![]() |
![]() |
![]() |
Поставување ламинат врз даски и спуштaње на плафон |
![]() |
Post Reply ![]() |
Author | |
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() Posted: 05-Nov-2013 at 23:14 |
ако се дрвени греди на таванот,стави прво гипскартонски табли,а после на таван само положи ги лентите со тервол.
|
|
![]() |
|
stipko ![]() Newbiе ![]() Joined: 12-Oct-2013 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Znaci i na tavanot i na spusnetion plafon gips tabli,a moze li pred da gi stavam spusteniot plafon da go pokrijam toj prostor so kamena vuna ili stirodut/stiropor kako izolacija?
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
гипскартонски табли
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Vrz tavanot e kalta,koja ja stavalade kako izlolator?E sega sakam i taa kal da ja trgnam i da go pokrijam tavanot so nesto drugo,sto mi preporacuvate za taa rabota?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
на подот прво ставив дупли филц,тој лесниот што се става под ламинат.има едни подебели и поквалитетни,па после тоа го ставив ламинатот(и тоа сам).досега поминаа 6 години и никаде нема јавено ни малку зјај.
а за на таванот,доволно е да савиш стиропор,ама комбинирано да го ставаш-и со лепак и со штрафење.треба да видиш каде поминуваат дрвените греди и да штрафиш по нив.пази само на каблите,да не погодош некој.најдобро е да ги штрафиш со хол шрафови кои на врвот имаат врв кој служи за дирекно шрафење со бормашина.не треба бургија да користиш.денар-шраф кошта.обавезно да користиш и големи шајбни,што пошироки,тоа подобро.откога ќе ги ставиш таблите,на споевите се лепи со самолеплива трака-мрежа,па врз неа ако сакаш се става и мрежа за да се покрие целата површина.мрежата се залепува со лепакот,па врз него се глетува |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Dali mislis za izolacijata na plafonot ili za tavanot?
Gledam filcot e prilicno "lesen" materijal,dali istata tezina ja ima i tvrdo presuvaniot stirodur od naprimer 3cm?inace mi dozvoluva visinata. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
ако ставаш стиропор на таванот,обавезно да го штрафиш на дрвените греди на кои е ставена трската,иначе ќе се јавуваат пикнатини.полсе тоа обавезно мрежа ,па лепак,па фин слој.
на подот јас имав сличен проблем,и неодев со фугирање,туку со дупли филц.ставив два слоја и немам проблем.нормално е дека е подобро да ставиш нешто потврдо врз даските,како тврдо пресуван стиродур од на пример 2 см ако ти дозволува висината,а ако не оди со дупли филц |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
1.Sakam da go spustam plafonot,odnosno ne znam sto bi bilo podobro resenie.Da go spustam li plafonot ili da stavam malter vrz trskata na karatavanot?
Ke stavam sliki za da ja sogledate podobro situacijata. 2.Sakam da stavam vrz daskite,stirodur ili stiropor pa laminat.Megutoa sakam suplinite megudaskite da gi isfugiram,kako se pravi toa?I dali e preporaclivo vaka kako sto sum zamislil jas? Inace sum na vtori sprat i pod mene e karatavan,ako toa imam nekoa vrska. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sibnav malku od malterot. ![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |