![]() |
![]() |
![]() |
Подпокрив без плоча |
![]() |
Post Reply ![]() |
Author | |
blejdsk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 320 |
![]() ![]() Posted: 11-Dec-2017 at 21:12 |
како што веќе и сам си ги кажа варијантите ))
2 рата ти е далеку поисплатилива а мислам дека ке добиеш горе доле ист ефект ,,, плус на терволот да додадеш еден вид алуминиумска фолија врз тоа за да не бега топлината горе ке биде топ,, е сега дали врз волната или на кровот да го ставаш тоа или на гредите на покриво,, ке се информираш ,,затоа што не сум експерт,,, треба да се види каде е попаметно да се постави за да не се јави влага и кондензација . |
|
![]() |
|
![]() |
|
ToBlend ![]() Newbiе ![]() Joined: 11-Dec-2017 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Поздрав,
Имам куќа со два ката. Горниот кат нема плоча. Со ламперии е. Ако е можно некој од искуство да ме советува како би било подобро: 1. Да го отстранам целиот кров и да доградиме плоча. 2. Од внатре да го изолирам таванот со пресуван стиропор (3 цм) а одозгора да ставам каменувана волна од Кнауф. Дали изолацијата би го имала барем истиот ефект од поставувањето на плочата. 3. Ако има друга варијанта. Однапред ви благодарам. |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |