![]() |
![]() |
![]() |
Гема II |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 5> |
Author | |
OKA ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Dec-2009 Location: Yenni Maalе Online Status: Offline Posts: 332 |
![]() ![]() Posted: 11-Dec-2009 at 00:40 |
2. Pominaa 12 meseci, stolpcinjata se se uste tuka, na trotoar ne se parkira, eksternata iluminacija i ponatamu e vo funkcija, fasadata se snima so bezbednosni kameri i ne e grafitosana, drvoredot i vlezovite ne se plakatirani, trotoarnite reshetki za ventilacija cisti, pristapot kon garazite e so nov drvored, vo letnite meseci imashe prekrasni cvetni aranzmani nad prizemjeto dolz celata fasada, sega gledam ja iluminiraat novogodishno... Cudo! Edited by OKA - 11-Dec-2009 at 01:44 |
|
Врзи два поста без СК2014 и освој трет гратис!!!
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
јас сум заборавил да гласам и гласав 7, чисто поради тоа што ми се допаѓа на изглед, има убаво решение за климатизерите, и изгледа многу понапред од обичните стамбени згради
единствено не ми се допаѓа локацијата, вклопеноста и поставеноста, мислам дека е нападно за околните објекти, а од партизанска добивам впечаток на обична транзициона зграда не знам дали ова беше искоментирано, ама сепак... |
|
![]() |
|
maja79 ![]() Newbiе ![]() Joined: 18-Feb-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Od mene 8-ca
![]() Zgradata e stanben objekt so komercijalni sodrzini na prizemjeto i delovni prostorii na prviot kat. |
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
A sto funkcija ke ima zgradava? Sambena zgrada, zgrada za nekoja firma .........?
|
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
ABC ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 13-Dec-2008 Location: prilep Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Зградава може да помине со 4ка,особено за ќошот кој е како “стропа“ и воопшто не се вклопува во амбиентот,па е целосно промашена замисла.Мој совет би бил сопственикот нахнадно да интервенира доколку сака објектот да му биде малку порепрезентативен и да го истакне влезот.
|
|
Секогаш е подобро нешто да се гради отколку да се руши.
|
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Еве и од мене 7ца, која со тешко срце ја давам, но по повторното прегледување и во живо на зградата вчера, од слични причини како ЛаЛинеа, давам 7.
|
|
![]() |
|
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
Јас мислам дека дека доста пристојно е направена.
Едноставно кажано пријатно ми е да ја гледам. И дадов 7 за погоре наведените недостатоци,но како што би рекол Clover отскокнува за станбена зграда кај нас. P.S.Ме потсетува на Загреб |
|
build.mk, гради форумска историја
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Јас сум на мислење дека е деловен. Погледнете ги прозорите - од горе до доле се. Такви се и од задната страна на зградата. Исто така и влезот па и целиот естетски впечаток од таа страна. Овие работи не се својствени за станбени згради кај нас. Можеби грешам, но ова навистина би биле големи отскокнувања доколку е станбена зграда (за наши прилики)
Edited by Cloverstack - 02-Nov-2008 at 01:42 |
|
![]() |
|
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
Времето ќе покаже. Јас мислам дека е станбена зграда освен приземјето и првиот кат кои сигурно ќе бидат деловни.
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Па искрено не сум сигурен за наменава на објектов иако и јас влечам кон тоа дека е станбен. Штета што не беше наведена таа информација на таблата пред градилиштето. |
|
![]() |
|
46&2 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2008 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 347 |
![]() ![]() |
Од мене зградата доби осмица. И порано се произјаснив дека зрадава ми се допаѓа и ги напишав позитивните работи па за да несе повторувам само ќе ги напишам работите кои не ми се допаѓаат кај неа (секако тие се многу помалку од позитивните):
-Кровот кој не требаше да биде зелен (не одговара со целиот концепт)
-Не ја изградија втората лепенка(која очигледно требаше да биде по сличен терк
-Металнот прстен на аголот на зградата (како аура ми е)
![]() Повеќе ми се допаѓа конечниот изглед отколку рендерот. Мислам дека почна да се претерува со рефлектирачките стакла на станбени згради и мило ми е што тука се откажаа на време од таа идеја.
Се на се доста солиден објект за кој не треба да заборавиме дека е станбена зграда а не деловен простор. Значи треба да се има друг критериум при гласањето.
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Една од главните негативности спрема мене. |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Ја бев првиот што гласаше 6-ка. Пред се ми пречат премногу оштрите агли на полукружниот дел како и прозорите што пред се одговараат како за на супермаркет или на трафика, жолтата боја и оној хелиодромот горе. 6-ка ја дадов како преодна оценка.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Од мене 6-ка
И јас тежнеев накај 5, но потемелно се размислив и мислам дека дел од негативноста кон овој објект ми потекна поради тоа што не ги исполни очекувањата на рендерот (поготово застаклениот дел над влезот и изоставување на лаците на приземјето према Ленинова). Другите работи веќе беа образложени - негативно лошиот покрив, а позитивни се тротоарот, климатизерите, столпчињата, мислам гледам и илуминација... значи се внимавало на деталите што е за поздравување (за жал напраиле утка во неколку покрупни работи) Во целина објектот не е којзнае што, но е пристоен. Иако не сум воодушевен, сепак ќе бев пресреќен доколку ова беше стандардот за градење во Дебар-Маало. 6-ка по мојот критериум е солидна оценка на скала од 1 до 10. |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
7
Иако заслужува најмногу 6-ка од многу очигледни причини, добива 7 од мене бидејќи многу ретко можеме да видиме зграда која во исто време има достоен изглед, и уште подобро приземје, толку простран тротоар на кој е спречено паркирање и најважно од се - елегантно решен проблемот со капењето на климатизерите. Кровот + предницата се најголеми виновници за тие -3 бодови. |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Дечки поставена е анкета за објектов па искажете го вашето мислење
![]() Повеќе или помалку го кажав моето мислење погоре на страницава како надополнување на она на Ла Линеа со кое исто така се сложувам. Главниов проблем со зградава ми е естетски, мене лично не ми се допаѓа. Ако на тоа ги надоврзам позитивните работи за кои веќе говоревме доаѓам до една прилично неутрална оценка на нашава скала (1-10). ... 5ка ![]() |
|
![]() |
|
Raisinloaf ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-May-2008 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 227 |
![]() ![]() |
Мене вака повеке ми се допаѓа отколку на рендерот
|
|
![]() |
|
kire85 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2007 Location: Düsseldorf Online Status: Offline Posts: 400 |
![]() ![]() |
pa ne znam dali stvarno vaka e planirana ili napraile nekoi izmeni ali na renderot mi izglease mnogu bolje..... |
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Да, зградава не е лоша ама не е вклопена (барем засега) во околината.
Многу ми штрчи пошто до неа има само едноспратни кепенци...
![]() ![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 123 5> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |