build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Останати теми > Виртуелна Македонија
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Модели во Скопје - Мал и Голем Ринг

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 456
Author
Message Reverse Sort Order
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
alexgizh View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Online Status: Offline
  Quote alexgizh Quote  Post ReplyReply #101 Posted: 26-Jul-2010 at 19:29
Решив да не се оди кон принципот еден модел = една тема, бидејќи мислам дека ќе испаднат премногу теми. Сепак не се реални објекти, а и ќе се избегне конфузија со имињата на темите на реалните објекти.

Оваа тема ќе послужи како собирница за моделите од централното градско јадро. Малиот и Големиот Ринг. За дефиниција на Големиот Ринг ќе земам за слобода да ги поставам границите на следниот начин. На југ,запад и исток мислам дека е очигледно, а тоа се ул.Железничка, бул.Климент Охридски и бул. Кочо Рацин, соодветно. Проблемот е на север, каде што решив во Големиот Ринг да ја вклучам и Старата Чаршија (северно до Музејот на Македонија и Куршумли Ан, источно до Арка и Мавровка), Калето (до Музејот на Современа Уметност, а под него до лизгалиштето).
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
Back to Top
alexgizh View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote alexgizh Quote  Post ReplyReply #102 Posted: 26-Jul-2010 at 19:22
Applause

Ми имаше дојдено идеја за вакво нешто. Во секој случај треба да се постават и ваквиот тип содржини.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #103 Posted: 26-Jul-2010 at 18:42
Супер идеја гитар, па еве да сефтосаме и нова нишка во секцијава со твојава иницијатива. Ќе сликнам деновиве неколку слики, таман е празен градот и убаво ќе се фатат деталите. 
Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #104 Posted: 26-Jul-2010 at 17:12
Сум видел досега неколку улици моделирани во google earth, па ми текна зошто да не ја моделирам и ул. Македонија? Ги направив и канделабрите и клупите и кантите, а најдов и дрвја, само немам воопшто појма каде и како да ги позиционирам. Некаде има клупи, некаде има канти до клупите, некаде има мали дрвца, некаде големи, а сликите во нишкава се премалку за да можам тоа да го изведам точно.

Еве како изгледаат елементите, би сакал само некој да ми направи детална фотосесија за да знам како да ги поставам

Дрвцата не се баш најсјајни, меѓутоа за low-poly модел мора да бидат такви. Дури и на Менхетн не е ништо подобро паркчето.

p.s. Ако сакате да видите еден навистина добро моделиран град, видете го Параћин во Србија, еден Радмило навистина направил мнооогу добра работа со градот. Еве една слика:

Следно се мислам да направам некој од спомениците на Гоце или на Даме, ќе видиме како ќе оди тоа.
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 456

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.188 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.