![]() |
![]() |
![]() |
Sky City (Џеваир облакодери и трговски центар) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7172737475 80> |
Author | |||||||
micko_v ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Jun-2009 Location: Firenze, Italia Online Status: Offline Posts: 123 |
![]() ![]() |
||||||
Да се потсетиме што презентираше општина Аеродром за оваа локација
![]() Не ми е јасно дали ова е базирано на рендери изработени од турскиот инвеститор или се работи за фантазија на аниматорот на презентацијата? Инаку според бројноста на катовите би требало да се високи минумим 120м (40ката х 3м) |
|||||||
![]() |
|||||||
Sale SK ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 16-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 258 |
![]() ![]() |
||||||
Колега,Аеродром никако не може да се нарече "спална соба" на Скопје.Ти веројатно споредуваш со Загреб или Белград,каде таквите населби се рачунаат за "спални соби".Аеродром е на само 3-4км до Центар,убаво е поврзан и реално е најубава населба не само во Скопје,туку во Македонија.Е сега дали требаат толку високи згради во Аеродром?И јас мислам дека не требаат... |
|||||||
![]() |
|||||||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
||||||
Од пред некој ден. Сеа за сеа само се копаат дупките и се мери тлото. Деновиве забележав и големо присуство на луѓе задолжени за обезбедување.
![]() ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
||||||
Koga rekov kopaat mislev na parcelata sto e gore na slikite od Google earth, a toa e i parcelata za turskite visokokatnici. |
|||||||
...kaj si kapelo pak ke si kape...
|
|||||||
![]() |
|||||||
StreetStruck ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Nov-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 415 |
![]() ![]() |
||||||
![]() Баш така, си кажуваат дека пазаров и подрачјево имаат потенцијал и ништо повеќе, но очигледно секој си има своја интерпретација ![]() |
|||||||
"Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство"- Јане Сандански
|
|||||||
![]() |
|||||||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
||||||
Не се палете веднаш. Тоа што они си копаат, не значи дека копаат БАШ ТАМУ, туку каде ќе ги побараат.
|
|||||||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|||||||
![]() |
|||||||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
||||||
Е ајде конечно нека се бутне кршот карши Холидеј Ин!!!
|
|||||||
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
|||||||
![]() |
|||||||
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
||||||
Lugje ovie cim kopaat znaci veke go imaat i proektot, cim go imaat proektot znaci deka moze da imaat i nekakov render, zar go nema tamu zakaceno na tarabide ili od nekade da se iskopa?
|
|||||||
...kaj si kapelo pak ke si kape...
|
|||||||
![]() |
|||||||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
||||||
Турците се подготвуваат да направат Менхетн од Скопје
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=3311921427&id=10&setIzdanie=22221 |
|||||||
![]() |
|||||||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
||||||
Ќе постирам тука. Но мисламд дека е време да се отвори нова нишка за оваа локација, или пак да се префрли во Аеродром 2011, или пак за во иднина да се отвори секција Аеродром 2011.
![]() ![]() |
|||||||
Македонија - Земја на чудата!
|
|||||||
![]() |
|||||||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
||||||
Навивам за Аеродром да се гради по теркот на Нови Београд.
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
||||||
Во право си. Ама пак Аеродром е најдобра. Ќе бидат и трговски центри, има време.
|
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
||||||
ama celta mi bese deka vo centarot na gradot davaat licenci za izgradba na kucarki a tamu ,,daleku
![]() Nema vrska dali aerodrom ili karpos vazno e centarot da ni lici na metropola pa drugite dela ne treba vednas da se sredat istotaka mislam deka aerodrom i karpos se 100 pati povekje urbanizirani od centar!Aerodrom i karpos se super no ne se centar ![]() N23 i karpos e spalna soba ama aerodrom najvekje ![]() ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
Прво, ние не сме спална соба на Скопје, Карпош е ![]() ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
||||||
decki ja kolku sto razbrav edna zgrada smee da ima najmalku 33 a najmnogu 124 znaci moze site 4 zgradi da gi gradi po 80 ili 100 kata.a vo slucajot dzevahir kje gradi 4x40 po nivna zelba a mozat da odat i poveke
|
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
EEEj ostaj mi ja opstinata na raat
![]() ![]() Se zezam. Ама мислам дека Аеродром реално има и најголем потенцијал да се развива. И од спална соба да стане населба која ќе ги задоволува граѓаните сама по себе. Со изградба на нови содржини секако ![]() Туку јас малку ми е чудно ова со катовиве. Има некоја логика, ама незнам зошто такво решение. Сепак ми се допаѓа, ова е некој нов начин на одредување на парцелите. И да речеме дека го поздравувам. Барем кога се работи за поголеми површини. Но сепак мислам дека, како што реков и претходно, ако локацијата е интересна и за други содржини, да се обележуваат посебни маркички кои ќе даваат повеќе можности. |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
||||||
Lugje ne razbiram sto misaat ovie kade sme!Vo amerika ili sto!Da bese vo centar ajde de kje imase smisla no ne znam koj bi investiral vo spalnata soba na skopje?
|
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
Колку што јас разбрав, се работи за тоа дека се дава простор за 4 згради, кои не можат да ја преминат границата од 40 спрата од зграда, а вкупно сите 4 да имаат 124. Тоа у превод значи, не може некој две згради по 50 и две по 12, туку ако сака максимум 124 ката, тогаш мора да ги распореди рецимо на 40, 40, 30, 12. Што значи максимум дозволена висина од зграда да е 40 спрата. Така барем јас го разбирам. ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
StreetStruck ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Nov-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 415 |
![]() ![]() |
||||||
Мене не ми се јасни официјалниве претставници на општиниве и новинариве.
Пишува 4 згради со максимална висина од 40 ката, а вкупната висина треба да биде 124 ката. Значи 4 згради по 40 ката е вкупна висина од 160 ката, а не 124, што значи дека некоја зграда нема да има максимална висина од 40 ката туку ќе има помала максимална висина. Може некој ќе сака да ги изгради сите објекти со максимална висина од 40 ката на пример. Сфаќате што сакам да кажам нели? Мене не ми пречи висината воопшто, само сакав да укажам за фаличноста во изјавите и/или пишувањето на новинариве. |
|||||||
"Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство"- Јане Сандански
|
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
||||||
Чудна маркичка. Веројатно од неодамна е дупов.
И колку што разбрав се продава. ОК, малку појасно ми е. Паќе чекаме да видиме што ќе биде. Еј. Кловер. Дали знаеш каде е болницата точно и дали има дуп во која е сместена. И дали има дуп од делот кај стадионот што го планирав. Ако треба реплицирај ми во други нишки. Инаку по бојата на другите три погоре маркички, веројатно се работи за станбено-комерцијални објекти. И дали е дозволен деловен простор, зашто нешто се збореше дека висококатнициве ќе имале и деловен простор, ама по маркичкава не сум многу сигурен. Можеби најдобро би дошло да ги оформеа посебно, или пак оваа веќе продадена парцела да имаше посебна маркичка каде се дозволува повеќе содржини. Мислам дека е само технички проблем, кој лесно се решава. Но сепак можеби сум грешка околу деловниот простор, можеби тоа не ни планот ни на општината ни на инвеситорот иако имаше некои шпекулации. |
|||||||
|
|||||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7172737475 80> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |