![]() |
![]() |
![]() |
Булевар Илинден |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 36> |
Author | ||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
Обиколницата има поголем проток од Илинденска. Зошто? Затоа што нема сооб. Самиот си кажа, Илинденска нема автобуси, нема пешаци, нема други учесници... па има проток нормално.
|
||
![]() |
||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
|
Илинденска нема сообраќај? Очигледно не си поминал на неа откако се изгради. Не знам зашто пишуваат луѓе што не знаат што зборуваат. А партизанска, интересна работа, на семафорите кај булевар Климент Охридски има точно 2 ленти што одат право накај центар, што е потполно ист број на ленти што кај Климент Охридски одат право накај центар и од Илинденска. СО тој исклучок што Илинденска нема автобуси, нема уште 2 семафори пред мостот г. Делчев, туку 1, и нема толку пешаци и други учесници во сообраќајот. Ете затоа сообраќајот по Илинденска се одвива многу побрзо и успева да има поголем проток на возила (во овој дел зборувам, не општо), од Партизанска. |
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
Се стеснувала Партизанска.. што нема да прочита човек.
Илинденска, да - има проток затоа што нема доволно сообраќај. edit: Ок, се стеснува да, сега видов, ама има и дополнително кракче за вртење лево. Edited by fichot - 10-May-2011 at 00:54 |
||
![]() |
||
StreetStruck ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Nov-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 415 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
"Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство"- Јане Сандански
|
||
![]() |
||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
|
Баш ме интересира дали во врска со Јужен булевар има некој план разработено во етапи/фази да се реализира, или се чека одеднаш да се направи, што секако значи големи средства и можеби никогаш нема да се случи? |
||
![]() |
||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
|
Илинденска ниту Партизанска не се брзи сообраќајници туку обични булевари се додека не се изгради Јужен Булевар како урбан автопат кој како денивелиран и без раскрсници ќе собира сообраќај од Карпош, Ѓорче и директно од Е-65 према Центар, Кисела Вода, Аеродром и кон Е-75 секако со Крушевска Република и спојка со Северен Булевар.
|
||
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Интересна работа, некогаш на луѓето наочарите им се на глава, ама не можат да си ги најдат. Интересна работа, на крајот (кон центар) Партизанска се стеснува на 2 ленти (кај Соборна), а Илинденска се проширува на 3. Edited by Cloverstack - 10-May-2011 at 10:40 |
||
![]() |
||
StreetStruck ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Nov-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 415 |
![]() ![]() |
|
Мене ќе ми биде многу криво ако Илинденска од Воена па до крај до Карпош 4 не ја направат 2X3, со цел да се створи подлога за утре. Па здравје кога ќе има можност и останатата траса (сега веќе направената 2X2 ) да се прошири со по уште една лента од двете страни. Секако со понирање под земја на потегот од фонтана во парк до Влада.
Но бидејќи овој дел сега што ќе се прави е комплетно слободен (објектите на кеј се привремени и ќе се рушат) жално е ако не се искористи. Знам дека и повеќе пари ќе требаат но мора да се мисли и за иднината на градот. |
||
"Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство"- Јане Сандански
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Како може две ленти да се попроточни од три?
![]() И Партизанска има зелен бран само што пешачките премини го отежнуваат спроведувањето на истиот. |
||
![]() |
||
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
|
Крале, буквално неможам да го поднесам твојов начин на наметнување и извртување на тезите! Еден бегол поглед врз картата на Скопје би требало да ти разјасни, зошто најголемата авенија во западно Скопје е позиционирана централно, минува низ густо населени населби и опфаќа половина град, е многу поважна од една улица, која е поставена периферно и граничи со ливади и шуми! Партизанска исто така засега е крпеница, како што беше(е) сеуште Илинденска. Ајде да видам да се направи денивелирана ЛРТ траса, да се изградат подземните паркинзи и ослодобат сите ленти, се денивелира движењето на неколкуте крстосници со Рузвелтова, 8ми Септември и Климент Охридски, па потоа да зборуваме која е попроточна, може ли? Толку го заморуваш форумов, што навистина не сметам дека е воопшто вредно да се дискутира аргументирано со тебе-многу пати имаш докажано,во секоја нишка дека ја немаш таа способност!
|
||
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Не е можно, Партизанска има проток. Мене барем така ми солеа памет тука на форумов едно 5-6 души кога зборевме за тунелот што се планира, кој ќе направи еден природен и брз спој меѓу Илинденска и Аеродром (што во моментов е побитно од поврзувањето на Партизанска). |
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Па знаеш ако е до капакот тогаш и не е некој голем проблем. Вазно е тоа металната рамка да не зјае. Вака ако нешто е до капакот може да се поправи без проблем или пак да се смени.
|
||
Македонија - Земја на чудата!
|
||
![]() |
||
tonikostov ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Oct-2009 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 127 |
![]() ![]() |
|
дефинитивно побрзо се вози по Илинденска. Секојдневно го одбирам овој булевар пред Партизански одреди. Зелениот бран на Илинденска може да се фати ако возиш константно со 60 км/ч. Најголемиот метеж се создава кај Воена болница, каде две коловозни ленти се собираат во една, а дополнително во близина е и значајна крстосница (Воена болница на едната страна и салата Борис Трајковски на другата).
Ама никако неможам да разберам како не се научија до сега да ги израмнат шахтите со асфалтот. Шахтата пред семафорите кај Зоолошката градина (во насока Центар - Карпош) очекувам да попушти наскоро, многу скоро. Капакот веќе зјае над површината на асфалтот. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Треба да се догради до крај, односно да се поврзе со Ѓорче Петров и со мост преку Вардар.
|
||
![]() |
||
Plugger ![]() Senior Member ![]() Joined: 15-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 378 |
![]() ![]() |
|
Znaci izgradbata prodolzuva, se nadevam deka celosno ke ja rekonstruiraat Ilindenska.
http://www.sitel.com.mk/video/makedonija/sovremeniot-bulevar-ilinden-znachitelno-go-namali-metezot-vo-skopje |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
LouReed ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2010 Location: New York Online Status: Offline Posts: 133 |
![]() ![]() |
|
Dobro izgelda na slikive, se uste ja nemam videno vo zivo... Samu uste fasadive malce da se sredat na kukive/zgradive
|
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
![]() исто
Не сум баш задоволен од зелениот бран на Илинденска, но генерално имам впечаток дека полесно проаѓам отколку што би прошол на Партизанска. |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Една од причините зашто ја одбирам Илинденска е пред се зашто е нова (ова по билдерска психологија) и две други причини се густите пешачки на Партизанска и раскопаниот асфалт од Соборен Храм до Рузвелтова што стварно знае да иритира. Зелениот бран на Илинденска функционира и со некоја просечна брзина од 50 км/ч има добар проток.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Clover, ми го извади зборот од уста. Енивеј, пред некој ден возев во утринскиот шпиц по Илинденска. Сега кај сите се јавува желба да се стигне до Центар (и подалеку, Битпазар, Автокоманда...) по Илинденска и се праат огромни колони во делот К3-К4. Мислам дека голем пропуст направија што не ја средија до крај улицава. Како не го изградија Палас (или салата БТ) на аголот кај што завршува Илинденска... Edited by fichot - 02-Nov-2010 at 12:41 |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 36> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |