![]() |
![]() |
![]() |
Катна гаража Макоил - Ново Маало |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 567 |
Author | |
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Да сега ја најдов.
Ова е нова нишка за катната гаража што треба да се гради во непосредна близина на новиот Веро, |
|
![]() |
|
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
od forumot e , nekoj imase mislam postirano planoj za katni garazi so se planiraat vo Skopje
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
G.I.Joe од каде ти е сликава?
Обично тој е стилот на буквите кога излегува некое прибирање понуди. Ова ми изгледа извадок од некој стар план каде што маркицата е иста зашто улицата се спојува од другата страна со булеварот, а не завшува како тука да свртува. |
|
![]() |
|
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
da prasam ! ulica 3 e servisnata ulica pozadi VERO so ja napravija sega, a ova so e od negovata leva strana se planira da se gradi ???????????? krs se blokovite
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
Јовановски сопственик на трета катна гаража во Скопјесреда, 25 август 2010, 17:30>Сопственикот на Макоил, Мите Јовановски доби трета парцела за катна гаража во центарот на Скопје. Атрактивната локација, до новиот трговски центар Веро ја доби натреварувајќи се сам со себе. Вештачката конкуренција која Макоил ја доби во фирмата ќерка, Оил Продукт му овозможи на Јовановски земјиштето да го купи по 70 евра квадрат. За споредба грчки Веропулос пред 5 години за земјиштето на локацијата карши Народна банка, плати 510 евра по квадарат. Јовановски не крие дека на наддавањето учествувале само двете негови фирми- со што е испочитувана законската одредба на аукцијата да учествуваат барем двајца понудувачи.Формално сопственик на парцелата кај Веро, е Оил Продукт регистрирана на име на синот на Мите Јовановски. Случајот е речиси идентичен со продажбата на 32 000 метри квадратни покрај кејот на Вардар во Аеродром на кошаркарот и поранешен пратеник на ВМРО- ДПМНЕ Пеце Наумовски. За парцелата вредна еден милион евра тој се натпреваруваше со својот татко. Режирано наддавање, повторно во министерството за транспорт направија две турски компании од ист холдинг. За 1,6 милиони евра купија 21000 квадратни метри за облакодери во Аеродром. Од кабинетот на министерот Јанакиески досега објаснуваа дека нема ништо проблематично во споменатите продажби. Така смета и Мите Јовановски- за кого најголема грижа е спороста на општинската администрација поради која не може да почне да гради на земјата која чесно си ја купил. Никого не загрижува што земјиште во центарот на Скопје за кое пред 5 години се тепаа реномирани фирми и вредеше 510 евра по квадрат сега се продаде за 7 пати помала цена. http://www.vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=36&egId=6&eventId=26795 Edited by lslcrew - 25-Aug-2010 at 21:37 |
|
![]() |
|
SkyBoy ![]() Senior Member ![]() ![]() Suspended Joined: 24-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 738 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
build.mk ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-May-2010 Online Status: Offline Posts: 216 |
![]() ![]() |
Edited by build.mk - 17-Jun-2010 at 04:25 |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Катна гаража Маџир Маало
![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 567 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |