![]() |
![]() |
![]() |
Стадион под Тумбе Кафе - Битола |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910> |
Author | |
zokidac ![]() Newbiе ![]() Joined: 24-Aug-2009 Location: MKD Online Status: Offline Posts: 13 |
![]() ![]() |
многу сомнителен проект. изгледа набрзина "скоцкано" , како некој за неколку саати да има вклопено делови од неколку стадиони. погледнете ја само фасадата, аголот на трибините и оддалеченоста на трибините до теренот, атлетската патека која е непотребна и влезовите во трибините. многу непрофесионално. атлетска патека може да се направи веднаш до стадионот на зелена полјана.
![]() |
|
![]() |
|
Goran ![]() Senior Member ![]() Joined: 09-Jul-2009 Online Status: Offline Posts: 195 |
![]() ![]() |
Stadionot kako dizajn ako bese kompleten od site 4 strani ke nemav zamerka vopsto.
No vaka gleda ko oskaten. Zosto koga go dizajniraa ne ja vklopija segasnta tribina koja mozese da se renovira i da se vklopi vo celiot izgled na stadionot. Samo da ja redizajniraa nastresnicata. Pa makar i da ja ostaveja atletskata pateka. |
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Гледам има и група на фејсбук за градење на стадионот но и тие сосема логично се против атлетската патека. За која негледам никаква причина да постои и тука мислам дека сите се согласуваме.
|
|
![]() |
|
macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Feb-2008 Location: Lerinsko Online Status: Offline Posts: 754 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Dzeksi ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 413 |
![]() ![]() |
ako pravat stadion neka pravat sto e mizerija ziva
![]() |
|
![]() |
|
ArChJaZz ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 18-Oct-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
А бе може е предизборно ова со стадионов во Битола, ама и националната арена „Филип II Македонски“ беше предизбореа, па се направи.....Затоа мислам дека би било подобро да не се задржуваме толку на политика, туку да си тераме АРХИТЕКТУРА
![]() ![]() |
|
![]() |
|
juventino ![]() Newbiе ![]() Joined: 05-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Ова нема смисла да правиш нов стадион и да оставиш една трибина , а таа пустата да нема никаква сличност со останатите. Да е како на Арена „Филип II Македонски“ со јужната можам да разберам, но ова нема смисла еден пример за таков стадион е Максимир кој е ужасно грд стадион. И зошто се прават стадиони со атлетска патека не викам да нема атлетски патеки но немора да бидат на стадиони (ете една има на Арена „Филип II Македонски“ немора на секој оти јас не памтам да некогаш имало некој сериозен атлетски митинг кајнас).Нај паметно е да се направи стадион со 4 трибини нешто како Стожице во Љубљана,УПЦ Арена-Грац,Бентелер Арена-Педерборн....
|
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Чекај дали тоа на последната слика изгледа дека едната трибина нема да биде во склоп со останатите ????
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Ако приметивте на сите рендери намерно е изоставена веќепостоечката трибина, освен на последниот, каде целина изгледа ужасно.
Не сфатив дали е само референтно ставена или навистина мислат и по реновацијата (ако некогаш се оствари проектов) да остане со ист изглед, меѓутоа според тоа што се гледа на видеото подолу, во првата фаза планирано е само 2/3 од лакот да се градат, односно делот кој гледа кон базенот да не се ни започне. Мене вака од око ми изгледа дека никогаш не би ни имало место таму да се гради. Ете го во прилог видеото, каде многу појасно може да се сфати како течеше презентацијата и за што станува збор: |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
stratus ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Aug-2010 Location: Bitola/Skopje Online Status: Offline Posts: 755 |
![]() ![]() |
НИшто посебно, како мала верзија на скопскиот. Но како и да е, мило би ми било да се изгради
|
|
![]() |
|
martind ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 332 |
![]() ![]() |
Како тоа ќе градат нешто за кое немаат пари??? Ова доаѓа исто како да кажеш ќе купам Ауди А6 ама кога ќе соберам пари или поедноставно кажано кога ќе ми се падне на лото...
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Не го градат со донации, туку ќе отворат жиро сметка за секој што ќе сака да донира пари (не гледам ништо лошо во тоа). Сепак оваа најава јас повеќе би ја сфатил како предизборно ветување.
Еве ги сликите: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
anti-modernista1 ![]() Newbie ![]() Joined: 01-Dec-2011 Online Status: Offline Posts: 27 |
![]() ![]() |
ke gradat stadion so donacii? pa dali se normalni?! valjda cekat na avstraliskata dijaspora da go platat stadionot..
kako i da e ako go pravat stadionot so atletski pateki bolje da ne go pravat. |
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
ФОТО ГАЛЕРИЈА: Вака треба да изгледа новиот „Тумбе Кафе“
Вторник, 08 Април 2014 15:43 Општина Битола и архитектонското биро „Мегарон-инженеринг“-Скопје денеска го промовираа идејното решение и проектот за изградба на новиот фудбалски стадион „Тумбе Кафе“ со капацитет од 12.000 гледачи. Новиот фудбалски стадион во Битола ќе биде изграден според меѓународни стандарди и според критериумите на ФИФА и УЕФА ќе биде класифициран во стадиони од втора категорија на кој ќе може да настапува и националната сениорска фудбалска селекција. - На стадионот ќе бидат изградени три нови трибини и ќе се реконструира сегашата јужна трибина. Ќе изградиме фудбалски стадион кој Битола од Хераклеја до денес никогаш го немала. Реализацијата на овој проект ќе почне од 1 јуни, а најголемата инвестиција и содржини се поврзани со северната трибина која чини околу 4,5 милиони евра, додека вредноста на целиот стадион е околу 8 милиони евра. За изградба на новиот стадион ќе отвориме и посебна донаторска жиро сметка затоа што очекуваме поддршка од стопанствениците, но и од Македонците во странство, истакна градоначалникот Владимир Талески. Според спортскиот новинар и хроничар Димче Миновски првиот фудбалски стадион во Битола бил изграден пред 77 години, а изградбата на новиот ќе биде на истата локација под Тумбе Кафе во овој град. http://kurir.mk/sport/fudbal/153940-FOTO-GALERIJA-Vaka-treba-da-izgleda-noviot-Tumbe-Kafe Може некој да ми каже зошто кога копирам текст не ми излегуваат и сликите? Веројатно е нешто до подесувањата зошто на едниот компјутер се копираат и сликите? . Edited by kultuzin - 08-Apr-2014 at 15:18 |
|
![]() |
|
Danndy ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 410 |
![]() ![]() |
Цела тема некако оф-топик, па уште и хотел и трговски да се заокружело... фани пипл.
|
|
Traveling.
|
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Денес (08.04) ќе има презентација на проектот во Битола, каде секој ќе може да даде предлог за финалното издание на стадионот.
|
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Според мене треба да се испита можноста за набавка на стандардизирани модуларни трибини кои би биле монтажи а со времето и потребата би можеле да се надоградуваат.И секако би требало да бидат класично фудбалски стадиони без патеки за атлетика.
|
|
![]() |
|
Lerin ![]() Groupie ![]() Joined: 07-Feb-2014 Online Status: Offline Posts: 95 |
![]() ![]() |
И јас сум оптимист искрено,според најавите 12.000 би требал да биде,според мене и 10.000 да е,топ ќе е,само да се направи како што треба,тип топ,значи со хотел до него,трговски ова она,да се заокружи како комплекс да речеме.
Башка што срамота е само еден асален стадион да имаме во државата,заслужува репрезентацијата да игра и во други градови,посебно во Битола. |
|
![]() |
|
Dzeksi ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 413 |
![]() ![]() |
i jas sum optimist mislam deka ke bide
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Teglarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 569 |
![]() ![]() |
Горан, стварно си оптимист и продолжи така, но со оглед на сите најавени реконструкции/изградби на стадиони (освен во СК), ништо не мрднало од мртва точка. Така што тоа не ни остава многу простор за надеж дека можеби некому и некогаш ќе му текне дека Битола навистина заслужува стадион како што треба и истиот да ги исполнува УЕФА стандардите.
Но надежта последна умира ![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |