![]() |
![]() |
![]() |
Модели во Скопје - Мал и Голем Ринг |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 456 |
Author | |
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Решив да не се оди кон принципот еден модел = една тема, бидејќи мислам дека ќе испаднат премногу теми. Сепак не се реални објекти, а и ќе се избегне конфузија со имињата на темите на реалните објекти.
Оваа тема ќе послужи како собирница за моделите од централното градско јадро. Малиот и Големиот Ринг. За дефиниција на Големиот Ринг ќе земам за слобода да ги поставам границите на следниот начин. На југ,запад и исток мислам дека е очигледно, а тоа се ул.Железничка, бул.Климент Охридски и бул. Кочо Рацин, соодветно. Проблемот е на север, каде што решив во Големиот Ринг да ја вклучам и Старата Чаршија (северно до Музејот на Македонија и Куршумли Ан, источно до Арка и Мавровка), Калето (до Музејот на Современа Уметност, а под него до лизгалиштето). |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
![]() Ми имаше дојдено идеја за вакво нешто. Во секој случај треба да се постават и ваквиот тип содржини. |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Супер идеја гитар, па еве да сефтосаме и нова нишка во секцијава со твојава иницијатива. Ќе сликнам деновиве неколку слики, таман е празен градот и убаво ќе се фатат деталите.
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Сум видел досега неколку улици моделирани во google earth, па ми текна зошто да не ја моделирам и ул. Македонија? Ги направив и канделабрите и клупите и кантите, а најдов и дрвја, само немам воопшто појма каде и како да ги позиционирам. Некаде има клупи, некаде има канти до клупите, некаде има мали дрвца, некаде големи, а сликите во нишкава се премалку за да можам тоа да го изведам точно.
Еве како изгледаат елементите, би сакал само некој да ми направи детална фотосесија за да знам како да ги поставам ![]() ![]() Дрвцата не се баш најсјајни, меѓутоа за low-poly модел мора да бидат такви. Дури и на Менхетн не е ништо подобро паркчето. ![]() p.s. Ако сакате да видите еден навистина добро моделиран град, видете го Параћин во Србија, еден Радмило навистина направил мнооогу добра работа со градот. Еве една слика: ![]() Следно се мислам да направам некој од спомениците на Гоце или на Даме, ќе видиме како ќе оди тоа. |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 456 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |