build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Инфраструктура
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Жичарница на Водно

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 2122232425 39>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
Stibera View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote Stibera Quote  Post ReplyReply #441 Posted: 01-Jun-2011 at 14:14
Originally posted by lslcrew

Допелмае работи со готови модели. За жичара нема никаков конкурс за изгледот, тоа е работа на дизајнот во допелмаер кој веќе оддамна е затворено прашање. Овој модел како механизам го има сличен на Кожуф само наместо кабини има 6-сед, а го има и низ свет со еден малку подруг тип кабина постаиот дизајн. Така да ако вози некој што било кој мдоел кола, и комшијата предходно купил иста, дали тоа е копи пасете. Секако дека ќе биде, кога се работи за модел. Бојата бил аизбор на нарачетолот односно нашата влада.

Епа требале ако дозволувла тендерот и за дизајнот да имало конкурс барем малку да се разликуваме од другите а не вака моја пријатлека била на водно и првото кога ја видела жичарата рекла па ова како во банско Smile и сега мене тоа ме нервира што така ќе изгледа некој да се чуствува као да е у бугарија а не у македонија.
Back to Top
Supervisor View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Supervisor Quote  Post ReplyReply #442 Posted: 01-Jun-2011 at 14:15
Добро бе дај не трујте со глупави коментари преку глава ми е од народов наш Македонски и неговите приказни, па да живеевме во црна темница подобро ќе беше.
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #443 Posted: 01-Jun-2011 at 14:20
Добро бе стибера, ако ти е толко проблем ете зашто не би се осеќал како во Австрија, стварно непотребен коментар, дај немој понатака со вакви коментари.
Back to Top
OBX View Drop Down
Newbie
Newbie

Quote OBX Quote  Post ReplyReply #444 Posted: 01-Jun-2011 at 14:23
Originally posted by Stibera

Originally posted by lslcrew

Допелмае работи со готови модели. За жичара нема никаков конкурс за изгледот, тоа е работа на дизајнот во допелмаер кој веќе оддамна е затворено прашање. Овој модел како механизам го има сличен на Кожуф само наместо кабини има 6-сед, а го има и низ свет со еден малку подруг тип кабина постаиот дизајн. Така да ако вози некој што било кој мдоел кола, и комшијата предходно купил иста, дали тоа е копи пасете. Секако дека ќе биде, кога се работи за модел. Бојата бил аизбор на нарачетолот односно нашата влада.
Епа требале ако дозволувла тендерот и за дизајнот да имало конкурс барем малку да се разликуваме од другите а не вака моја пријатлека била на водно и првото кога ја видела жичарата рекла па ова како во банско Smile и сега мене тоа ме нервира што така ќе изгледа некој да се чуствува као да е у бугарија а не у македонија.

Па на водно има и багреми и борови и дабови. Што треба сега да испосечеме све и со генетска модификација да развиеме растение што ке го има само на водно за да може луѓето да се чувствуваат како да се на ВОДНО?
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #445 Posted: 01-Jun-2011 at 15:20
Жичарницата на Водно ќе биде пуштена на 3 јуни

Жичарницата на Водно ќе биде свечено пуштена во употреба на 3 јуни, информираат од Јавното сообраќајно претпријатие (ЈСП), кое ќе стопанисува со него.
Паралелно ќе почне да сообраќа и нова автобуска линија „Милениумски крст“ која ќе се движи од Транспортен центар - Југодрво – Средно Водно.

Жичарницата ќе има 28 кабини, а во една кабина ќе можат да се превезат по осум патници. Кабините ќе се движат со брзина од 6 километри на час, а за тоа време ќе може да се превезат 1.200 патници. Релацијата е од Средно Водно, до Милениумскиот крст.

Вкупниот кружен тек на возењето е 3,5 километри. На самите кабини има монтирано опрема за носење на велосипед и ски опрема. Оваа е првата од трите делници планирани за жичарницата. Во следната фаза истата треба да се поврзе од Средно Водно до Институтот за белодробни заболување во Козле и понатаму до црквата Свети Јован Крстител во населбата Капиштец.

Жичарницата ја гради австриската фирма „Допелмаер“, а со нејзе ќе стопанисува ЈСП ТУРС. http://www.tocka.com.mk/index12.php?ID=42537
Back to Top
dule View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote dule Quote  Post ReplyReply #446 Posted: 01-Jun-2011 at 16:12
Жичарницата е супер и е одлична за Скопје,конечно крстот ќе биде уште помасовно посетуван и конечно ресторанот ќе профункционира.Иако уште по драго би ми било да се изгради и втората фаза од жичарницата од Капиштец со оглед на нашата политичка ситуација би било невозможно.Но сепак све ќе си каже времето.
Back to Top
spaceman091 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote spaceman091 Quote  Post ReplyReply #447 Posted: 01-Jun-2011 at 16:38
znaci ovoj stibera mi e momentalno hit tuka obozavam da gi citam negovite komentari
Back to Top
medlence View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote medlence Quote  Post ReplyReply #448 Posted: 01-Jun-2011 at 17:24
Originally posted by spaceman091

znaci ovoj stibera mi e momentalno hit tuka obozavam da gi citam negovite komentari

потпис
Back to Top
Djole88 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Djole88 Quote  Post ReplyReply #449 Posted: 01-Jun-2011 at 17:31
Еве малку подетално како ќе биде организирано со превозот до Водно, особено за сабота. Превземено од страната на ЈСП

СООПШТЕНИЕ

Се известуваат граѓаните дека од петок 03.06.2011 год. поради пуштање во експлоатација на жичарницата од Средно Водно до Милениумскиот Крст, обезбедуваме  јавен превоз на релација Транспортен центар – Средно Водно. Автобусите ќе бидат видно означени со ознака „Милениумски крст“. Трасата на движење на автобусите  е следнава: Транспортен центар, Комплекс Банки, Југодрво, Градска болница, Плоштад Рекорд, Клинички центар, Панорама, Средно Водно и обратно. Цената на возните билети е иста како за градските линии. Возниот ред за петок е следниов:
Транспортен центар: 14,00; 17,50 и 18,50 часот;
Средно Водно: 17,15; 18,20 и 20,10 часот.

За наредните денови возниот ред ќе биде објавен на WEB-страницата на ЈСП.
Back to Top
Stibera View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Stibera Quote  Post ReplyReply #450 Posted: 01-Jun-2011 at 21:15
Originally posted by Djole88

Еве малку подетално како ќе биде организирано со превозот до Водно, особено за сабота. Превземено од страната на ЈСП

СООПШТЕНИЕ

Се известуваат граѓаните дека од петок 03.06.2011 год. поради пуштање во експлоатација на жичарницата од Средно Водно до Милениумскиот Крст, обезбедуваме  јавен превоз на релација Транспортен центар – Средно Водно. Автобусите ќе бидат видно означени со ознака „Милениумски крст“. Трасата на движење на автобусите  е следнава: Транспортен центар, Комплекс Банки, Југодрво, Градска болница, Плоштад Рекорд, Клинички центар, Панорама, Средно Водно и обратно. Цената на возните билети е иста како за градските линии. Возниот ред за петок е следниов:
Транспортен центар: 14,00; 17,50 и 18,50 часот;
Средно Водно: 17,15; 18,20 и 20,10 часот.

За наредните денови возниот ред ќе биде објавен на WEB-страницата на ЈСП.

Дали имаш инфо до колку навечер утре ќе работи жичараницата? па и во наредните денови нигде нам таква инфомација Smile
Back to Top
FoSsiL View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote FoSsiL Quote  Post ReplyReply #451 Posted: 01-Jun-2011 at 21:42
Има има ама не читаш, а друга работа е тоа што се зборува за автобуси во квотираното а ти прашуваш за до колку ќе работи.

Но еве да одговорам. Ќе работи до 00:00ч по македонско време
Македонија - Земја на чудата!
Back to Top
OCB View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote OCB Quote  Post ReplyReply #452 Posted: 02-Jun-2011 at 00:38
Back to Top
ovaj_stariov View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote ovaj_stariov Quote  Post ReplyReply #453 Posted: 02-Jun-2011 at 22:38
build.mk, гради форумска историја
Back to Top
OCB View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote OCB Quote  Post ReplyReply #454 Posted: 02-Jun-2011 at 23:32
VIP Гондоли

Oпремени се со бели кожени седишта, радио, место за шише шампањско и држачи за чаши. ВИП-гондолите нема да возат во редовни термини, туку само при најава на високи гости или пак за венчавки.

http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=AEEA3A251E6C5B48B83E4B9A4D8EFE82
Back to Top
Supervisor View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Supervisor Quote  Post ReplyReply #455 Posted: 03-Jun-2011 at 00:01
Значи вака за жичарава во главно немам зборови се е одлично склопено свака част за Владата само ме иритираат вакви ВИП кондоли. Прва работа ова е балкански менталитет па морало да има некакви си привилегирани кабини. Не ја разбирам поентата да има фрижидер за 5 минутно возење па уште како да е којзнае што сепак се работи за обична жичара тоа што кај нас е чудо е факт што долго време живеевме во социјализам па цел свет ни беше затворен. Мислам дека се на се се непотребни.
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
Back to Top
krale View Drop Down
Senior Member
Senior Member

БАНИРАН

Quote krale Quote  Post ReplyReply #456 Posted: 03-Jun-2011 at 00:33
Originally posted by Supervisor

Значи вака за жичарава во главно немам зборови се е одлично склопено свака част за Владата само ме иритираат вакви ВИП кондоли. Прва работа ова е балкански менталитет па морало да има некакви си привилегирани кабини. Не ја разбирам поентата да има фрижидер за 5 минутно возење па уште како да е којзнае што сепак се работи за обична жичара тоа што кај нас е чудо е факт што долго време живеевме во социјализам па цел свет ни беше затворен. Мислам дека се на се се непотребни.

ВИП се супер! Не можеш ќе ти дојде некој премиер или претседател, и ти ајде стој у возење.

Плус, кога ќе се продолжи жичарата до капиштец, повеќе од дупло ќе трае возењето.

Само штета што обични смртници не ќе можат да ги искусат. Може треба да им лупнат убаа цена (1000ка на пример) и зашто да не? Ќе има чаламџии, а ќе има и ќар за жичарата.
Back to Top
Vladimir P View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Vladimir P Quote  Post ReplyReply #457 Posted: 03-Jun-2011 at 00:38
Originally posted by Supervisor

ЛАГА - Во тој социализм буквално секаде се идеше без визи и цел звет ни беше ОТВОРЕН.
ФАКТ - На запад, во се, буквално во се имаш ВИП, па кој плати добие.
ГЛУПОСТ - Привилегирана кабина а не е социализам !!!???
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/
Back to Top
Plugger View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Plugger Quote  Post ReplyReply #458 Posted: 03-Jun-2011 at 06:15

Ovoj proekt se vetuva od 80tite godini i ete poleka se ispolnuva barem sega moze da se kaze deka prvata faza e gotova. A VIP Kabini treba da ima, ke doagjaat ministri,biznismeni,stranski turisti neka si ja imaat ovaa opcija koga e vrukina vo Skopje ke si mozat da se osvezat i normalno ke si platat za toa ne gledam nisto loso tuka.

Edno golemo bravo od mene
Back to Top
4skopje View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote 4skopje Quote  Post ReplyReply #459 Posted: 03-Jun-2011 at 07:42
Applause
Back to Top
Makedonij View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Makedonij Quote  Post ReplyReply #460 Posted: 03-Jun-2011 at 18:37

Скопје доби жичарница

Скопје доби жичарница. За 6,7 милиони евра колку што чинеше проектот, наместо пеш, од Средно до врвот на Водно ќе може и на друг начин. На девет часа пред изборниот молк, во употреба ја пушти премиерот Никола Груевски, во друштво на надлежниот за проектот министерот Јанакиевски, но и носителот на ВМРО- ДПМНЕ во двојката Јанкуловска, градоначалници и коалициски партнери.

Возењето денеска и викендов е гратис. Од понеделник ќе се плаќа.

- „Овој викенд возењето ќе биде гратис. Од почетокот на работната недела па до крајот на јуни билетот ќе чини 50 денари за возрасни, додека за децата ќе биде без пари. Потоа ќе биде 100 денари, со тоа што за пензионерите ќе биде бесплатно за цело време“- изјави директорот на ЈСП, Мишо Николов

Оние кои успеаа да стигнат до врвот беа задоволни, особено пензионерите кои и така ќе се возат без пари.

- „Нас ни се допаѓа убаво е многу. И да не беше бесплатно ќе доаѓавме. Активни сме, сакаме да се дружиме“- изјавија дел од пензионерите.

Жичарницата е долга илјада и седумстотини метри. Има капацитет од илјада и двесте патници на час. Опремена е со 28 кабини кои собираат по 8 и две ВИП за по четворица патници. Времето за пат од Средно до врвот на Водно е околу пет минути.

Жичарницата се покажа добра, но беше претесна за македонската култура и менталитет. Патувањето можеби траеше неколку минути, но за да се влезе во кабина, некои чекаа и по еден час.

Александар Димитриевски

Video:

http://www.vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=36&egId=6&eventId=37624
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 2122232425 39>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.223 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.