build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Комерцијални
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Skopje City Mall

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 1718192021 44>
Poll Question: Оценка
Poll Choice Votes Poll Statistics
1 [2.00%]
6 [12.00%]
9 [18.00%]
17 [34.00%]
9 [18.00%]
3 [6.00%]
3 [6.00%]
1 [2.00%]
0 [0.00%]
1 [2.00%]
You can not vote in this poll
Total votes: 50   Average: 6.80

Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
FoSsiL View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote FoSsiL Quote  Post ReplyReply #361 Posted: 29-Feb-2012 at 12:35
Претходно повеќе комуницираше со средината, додека сега повеќе личи на лименките Рамстор и Веро...
Back to Top
VirginAtlantic View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote VirginAtlantic Quote  Post ReplyReply #362 Posted: 29-Feb-2012 at 13:57

Edited by VirginAtlantic - 29-Feb-2012 at 14:01
Back to Top
my Macedonia View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote my Macedonia Quote  Post ReplyReply #363 Posted: 29-Feb-2012 at 14:09
И ова верзија не е лошо, мислам, не гледам драстични измени во проектот
Back to Top
fichot View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote fichot Quote  Post ReplyReply #364 Posted: 29-Feb-2012 at 14:25
Ок, нема драстични промени ама стариов мене ми е подобар.
Back to Top
FoSsiL View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote FoSsiL Quote  Post ReplyReply #365 Posted: 29-Feb-2012 at 14:52
Ја изгуби елеганцијата што ја имаше претходно... сега многу повеќе личи на една обична обоена лименка... се надевам нема да биде така, ако изберат квалитетни материјали...
Back to Top
Dexter26 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Dexter26 Quote  Post ReplyReply #366 Posted: 29-Feb-2012 at 16:11
Не за џабе се вели дека никогаш не знаеме што имаме се додека не го изгубиме тоа.

Скопје Сити Мол сеуште се гради, но веќе го прифативме според првичниот изглед, и иако никогаш не беше изграден како таков, сепак веќе ни недостига истиот тој изглед, од наједноставна причина бидејќи е подобар од овој новиов изглед.

А дали некој има информации околу тоа дали новиов изглед е само предложен или е веќе прифатен како иден изглед на трговскиот центар ?
Back to Top
Мартин View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Мартин Quote  Post ReplyReply #367 Posted: 29-Feb-2012 at 16:13
Originally posted by Dexter26

Не за џабе се вели дека никогаш не знаеме што имаме се додека не го изгубиме тоа.  Скопје Сити Мол сеуште се гради, но веќе го прифативме според првичниот изглед, и иако никогаш не беше изграден како таков, сепак веќе ни недостига истиот тој изглед, од наједноставна причина бидејќи е подобар од овој новиов изглед.  А дали некој има информации околу тоа дали новиов изглед е само предложен или е веќе прифатен како иден изглед на трговскиот центар ?

Па со оглед на тоа што фотографиите од новиот изглед веќе се поставени на официјалниот сајт и официјалниот фејсбук профил, најверојатно тој ќе биде изгледот.
Back to Top
Dexter26 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Dexter26 Quote  Post ReplyReply #368 Posted: 29-Feb-2012 at 16:25
Previous

Идиотизам, ако е навистина така. Bash
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #369 Posted: 29-Feb-2012 at 16:30

И мене повеќе ми се допаѓа претходната верзија, но зарем новава верзија е крај на свет и причина за толку нервоза Question

Особено што не е толку драстично различна од претходната...
Back to Top
Dexter26 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Dexter26 Quote  Post ReplyReply #370 Posted: 29-Feb-2012 at 16:54
Previous

Секако дека не е причина за нервоза, но токму фактот дека допрва треба да се премине кон фасадата, односно кон надворешниот изглед на трговскиот центар, а веќе има изглед кој сме го прифатиле, а сега истиот го менуваат со фасада, односно со надворешен изглед од позатворен тип, делува иритирачки, не е причина за нервоза, но сепак делува иритирачки, барем за мене лично.
Back to Top
vladegf View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vladegf Quote  Post ReplyReply #371 Posted: 29-Feb-2012 at 17:16
ја следам дискусијава од денес и сметам дека нема којзнае какви промени на фасадата осве оној кафеав дел кој е како клун.
Еве едно фото од тој дел направен денес

Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #372 Posted: 29-Feb-2012 at 17:55
добро, зарем до толку претерано скапо е стаклото што го скратуваат вака безмилосно кај сите објекти?
еве, фасадата не е проблем, не е некоја трагична загуба, но изгубени се некои многу интересни елементи, како на пример стаклениот покрив над атриумите, кој ќе даваше природна светлина и отвореност на просторот
исто така изгубен е ефектот на средишниот овален дел кој беше „форма во формата“ и сега не се познава, исто и самата боја на дрво е многу поамбиетална и смирувачка одколку таа новата златна...
Architects create dreams...politicians create nightmares
Back to Top
FCB View Drop Down
Newbie
Newbie

Quote FCB Quote  Post ReplyReply #373 Posted: 29-Feb-2012 at 21:23
Ги гледав сликите од градилиштето уште од поодамна и ги споредував со сликите од стариот рендер и тие воопшто не се совпагаа. Најзабележливо беше кај "Terrace cafe" каде што не постои столб, а на објектот во изградба го има. Исто така и застаклените делови не ми изгледаа дека се исти. На рендерот изгледаа дека се како отворен простор, а на објектот во изградба има столбови и плоча. Предпоставувам дека стариот рендер воопшто не се градел, туку бил само како едно од предложените решенија. Незнам како не сто го приметиле тоа од поодамна. Овие сега "новите" слики најверојатно се избраното решение според кои објектот се гради уште од почеток.

Edited by FCB - 29-Feb-2012 at 21:24
Back to Top
Dexter26 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Dexter26 Quote  Post ReplyReply #374 Posted: 29-Feb-2012 at 21:55
Previous

И јас го забележав тоа, но не го земав во предвид премногу сериозно се до сега.

Штета, но ќе се навикнеме и на ова, на крајот на краиштата, не е премногу радикална измена, за разлика од некои радикални измени, како онаа чиешто име започнува со името на главниот град на Република Македонија, а завршува со бројката 2014.

Edited by Dexter26 - 29-Feb-2012 at 22:31
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #375 Posted: 01-Mar-2012 at 01:25
Originally posted by FCB

Ги гледав сликите од градилиштето уште од поодамна и ги споредував со сликите од стариот рендер и тие воопшто не се совпагаа. Најзабележливо беше кај "Terrace cafe" каде што не постои столб, а на објектот во изградба го има. Исто така и застаклените делови не ми изгледаа дека се исти. На рендерот изгледаа дека се како отворен простор, а на објектот во изградба има столбови и плоча. Предпоставувам дека стариот рендер воопшто не се градел, туку бил само како едно од предложените решенија. Незнам како не сто го приметиле тоа од поодамна. Овие сега "новите" слики најверојатно се избраното решение според кои објектот се гради уште од почеток.
па ако имаат решение и имаат рендери за него, зошто тогаш нашироко распространување на „лажен“ рендер и негово представување како официјален?
ова стана инвеститорски трик број еден во државава и си пушта корени незабележително, прво се пушта нешто многу попривлечно за око за да се прифати од поширока јавност, па при крај на изградбата дознаваме дека е нешто друго
разбирам додека проектот се претставува како концепт да се пушта само приближна представа за тоа како ќе изгледа, ама да е веќе во изградба објектот и при крај на карабина да ни ја сервираат сликата барем според мене е погрешно...
Architects create dreams...politicians create nightmares
Back to Top
kitkiritki1 View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote kitkiritki1 Quote  Post ReplyReply #376 Posted: 01-Mar-2012 at 01:27
Denes vo edna pecatnica, vidov mnogu listovi od proektov, i na renderot od trgovskiot imashe plus dodaeno odprilika 15katnica... Izgleda ke treba da cekame i zgrada

Back to Top
xnx View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote xnx Quote  Post ReplyReply #377 Posted: 01-Mar-2012 at 01:28
uste koga go vidov prviot render znaev deka ke im bide skapo da napravat takvi ubavi atriumi od celik i staklo i deka voedno ke se poalcat da napravat sto poveke nivoa i kvadratura namesto da ja izgubat na vozduh... samo go cekav denov...

mozebi za nestrucniot covek izgleda kako da nema golemi promeni, megutoa za zal e mnogu golema... mozebi od nadvor toa ne se zabelezuva tolku no najubavite volumeni i prostori vnatre se gubat
Back to Top
Dexter26 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Dexter26 Quote  Post ReplyReply #378 Posted: 01-Mar-2012 at 02:31

А да не заборавиме дека и ЕБРД со посредништво на Владата на Република Македонија учествува во финансиската конструкција на оваа странска инвестиција, па нема да ме изненади ако некој од надвор ги вмешал прстите во менувањето на надворешниот изглед на трговскиот центар.

Edited by Dexter26 - 01-Mar-2012 at 02:39
Back to Top
FCB View Drop Down
Newbie
Newbie

Quote FCB Quote  Post ReplyReply #379 Posted: 01-Mar-2012 at 05:28
Originally posted by zabegan

Originally posted by FCB

па ако имаат решение и имаат рендери за него, зошто тогаш нашироко распространување на „лажен“ рендер и негово представување како официјален?ова стана инвеститорски трик број еден во државава и си пушта корени незабележително, прво се пушта нешто многу попривлечно за око за да се прифати од поширока јавност, па при крај на изградбата дознаваме дека е нешто другоразбирам додека проектот се претставува како концепт да се пушта само приближна представа за тоа како ќе изгледа, ама да е веќе во изградба објектот и при крај на карабина да ни ја сервираат сликата барем според мене е погрешно...

А дали воопшто тој рендер бил представен како официјален, или само било шпекулација? И според кој план ,“blueprints”, има добиено дозвола за градба? За тоа сега дали изгледот ни се допаѓа на мене и на тебе, или не ни се допаѓа, е ирелевантно.Важно е дали е изградбата легална. Ако инвеститорот има добиено дозвола за градба според вториот план тој нема што да се правда на некој зошто ја одбрал таа варијанта. Сам си знае која му била поисплатлива. Но ако дозволата за градба му била издадена според првиот план а тој самоволно ја сменил, и не побарал дозвола за промена во планот, мислам би било илегално. Не сум експерт, само тоа е мое мисленје. Најдобро за тоа ке треба да се произнесе општината кај што се гради објектот а тоа е општина Карпош. Само тие ке знаат за кој објект имаат издадено дозвола за градба.

Edited by FCB - 01-Mar-2012 at 05:32
Back to Top
N23 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote N23 Quote  Post ReplyReply #380 Posted: 01-Mar-2012 at 15:57

http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=87874  

Паднаа работници од објектов.

Edited by N23 - 01-Mar-2012 at 15:57
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 1718192021 44>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.164 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.