![]() |
![]() |
![]() |
Министерство за надворешни работи |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1415161718 38> |
Author | |
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
што се однесува до фасадата, мене ни овој објект не ми мириса на добро, воопшто не е дефинирана како целина и нема никаква поврзаноста на формите и елементите на објектот
личи како да се обидуваат да комбинираат постари стилови ко барок и неокласицизам, со понови од почетокот на 20-ти век... и дури и да не правеа таква турлитава, смешно е што влезот на објектот, онаков грандиозен со тимпанон, го шлапнале на страна, плус, куполи, барем во ваква форма, воопшто не одговараат на формата на објектот, може слободно да се споредат со бункери, ко куполата на музејот на ВМРО поради тоа што се обидуваат да наканат прастари стилови на практично современ објект со современи потреби, имаме чудни комбинации и распоред на прозор, кои немаат дефинирано еден стил, ниту пак може да се сместат во некоја класификација... за тоа се нервирам уште од самиот почеток, се одбра да се бркаат стилови кои се комплицирани за изведба, а кои нашите архитекти реално гледано, па и оние поквалитетните, не се способни да ги дизајнираат, згора на тоа, ова се стилови кои тотално не одговараат на потребите и целите на објектите кои се градат Edited by zabegan - 23-Oct-2011 at 18:25 |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
StreetStruck ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Nov-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 415 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
"Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство"- Јане Сандански
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
1
![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() |
|
![]() |
|
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
Куполиве ми даваат идеја:
Ако некој ден добро стојам со пари за да си изградам сопствена палата, да си изградам базен од отворен тип на покривот и една купола, исто така од отворен тип, па за шанк и скара како само има да дојде... оф оф оф. ![]() Edited by Dexter26 - 02-Nov-2011 at 20:11 |
|
![]() |
|
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
Почнале да ги поставуваат скулптурите.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
frank ![]() Newbiе ![]() Joined: 07-Oct-2011 Location: macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Ova so skulpturive mi izgleda kako nekoj da si igra kako detence.
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
декстер си го прегреал апаратот денес
![]() |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
MGS ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-May-2011 Location: Охрид,МКД Online Status: Offline Posts: 307 |
![]() ![]() |
Зошто,ооо,зошто морале да стават скулптури на врвот???
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Не не, со мобилниот сликав, во повеќе наврати за да можам да продолжам со сликањето, морав да избришам музика бидејќи мемориската картичка беше преполна. Но срцето за малку ќе ми пукнеше кога ја сликав новата зграда на Македонската Филхармонија, ги објавив фотографиите на соодветната тема на форумов. Од една страна убава музика од пијано, а од друга страна убави моми доаѓаат и си заминуваат, кои во/од средното музичко училиште Илија Николовски Луј, кои во/од факултетот за музичка уметност, а јас и онака немам девојка, како само ми скокаше срцето, се плашам да отидам таму повторно, женската убавина и добрата музика се моја слаба точка кога доаѓаат во заедничка комбинација. ![]() Edited by Dexter26 - 14-Nov-2011 at 23:25 |
|
![]() |
|
Tuvok ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 173 |
![]() ![]() |
Стварно овие скулптуриве на спратовите се вклопуваат некако ама тие на врвот некако бодат очи. Знам дека има такви градби низ светот ама некако не ми одговораат на градбава тие скулптури горе на врвот.
|
|
![]() |
|
bob39 ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 25-Feb-2011 Location: Amsterdam Online Status: Offline Posts: 51 |
![]() ![]() |
"Videla zabata go potkovuvaat konjot pa i taa zastanala da ja potkovaat"- ovaa narodna pogovorka moze dobro da se upati kon takanarecenite arhitekti na vakvite cuda. Bez koncepcija, idea i cuvstvo za prostor. Steta za site nas.
|
|
Трговски центри= убиство на Скопје
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Се прашувам да не планираат горе некакво терасиче/ресторанче/летна бавча да направат за дипломаЦкиве мисии, за да може барем они (или и обичните граѓани со соодветен надомест
![]() |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
![]() од Никола од skyscrapercity.com |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
mislam deka ovaa zgrada ima najdobar kolorit od site vo sk 2014. ima maslinesti tonovi namesto (seljackoto) belo i rozevo kako site drugi...
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() од Никола од skyscrapercity.com |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Feb-2008 Location: Lerinsko Online Status: Offline Posts: 754 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
tiberix ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Aug-2011 Location: Sofia Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
gjoko... sekoja chest za foto sesijata!!!
![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1415161718 38> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |