![]() |
![]() |
![]() |
Исцртување-мапирање на МКД во google/maps |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 789 |
Author | |
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Гоогле Аертх има едно чудо несинхронизирани две соседни снимки и тоа е главен извор на вакви заебанции со криви линии! Ако има некој ГПС на мобилен телефон или слично најдобро е барем една раскрцница да и ги види координатие на мобилен и после според тој офф-сет да се работи.
|
|
![]() |
|
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
Поздрав за ова, стварно е корисно, мене ми е барем...
![]() Единствена забелешка ми е што некои линии се опасно промашени во однос на сателитската снимка, т.е. ја следат паралелно (како Московска и Лондонска на сликава), што може и не е многу опасно, ама чисто естетски (гледам по другиве поголеми градови дека улиците се под конец), инаку не сум сретнал некакви грешки во смисла погрешни податоци... Edited by Dave Gahan - 03-Dec-2009 at 20:57 |
|
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
|
![]() |
|
micko_v ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Jun-2009 Location: Firenze, Italia Online Status: Offline Posts: 123 |
![]() ![]() |
Веројатно знаете дека веќе извесно време територијата на Македонија е отворена за мапирање во гугл/мапмејкер. Сакав да упатам отворен повик до сите форумџии да се се вклучат поактивно во исцртување на земјава и посебно Скопје.
Многу е едноставно, треба само да се регистрирате, но пред да се почне би му препорачал на секој да ги прочита упаствата и правилата. еве и линк до Скопје http://www.google.com/mapmaker?hl=it&q=skopje&gw=30&ll=42.012826,21.446686&spn=0.151012,0.436707&z=12 Ако има некои нејаснотии или забелешки стојам на располагање. Поздрав |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 789 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |