![]() |
![]() |
![]() |
Споменици и скулптури (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 113114115116117 209> |
Author | |
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Такси станица е како на многу места низ Скопје што сега се градат и на други места, побарај има слики.
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
90% сигурност дека ќе биде поставен и споменикот до 8ми септември. |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
Споменикот на Александар Македонски во истоимениот аеродром
![]() |
|
![]() |
|
antiuser ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
![]() реплика на сениор ![]() |
|
![]() |
|
Gradinarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Aug-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 369 |
![]() ![]() |
Бреј анасана, турциве не` издадоа, сега сите знаат всушност кој е воинот на коњ, ахааа....
|
|
..... .......
|
|
![]() |
|
theMac3donian ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 30-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
Пу јзк, апла. ![]() ![]() ![]() |
|
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Вчера поминав од кај кружниот тек во Ѓорче, постаментот е скоро готов и слободно можам да кажам дека е еден од најдобрите во сиот циклус споменици. Штета што неможев да го сликнам.
За жал, се наѕира дека постаментот на Никола Карев ќе биде доста обичен, и ќе делува штуро. Претпоставувам дека сакаат да постигнат ефект постаментот да соодветствува со фасадата на собранието, но како и да е квалитетот на материјалот е очигледно неколку класи послаб од оној на фасадата. |
|
|
|
![]() |
|
Bulldozer ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Jul-2010 Online Status: Offline Posts: 149 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
antiuser ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
![]() чекај,од што материјал е направен.. некако многу е црн, или таков само на сликата излегол |
|
![]() |
|
Superman ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 154 |
![]() ![]() |
Кога го поставија беше златен ама ептен. Очигледно е фарбан!??!!? Edited by Superman - 22-Aug-2011 at 18:39 |
|
The One Whose Name Cannot Be Spoken...
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
најверојатно сакале да постигнат ефект како некои други споменици (пр. Споменикот на паднатите борци кај владата)
не знам, според некои мои вкусови, ваква боја ми е многу попривлечна од онаа чистата свежа бронза, или пак зелена кородирана инаку, ми се допаѓа постаментот, малку поразличен е од монотонијата на Ск2014, но сега бојат на спомеников личи како да е нанесена со фломастер, најубаво би било да го светнат со нешто |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
milena ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 184 |
![]() ![]() |
toa e sigurno premackano so nesto
|
|
![]() |
|
tiberix ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Aug-2011 Location: Sofia Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
A nekoj go zabeleza li beliot avtomobil parkiran srede velosipedskata pateka??
|
|
![]() |
|
milena ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 184 |
![]() ![]() |
hahaha crazy
![]() |
|
![]() |
|
medlence ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 12-Mar-2011 Location: UK Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Не ми е јасно, како може бојата на асфалтот толку брзо да избелува ?
Надвор од темата, ама стварно сме за жалење: белиот автомобил на пешачка-велосипедска патека, белото југо во тревата на сенка, и сребрената кола на тротоар, и при сето тоа пола празен паркинг ![]() Edited by medlence - 22-Aug-2011 at 20:38 |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Потпис! ![]() Па обелува затоа што нема кој да измие, мислат сеа дека ако прават улици не треба да ги исперат, треба да сме задоволни само со тоа што се гради. Од друго страна народов е тотално незаинтересиран за тоа каде се паркира и движи, па тревата и пешачките патеки се редовни места за уништување, а ако треба да се гради на некој (не)тревен дел ондак истите тие први се бунат. Само огради високи на тротоарите и околу зеленилото ќе не спаси од ваквата очајна ситуација. |
|
![]() |
|
Superman ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 154 |
![]() ![]() |
Југото не е на трева (паркингот е како Г).
Сребрената кола е на проширен дел што е одбележан за паркирање. Е таа на средина на пешачкиот пред кружниот тек навистина не знам што прави (дали е паркирана или прави типот/типката прекршок во возење). |
|
The One Whose Name Cannot Be Spoken...
|
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Постаментот личи на саркофаг и многу ми прави мерак.
Ама за споменикот мислам дека е премногу црн. Незнам зошто така испаднало...дали се работи за послаб квалитет од останатите...овој се правеше во Белград така? Како и да се надевам во живо е поубав. |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
офтопик: асфалтот е обелен поради градежна прашина што се расфрлала наоколу (стандард при секоја изведба на нова асфалтна површина, мене не ми смета, напротив, ме потсеќа дека улицата е нова
![]() споменикот мислам дека уште не е завршен, претпоставувам дека веќе ако го офарбале, намераваат и малку грубо да го исполираат, вака од далеку личи ко да е плишан или боен со фломастер |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 113114115116117 209> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |