![]() |
![]() |
![]() |
Skopje City Mall |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1718192021 44> |
Author | ||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Претходно повеќе комуницираше со средината, додека сега повеќе личи на лименките Рамстор и Веро...
|
||
![]() |
||
VirginAtlantic ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jun-2009 Location: Софиjа Online Status: Offline Posts: 254 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() Edited by VirginAtlantic - 29-Feb-2012 at 14:01 |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
И ова верзија не е лошо, мислам, не гледам драстични измени во проектот
![]() |
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
Ок, нема драстични промени ама стариов мене ми е подобар.
|
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Ја изгуби елеганцијата што ја имаше претходно... сега многу повеќе личи на една обична обоена лименка... се надевам нема да биде така, ако изберат квалитетни материјали...
|
||
![]() |
||
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
|
Не за џабе се вели дека никогаш не знаеме што имаме се додека не го изгубиме тоа.
Скопје Сити Мол сеуште се гради, но веќе го прифативме според првичниот изглед, и иако никогаш не беше изграден како таков, сепак веќе ни недостига истиот тој изглед, од наједноставна причина бидејќи е подобар од овој новиов изглед. А дали некој има информации околу тоа дали новиов изглед е само предложен или е веќе прифатен како иден изглед на трговскиот центар ? |
||
![]() |
||
Мартин ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 366 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
|
![]() Идиотизам, ако е навистина така. ![]() |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
![]() И мене повеќе ми се допаѓа претходната верзија, но зарем новава верзија е крај на свет и причина за толку нервоза ![]() Особено што не е толку драстично различна од претходната... |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() Секако дека не е причина за нервоза, но токму фактот дека допрва треба да се премине кон фасадата, односно кон надворешниот изглед на трговскиот центар, а веќе има изглед кој сме го прифатиле, а сега истиот го менуваат со фасада, односно со надворешен изглед од позатворен тип, делува иритирачки, не е причина за нервоза, но сепак делува иритирачки, барем за мене лично. |
||
![]() |
||
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
|
ја следам дискусијава од денес и сметам дека нема којзнае какви промени на фасадата осве оној кафеав дел кој е како клун.
Еве едно фото од тој дел направен денес ![]() |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
добро, зарем до толку претерано скапо е стаклото што го скратуваат вака безмилосно кај сите објекти?
еве, фасадата не е проблем, не е некоја трагична загуба, но изгубени се некои многу интересни елементи, како на пример стаклениот покрив над атриумите, кој ќе даваше природна светлина и отвореност на просторот исто така изгубен е ефектот на средишниот овален дел кој беше „форма во формата“ и сега не се познава, исто и самата боја на дрво е многу поамбиетална и смирувачка одколку таа новата златна... |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
FCB ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 26-Jul-2011 Location: USA Online Status: Offline Posts: 29 |
![]() ![]() |
|
Ги гледав сликите од градилиштето уште од поодамна и ги споредував со сликите од стариот рендер и тие воопшто не се совпагаа. Најзабележливо беше кај "Terrace cafe" каде што не постои столб, а на објектот во изградба го има. Исто така и застаклените делови не ми изгледаа дека се исти. На рендерот изгледаа дека се како отворен простор, а на објектот во изградба има столбови и плоча. Предпоставувам дека стариот рендер воопшто не се градел, туку бил само како едно од предложените решенија. Незнам како не сто го приметиле тоа од поодамна. Овие сега "новите" слики најверојатно се избраното решение според кои објектот се гради уште од почеток.
Edited by FCB - 29-Feb-2012 at 21:24 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() И јас го забележав тоа, но не го земав во предвид премногу сериозно се до сега. Штета, но ќе се навикнеме и на ова, на крајот на краиштата, не е премногу радикална измена, за разлика од некои радикални измени, како онаа чиешто име започнува со името на главниот град на Република Македонија, а завршува со бројката 2014. Edited by Dexter26 - 29-Feb-2012 at 22:31 |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
ова стана инвеститорски трик број еден во државава и си пушта корени незабележително, прво се пушта нешто многу попривлечно за око за да се прифати од поширока јавност, па при крај на изградбата дознаваме дека е нешто друго разбирам додека проектот се претставува како концепт да се пушта само приближна представа за тоа како ќе изгледа, ама да е веќе во изградба објектот и при крај на карабина да ни ја сервираат сликата барем според мене е погрешно... |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
kitkiritki1 ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 28-May-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Denes vo edna pecatnica, vidov mnogu listovi od proektov, i na renderot od trgovskiot imashe plus dodaeno odprilika 15katnica... Izgleda ke treba da cekame i zgrada
|
||
![]() |
||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|
uste koga go vidov prviot render znaev deka ke im bide skapo da napravat takvi ubavi atriumi od celik i staklo i deka voedno ke se poalcat da napravat sto poveke nivoa i kvadratura namesto da ja izgubat na vozduh... samo go cekav denov...
mozebi za nestrucniot covek izgleda kako da nema golemi promeni, megutoa za zal e mnogu golema... mozebi od nadvor toa ne se zabelezuva tolku no najubavite volumeni i prostori vnatre se gubat |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() А да не заборавиме дека и ЕБРД со посредништво на Владата на Република Македонија учествува во финансиската конструкција на оваа странска инвестиција, па нема да ме изненади ако некој од надвор ги вмешал прстите во менувањето на надворешниот изглед на трговскиот центар. Edited by Dexter26 - 01-Mar-2012 at 02:39 |
||
![]() |
||
FCB ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 26-Jul-2011 Location: USA Online Status: Offline Posts: 29 |
![]() ![]() |
|
А дали воопшто тој рендер бил представен како официјален, или само било шпекулација? И според кој план ,“blueprints”, има добиено дозвола за градба? За тоа сега дали изгледот ни се допаѓа на мене и на тебе, или не ни се допаѓа, е ирелевантно.Важно е дали е изградбата легална. Ако инвеститорот има добиено дозвола за градба според вториот план тој нема што да се правда на некој зошто ја одбрал таа варијанта. Сам си знае која му била поисплатлива. Но ако дозволата за градба му била издадена според првиот план а тој самоволно ја сменил, и не побарал дозвола за промена во планот, мислам би било илегално. Не сум експерт, само тоа е мое мисленје. Најдобро за тоа ке треба да се произнесе општината кај што се гради објектот а тоа е општина Карпош. Само тие ке знаат за кој објект имаат издадено дозвола за градба. Edited by FCB - 01-Mar-2012 at 05:32 |
||
![]() |
||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
|
http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=87874 Паднаа работници од објектов. Edited by N23 - 01-Mar-2012 at 15:57 |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1718192021 44> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |