![]() |
![]() |
![]() |
Велосипедски патеки и пунктови |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1617181920 49> |
Author | ||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
Деновиве забрзано се работи на изградба на велосипедската патека од левата страна на Вардар на потегот од мостот Гоце Делчев до Александар Палас. Поставено и веќе вклучено е осветлувањето, а во моментов се асфалтира патеката на потегот кај Александар Палас. Асфалтот на поголем дел од патеката е поставен, само не ми е јасно дали ќе градат мост или пак ќе се затрупува каналот што се наоѓа кај кајакарската патека?
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Се сомневам дека било помислувано на изградба на мост, прескапо е и реално нерационално за таа локација. Веројатно ќе направат испуст и ќе насипат земја.
|
||
![]() |
||
4skopje ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Feb-2011 Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() Edited by BOJAN - 04-Apr-2012 at 18:09 |
||
![]() |
||
Superman ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 154 |
![]() ![]() |
|
The One Whose Name Cannot Be Spoken...
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
колку убав спортско рекреативен потенцијал има левата страна на Вардар, штета што сеуште е запуштена во најголема мера
следна логична инвестиција би требало да биде реновација на пешачката патека, урбана опрема и враќање на осветлувањето ![]() |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
|
Осветлување се постави пред некаде 3-4 месеци, ама се додека во вторник и петок во непосредна близина се поставува "пазарот" нема да има ништо од идентично заживување како со другата страна. Иначе браво за идејава да се постави патека и од оваа страна, можда конечно ќе се направи поделба на оние што стварно сакаат да возат точак и на оние што дошле возењето да им е попатна ствар. |
||
![]() |
||
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
|
![]() Може и нема многу врска со велосипедскава, ама тоа што тревата се остава на милост на Господ воопшто не е за поздрав...толку ли е многу тешко да се пуштаат екипи барем еднаш во месецот да подсредат малку (косење, собирање ѓубре исл.)?!? |
||
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
|
Па у стил да застанат на сред патека да си помуабетат, позери кои ги влечат точаците само за да гледаат "згодни" цури, луѓе што трчаат (е ова највише ме напиња) а имаат каква таква патека од страна и баш тие што мислат дека се на Тур или Џиро. |
||
![]() |
||
janakija ![]() Newbiе ![]() Joined: 29-Mar-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Се сеќава ли некој чие беше идејното решение за првиот дел од
велосипедската патека на кејот на Вардар која ако не грешам беше
направена во времето на Пенов? Ми треба името на архитектката (мислам
дека беше девојка)
|
||
![]() |
||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
Можеби би ти помогнале за името на архитектката ако им се обратиш на „Екосвест“ или „Проактива“, они не беа директно вклучени во изградбата, но можеби имаат подетални информации по ова прашање. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Електрични велосипеди кои работат на полнење на батеријата:
![]() ![]() Повеќе информации за нивните технички карактеристики на: http://www.aresesolutions.com/Electrical%20Vehicles%20mk.html |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
ПРОМОВИРАНА НОВАТА РОЛЕРСКА ПАТЕКА ПО КЕЈОТ НА ВАРДАР
- Новата
ролерско-велосипедска патека е долга 3 000 метри, а широка 4,4 метри.
На терен беше направен ископ, беше нанесен тампонски слој и беа
поставени рабници. Патеката е асфалтирана и обележана. Како дел од
градежните работи на новата ролерско-велосипедска патека, по нејзината За бележење на хоризонталната сигнализација на патеката беа задолжени работниците на ЈП „Улици и патишта“, а околното зеленило го уредија екипи на ЈП „Паркови и зеленило“.
http://www.skopje.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=4879&mid=482&tabId=1&tabindex=0 |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
http://www.build.mk/?p=13290 |
||
![]() |
||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|
patekava postoi veke minimum 6 meseci. zosto ja otvaraat bas sega, pred da go izgradat mostot i da ja kompletiraat? ne mi e jasno....
Edited by xnx - 14-Mar-2012 at 13:14 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Имам една идеја за заживување на проектот „Скопје изнајми велосипед“. Според моите размислувања, најпрвин треба менаџирањето на овој проект да се префрли од Ј.П. Градски паркинг кон ЈСП - Скопје, бидејќи сметам дека изнајмувањето на велосипеди не заживеаја на ниво што е потребно. Понатаму, ЈСП - Скопје има кадар кој одржува возила, па сметам дека полесно, ако ништо друго, има автобази во кои би можеле да се одржуваат велосипедите. Најважното, наместо изнајмување на велосипеди на паркинзите, сметам дека со воведувањето на новите смарт-картички, билетарите на ЈСП-Скопје, и така се непотребни, па дури и денес сметам дека картичките може да се продаваат во маркети и трафики. Сметам дека билетарите на ЈСП-Скопје треба да добијат нова дејност, токму покрај нив да се стационираат велосипедските пунктови и токму од нив да треба да се земаат и оставаат. Билетарите се поставени на многу повеќе локации низ Скопје, а дополнително треба се блиску до поважни институции каде има поголемо движење на луѓе. Се разбира, би требало да се вложи во унифицирање на трафиките во согласност со проектот, но и воведување на смени во работењето, тоа би бил негативниот дел.
|
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Некаде во Бугарија... И кај нас има вакви нелогични решенија... ама ова е...
|
||
![]() |
||
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Е добро де... Таму е во нишката за смеење... Поентата не ми беше да ја исмејувам Бугарија или слично... поентата ми беа самите патеки... виуги, кривини итн... Со што не ќе се постапи, примени, само за да останат зачувани билборди, незнам, паркинг, итн... до пред некое време и кај нас скалите беа појава кај велосипедските патеки, додека не им текна дека може да се прават рампи... И плус јас не го направив ова... само го копирав баш од Бугарската секција... А и нема врска... Каде и да е... Нека не е Бугарија... пак целта ми беа патеките... Но бидејќи така беше пишано (го има и во постот), помислив дека е така и така напишав... сигурно нема сега секоја фотка да проверувам од која локација е... Но еве, добро што нагласи... Нека биде забележано... |
||
![]() |
||
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
|
Јас незнам зашто сегде ја браниш бугарија. Ја 4 години живеев во софија и ова е дел од секојдевието. Многу ми е смешно кога ќе слушнам некој како бугарија била многу понапред и незнам што. Вистината е дека бугарија е светлосни години од ЕУ и некакви стандарди. Тоа што имало 7-8 мола во софија и икеа(пред два дена бев и двајца без тројца, повеќе продавачи имаше) ама баш ич не ги приближува кон некакви стандарди. 80% од државата е распадната, инфраструктура катастрофа. Софија ќе ја зеам за пример пошто другото е жалосно: улици ужас, тротоари катастрофа (дожд коа ќе заврне нема шанси суф да отидеш дома затоашто сите плочки се одлепени и стануваат плкачки плочки ![]() Немам ништо против БГ и Софија(тамо сум живеел и завршил факултет) али брат од тебе што во потпис ја имаш Љубљана(и јас сум живеел тамо) да збориш за Софија во суперлативи е малку смешно. Далеку се они од било0 какви стандарди. Кажувајќи го ова можам да речам дека несме ни ние нешто поблиску. ![]() p.s Сите до една слики се од Софија Edited by toasumjas - 04-Apr-2012 at 12:51 |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1617181920 49> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |