![]() |
![]() |
![]() |
Мостови (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7891011 28> |
Author | ||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|||
![]() |
||||
![]() |
||||
4skopje ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Feb-2011 Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
|||
Ogradava e slicna,ama sepak mnogu,mnogu razlicna i za mene mostov e mnogu,mnogu poubav.Ama za vkusovi ne vredi i ne moze da se pravi rasprava.Vazno mostot e sto pati posreden,osvetlen i bez dupku na toa trotoarite,koi bea so betonski ploci pokrieni so tenok sloj asfalt i sekoja vtora bese propadnatai sekoj mozese noga da skrsi .
|
||||
![]() |
||||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|||
Tamam rabota i ovaj most da go renoviraat i togas kje lici na centar. Sepak e mozno da e nekoja mala aktivnost. Cekam nesto oficialno za da se uveruvam deka se raboti za celosna rekonstrukcija ili toa sto vide ti bese nekoja mala zafatnost. ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
|||
Сегашната ограда е ДАЛЕКУ од минатата. Не е само бојата, иако и таа не е иста. Ефектот е драматично различен. |
||||
![]() |
||||
build.mk ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-May-2010 Online Status: Offline Posts: 216 |
![]() ![]() |
|||
1
![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() |
||||
![]() |
||||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
|||
Ја гледам првата слики и се прашувам зошто не се направи средишно зеленило во мостов, има премногу простор од страните, со пола метро од секоја страна, ќе направеа да биде многу поинтересен мостот.
|
||||
![]() |
||||
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
|||
Ја се чудим зашто стубовите доле се оставен така голо цигла што е она незнам, барем да се офарба нешто
|
||||
![]() |
||||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
|||
Убав е но малку монотон мостот. А најкритични ми се кандалабрите кои се апсолутно неинтересни и пред се делуват како страни тела. За да се спаси ситуацијата мој предлог би било да се стават по целата должина на оградата , саксији со цвеќе исто така то може да се направи и со кандалабрите. А и зеленилото на крале не е лош предлог. Како и да е имам впечаток дека огромен дел од проектите кои се релизират во Македонија се недоречени и им фали поголема посветеност на деталите со што значително би се зголемил квалитетот на истите.
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Aко се направеше средишно зеленило, ќе можеше во него да се „насадат“ и бандерите за осветлување, бидејќи вака не личат покрај новата ограда и канделабрите. |
||||
![]() |
||||
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
|||
pokje detali ne znaci pokje kvalitet ..mis van der roe rekol LESS IS MORE .. detalite ako se vo funkcija nekakva ok , ako ne izlisni se |
||||
![]() |
||||
Рок-Барок ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 29-Aug-2010 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 118 |
![]() ![]() |
|||
можеле однадвор да стават некои декорации,елементи..да не остане вака гол мостот..поубаво ќе изглледаше, а и не би требало тоа многу да чини
|
||||
![]() |
||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|||
бојата е како да е украдена од топаана и воопшто не оговара на своето опкружување, исто како и претходната |
||||
![]() |
||||
Рок-Барок ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 29-Aug-2010 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 118 |
![]() ![]() |
|||
Не се согласувам со тебе : 1. Прави разлика од жолта и златна боја..оддалеку може е дури и иста, ама од блиску сигурно не..златнава е многу поубава 2. Црната како првично беше планирана ,мене ми беше ептен безврска, цели 100% ми личеше на дворска ограда,едноставно во кој и двор да погледнеш со кована ограда скоро сите се црни.. 3. без скептик за тротоарот , меѓутоа излезе убаво, и подобро решение одошто асвалт или бекатон.. |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
замерката ми е за каскадите..непотребно тотално
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
не знам, можеби јас треба да носам поголем диоптер, ама навистина не се
приметуваат шарите на оградата од далеку и се губи поентата на оградата,
тоа сакав да го објаснам
но сепак, мислам дека нешто што најмногу придонесува оградава да изгледа погрдо се рамките, односно столпчињата, кои немаат никаков дизајн за разлика од шарата на оградата која е предимензонирана, едноставно сите елементи на оградава не соработуваат еден со дру, без разлика дали е тоа шара, боја, рамки, висина или канделабри, како да некој сакал повеќе начини на изведба да ги сведена еден а тоа дека самата изработка на оградата беше фуш, заклучивме уште при првите слики ![]() Edited by zabegan - 17-May-2011 at 01:30 |
||||
![]() |
||||
makonix ![]() Senior Member ![]() Joined: 08-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 520 |
![]() ![]() |
|||
potpolno se soglasuvam ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
|||
Otkako ja isfarbaa zolta ogradava vadi nekakov prosek,no daleku od toa sto trebase da bidi,plus kandelabrite se katastrofa.
Se na se osvezen e mostot,no mozese daleku podobro.Ke vidime kako ke izlezi na Goce Delcev,no i tamu ogradata ja ima istata mana kako tuka sarite se mnogu tanki. |
||||
build.mk, гради форумска историја
|
||||
![]() |
||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||
Тротоарите се по 3,5 метри, податокот е од ДУП Пресвета Богородица. Во случајов со мостов, тие тротоари воедно служат и како велосипедски патеки (а се работи за многу прометно место). За споредба, сега мостовите со 4 ленти и повеќе, речиси без исклучок се проектираат барем со вкупно 5 метри тротоар и велосипедска патека (3+2). Исто така и коловозните ленти на мостов се сведени на минимум, односно по 3 метри широчина, а стандардно за ваков булевар би било по 3,5 метри. Така да реално нема од каде да се скрати, се е веќе кнап. |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Па ок, мостот има 6 ленти, што значи доста е голем, но мислам дека ако беа тротоарите 3 метри, наместо 3,5м, немаше ни да се примети разлика, а ќе остнаше 1 метро за барем основно зеленило, а плус со преместување на бандерите, мостовите од 3 метри и ќе добиеја малку простор за полесно движење.
|
||||
![]() |
||||
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
|||
Може ли некоj да потврди дека сликата е од Гоце Делчев,вака не изгледа лошо
http://www.time.mk/read/067282e655/fc377d9464/index.html |
||||
build.mk, гради форумска историја
|
||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7891011 28> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |