликите. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Toa e malata crkvicka sto e vo sklop so soborniot hram izgradena pred 10 godini .
|
|
![]() |
|
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
E na vistina ja nema ![]() ![]() Te a kartata mislam nesum zgrešil , pod nea e i crkvata - pomalata - mislam deka toa e toa. Bi sakal nekoja fotka od temelite ako ima, pa da probame nekoja incijativa da napraveme da oživee ovoa ne samo pari da se sobirat, izprativ prašanje do strumičkata eparhija eve šo mi odgovorija. JAS : Zdravo zošto po ovie stranive šo sobirate oboževateli posle ne odgovarate na prašanja, mene me interesira šo biva so soborniot hram vo Strumica,nikakvi ifo za toa???????????? MPC SE: za sto potocno ve interesira??? JAS : Me zanima dali počnala ili koga ke počne izgradbata na soborniot hram ''Uspenie na presveta Bogorodica'', kade ke se naoga, koga se planira da bide izgradena so eden zbor se me zanima za nea gi ima samo ovie informaciji: http://www.mpc.org.mk/stru me raduva šo vo strumičkata eprhija pak ima nekoi informaciji za razlika od mojata - našata bregalnička eparhija, kade šo čovek neznae ništo šo se slučuva tamo,portalot na MPC ednostavno nee dovolen za slučuvanjata vo eparhijite.... MPC SE: prostete no vo momentov nemozeme da vi go odgovorime prasaneto no ke se potrudime da najdeme nekakvi podatoici a ako nekoj nesto poveke znae neka ni pomogne ![]() ![]() ![]() |
|
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4567> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |