![]() |
![]() |
![]() |
[А4] Блаце - Ново Село (струмичко) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789> |
Author | |
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Многу блиску до патот ми изгледа дека се засадуваат дрвава. Сега багремите јас незнам колку големи растат, но доколку растат колку нормалните дрва, тогаш можат да бидат многу опасни за возилата, при излетување.
|
|
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Phalanx ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 06-Nov-2010 Location: Munich Online Status: Offline Posts: 70 |
![]() ![]() |
fala bogu! veke od damna go kradat taj pat. mos ke e gotov do leto.
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
ko4ani ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-May-2010 Online Status: Offline Posts: 288 |
![]() ![]() |
Тоа асфалтирањето го прави Пелагонија Инжењеринг
|
|
![]() |
|
build.mk ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-May-2010 Online Status: Offline Posts: 216 |
![]() ![]() |
http://www.build.com.mk/?p=5043 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Асфалтирани се новите пристапи на наплатната Петровец. Сеуште не ми е јасно докрај што треба да биде овој зафат, освен претпоставка дека е некој обид да се спречат камионите. Само што во тој случај па многу возила што доаќаат во Скопје наместо да ја платат наплатната и да влезат преку Автокоманда, ќе си се одвојат пред наплатна и ќе си стигнат во Скопје преку стариот пат. Проблемот со камионите од Петровец до Катланово ќе се пресели како проблем со патнички возила од Петровец до Скопје. Всушност само ги повтарам и ланските сомнежи и нејаснотии што ги имавме. Има клучка предходно што може да се злоупотреби. А за овој зафат воопшто немаме никаква информација. Мене сепак ми останува како една можна веројатна опција ова да е во некаква корелација со аеродромот, пред се поради блискоста и активностите таму. Ама што би можело тоа да биде повторно не е јасно. И друга работа, како старите краци физички ќе се одвојат од новите. Ќе се изгради бариера некое ѕидче, ќе се изора измеѓу, рабници? За некоја наплатна кај Велес имам слушнато пред некоја година за избегнување наплатна преку некоја нива, па ставале куп песок, па се заобиколувало околу купот. Затоа како овдека планираат постоен пристап физичка да го одвојат да не се злоупотреби.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
BL ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Aug-2008 Online Status: Offline Posts: 154 |
![]() ![]() |
2 lenti. |
|
![]() |
|
kocani. ![]() Newbiе ![]() Joined: 12-May-2010 Location: нема Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Да ве прашам едно прашање.
-Дали знаете од каде ги набавуват тие лентите што ги има кога нешто има работа на пат и слично со црвено бела боја и ако знаете да ми дадете контакт? Благодарам |
|
![]() |
|
Шпер ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2009 Location: Струмица Online Status: Offline Posts: 310 |
![]() ![]() |
Автопат
![]() ![]() Уште се возиме по калдрмата стара 60 години... ![]() Сега се прави нов пат Струмица - Радовиш, веднаш покрај стариот, требало да го фотографиртате... Инаку и на новите табли пред влезот на Струмица, поставени некаде пред 3-4 години, пишуваше НР Бугарија, па се сетија да ја избришат буквата Н... тоа е. Живееме уште во ЈУ....... |
|
![]() |
|
![]() |
|
S.P.Q.R. ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Jan-2010 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 212 |
![]() ![]() |
Ништо значи, ја баш се понадевав дека и оваа делнциа ќе ја направат автопат (барем и на хартија само да било)
![]() |
|
Македонија е во дилема дали да одбере ужас без крај или ужасен крај
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Најобично ![]() http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=22&PID=16126&SID=48425df5e8dad788az4252fb9d5747a4#16126 |
|
![]() |
|
S.P.Q.R. ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Jan-2010 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 212 |
![]() ![]() |
http://iris.ftpaccess.cc/index.php/vesti/lokalnivestimeni/1758-2010-01-18-15-13-39 Мене ме буни, затоа што на овај линк имаат пишано дека ќе има автопат од Штип до Струмица кој ќе се надоврзувал на Скопје-Штип, или можеби е грешка на новинариве, бидејќи ретко кој новинар разликува автопат од магистрален пат. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Засега не се планира автопатско решение. А во моментов се гради нов пат во должина од околу 10-тина километри, кој треба да го замени сегментот кој е во лоша состојба (непосредно јужно од Радовиш). Стариот пат ваљда ќе остане како локален. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Дали овај пат ќе се поврзи на автопатот Скопје-Штип, со што ќе има автопатско решение со по 2 или 3 ленти од секоја страна?
Или сепак ќе остане магистрален пат како досега, со 2 ленти? Какви градежни работи се одвиваат на овај патен правец во моментов? ![]() Edited by S.P.Q.R. - 13-Jul-2010 at 15:25 |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Еве ги фотките од сегментот Радовиш -> Струмица
1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() 11 ![]() 12 ![]() 13 ![]() 14 ![]() 15 ![]() 16 ![]() 17 ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
21
![]() 22 ![]() 23 ![]() 24 ![]() 25 ![]() Утре се надевам ќе стигнам да ги поставам оние од Радовиш -> Струмица |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
11
![]() 12 ![]() 13 ![]() 14 ![]() 15 ![]() 16 ![]() 17 ![]() 18 ![]() 19 ![]() 20 ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Штип -> Радовиш
1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() Edited by Cloverstack - 10-Jun-2010 at 02:13 |
|
![]() |
|
ko4ani ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-May-2010 Online Status: Offline Posts: 288 |
![]() ![]() |
кај Штип М-5
![]() Клучката М-5 - М-6 ![]() ![]() ![]() ![]() E ова е више на пат до Струмица ![]() ![]() ![]() ке ставам уште некоја слика само да ги средам |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |