![]() |
![]() |
![]() |
Надградба на Куманово - Табановце |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 9> |
Author | |
elnino ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Mar-2010 Location: kavadarci Online Status: Offline Posts: 129 |
![]() ![]() Posted: 04-May-2019 at 19:34 |
katastrofa e novata sredna lenta od veles prema motel Makedonija isto i nadole nakaj gradsko i obratno, ne go falam i noviot Demir Kapija Smokvica, pred tri dena bev prilicno neramnini i kosini na desno ili levo na pravec, prilicno neramnini iako e nov patot
|
|
![]() |
|
WolfLeader ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Aug-2015 Online Status: Offline Posts: 694 |
![]() ![]() |
Standard , ne se nekolku godini , samo 2 godini pominaa od koga celosno se pusti vo upotreba i sega se raspadna ,istoto se slucuva i so Veles-Gradsko i so Negotino-Demir kapija , kvalitet nema ama nikakov .. Edinstveni delnici sto ke bidat so dobar kvalitet se samo ovie novite sto se gradat se ostanato e uzas...
|
|
![]() |
|
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
I ovaa delnica ja faka makedonska boljka. Za samo nekolku godini se pojavija kolotrazi i dupki.
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Читај: „Единствен услов на тендерот е да се избере НАЈНИСКАТА добиена понуда„. Ова е дури законска обврска за општините.
|
|
![]() |
|
Bojan10 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 21-Jun-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 504 |
![]() ![]() |
Веќе има дупки! После 5години од пуштањето во употреба. Edited by Bojan10 - 06-May-2016 at 11:23 |
|
Од чаламот си патиме!
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Еве мапа за тоа кои држави користат зелени, а кои користат сини знаци на автопатиштата:
http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1334&PID=133949#133949 BTW kultuzin не сум сигурен дали добро те разбрав... Твое лично мислење е дека сините треба да станат стандард во ЕУ, или мислиш дека си наишол на информација дека ќе станат? Ако е второво те молам побарај го изворот, за да не нагаѓаме. Инаку отсекогаш ме чудело како ЕУ се занимава со стандардизирање на секакви баналности, а стандардизацијата на патната сигнализација се чини дека не ја интересира... |
|
![]() |
|
mladen_s ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-May-2010 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 407 |
![]() ![]() |
Па не ги форсираме само ние, туку уште добар дел од Европа
![]() ![]() Шегата настрана, мислам дека овој систем е добар за земји како Македонија, каде само одредени магистрални правци имаат карактеристики на автопат, а останатите се со понизок стандард. Да не ги споменуваме регионалните патишта, кои се уште една класа подолу, а белата боја мора да остане за урбани делници и патишта вон категорија. Ако еден убав ден сите магистрални правци во РМ станат автопатишта, може да направиме и мала замена ![]() ![]() Edited by mladen_s - 26-Jul-2012 at 23:47 |
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Чудно ми е зошто сеуште ги форсираме зелените знаци на автопатевите. Според мене најдобри се плавите со бели букви а мислам дека тие треба да станат стандард во ЕУ.
![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
значи кај нас нема ни две исти табли за сигнализација, секоја нова се прави произволно
|
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
Pred nekoj den ja izvozev ovaa delnica. Kako za prv pat ne mozev da najdam nekoja mana. Delnicata e dobra, asfaltot mazen, vertikalnata signalizacija isto taka dobra a sekako deka mozele da skratat nekoja krivina
![]() Toa sto sakam da go napomenam e losata sostojba na asfaltot od Kumanovo do skopskata patarina. Na nekoi mesta vdlabnatinite na desnata pateka se tolku dlaboki sto covek si pomisluva deka vozi po shini. Tuka treba vnimatelno vozenje, posebno koga vrne dozd. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Da, treba da stoi Belgrad i ne mi e jasno sto bara Tabanovce pod Belgrad (vidi foto br.6). Da pojasnam, na foto br. 6 pod Belgrad treba da stoi "Granicen premin" a za Tabanovce ima informacija kaj samiot izlez (vidi foto br.10).
Inaku delnicata izgleda korektno no bi mozele da ja doizbrisat zoltata linija. |
|
![]() |
|
<Fresno> ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 1161 |
![]() ![]() |
Солидно изгледа, само уште Belgrade да го видевме на македонски.
![]() |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
браво Н23,после толку време од пуштањето на автопатската делница конечно сега да видиме нешто поконкретни слики
|
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
1.
2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. |
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
|
ko4ani ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-May-2010 Online Status: Offline Posts: 288 |
![]() ![]() |
Eve nekolku sliki slikani na dozdot od deneska (04.02.2012) so kamion i mozat da se zabelezat neramnini po asfaltot .. ne izgleda dosta kvalitetno
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Ај тие што со кола ќе шибаат накај Ниш, ако има такви на форумот, нека направат бар 10-тина слики од автопатов, да му ја видиме кондицијата.
![]() |
|
![]() |
|
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
![]() Мене фирмата ми личи на се' само не на австриска. Ниту по рокот на изведба (кој btw уште трае), ниту по механизацијата која ја видов на лице место, ниту по квалитетот на изведбата...ме фрапираа некои слики што ги видов скоро, дека на места на мали премостувања биле вградени бетонски елементи веќе деформирани, со драматични угиби кои се видливи со голо око, а уште повеќе ме фрапираше податокот што тие свесно се вградени само за да се стигнат некакви фиктивни рокови (прослава на 8 септември исл.)...од ова може да се очекува дека веќе наредната санација ќе биде после 2-3 месеци (а може и порано)и тоа не е причината само некакво сечење ленти, туку веројатно има и некаква друга игра која не треба да ја знаеме, ама треба да си ја исплатиме фино лепо, а некој да си ги полни сметките... |
|
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ја поминав делницата два пати и за жал можам само да констатирам „катастрофа„ навистина не ми е јасно како може толку важен пат, толку лошо да се изведе, и тоа згоре на се од Австриска фирма. Време е некој во државата да се покрижи за квалитетот на инфраструктурата. Пред се време е предност во тендерите да се дава на квалитетот на изведба наспроти цената на изведба. Конкретно за оваа делница можам уште да додадам дека е исклучително нерамна а за време на возењето постојано имав чуство дека асфалтот не е подебел од 5 цм.
Edited by kultuzin - 19-Oct-2011 at 22:09 |
|
![]() |
|
Мартин ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 366 |
![]() ![]() |
Доста квалитетно ми изгледа дека е средена делницава, а сигнализацијата колку што можам да видам - по старо.
|
|
![]() |
|
MGS ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-May-2011 Location: Охрид,МКД Online Status: Offline Posts: 307 |
![]() ![]() |
Браво.
![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 9> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |