![]() |
![]() |
![]() |
Спортска сала Аеродром |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345> |
Author | |
Бомба ![]() Newbiе ![]() Joined: 12-Jun-2011 Location: DE Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
нели овие знат дека во ова сала претежно ќе се игра кошарка,каде ќе има навивачки групи од двете страни,што мислите колку настрадани ќе има од кршење на тие стакла?
|
|
![]() |
|
kara ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 19-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
За што постојано се мисли на тоа како да се направи нешто за да не е кршливо за да можат навивачите да се тепаат. А до го смениме тоа во прашање зашто не ги смениме навивачите кои ќе навиваат спортски дух и да биде пријатно за секој да отиде на натпревар..... и ништо да не биде оштетено....
![]() |
|
@LEK$
|
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Ова е глупаво, прават сала на 100 метри од сала!
Нема логика ова, што после со старата? Само нека ја реновираат и може да биде топ и таа. |
|
![]() |
|
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
i jas prvo sto pomisliv bese sto so tie stakla??? ke bidat kamenuvani 100%
edino resenie da se stavi pancirglas |
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Мене проектот не ми се допаѓа, многу е мала закосеноста на трибините, така што последните редови ќе бидат далеку а ниско што ја намалува прегледноста.
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Овде почна да се работи... вчера се поставуваше потпорен ѕид од страна на кејот... И баш дури сега видов како се прават тие столбови кои ги гледаме на секое градилише... бушат... имаат едни како сегменти како за канализација, бетонски и ги ставаат, а внатре... арматура и бетон... И ставаа ако не се лажам, изолација на тлото од ископот/дупката на градилиштето... не сликав, имаше работници... инаку многу ме нервираше тоа што мораа со тоа багерчето да бидат излезени на кеј... па ми го блокираа патот... ама и немаа мислам друга алтернатива... така да... само да не го оштетат... Edited by FoSsiL - 14-Jun-2012 at 13:34 |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Јадранска лига доаѓа, плус причина што МЗТ мора да игра во Карпош, така да ако напнат, може за сезоната 2013/14 МЗТ текмите од јадранска во Аеродром да ги игра.
|
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Со капацитет од 3000 ќе биде втора сала по големина/капацитет во Скопје, ако не и во Македонија... Така?
|
|
|
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Релативно е тоа. На пр во Битола и по 4-5000 се собирале, Куманово кнап кога е и 6 може да има. Гледано како сала со седишта ќе биде втора, иако со вкупен капацитет земено, би била у топ 10. Малце е глупаво ако ја прават со капацитет под 5000, зашто тој капацитет е минимум за било која европска утакмица, надвор од границите на Јадранска, односно за натпреварите во УЛЕБ. А и 5000 е бројка која ги задоволува сите стандарди за меѓународни натпреварувања. |
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
А дали се дозна кој проект ќе биде конечниот? И дали е ова салата која ќе се користи и за хокеј?
![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
За конечниот проект не знам, ама сала за хокеј нема да биде. Салата за зимски спортови беше друга и беше предвидена само за таа намена. Најпрвин беше предвидена на соседна парцела, па после тоа змјиште го купи Петар Наумовски (Манд Интернационал) и беше пренаменето за забавен парк, а салата за зимски спортови беше вцртана каде што сега се гради „паркот на езерата“ во Аеродром:
http://www.build.mk/?p=6973 Edited by Cloverstack - 15-Jun-2012 at 15:29 |
|
![]() |
|
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Одлично!
|
|
|
|
![]() |
|
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
само незнам дали се работи за спортска сала или станува збор за некој друг објект
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Таа е...
|
|
|
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
![]() Sto pravat ovie iskopale dupka i nesto poplocuvaat, ili salava ke bide cisto od celik celicna konstrukcija ? |
|
![]() |
|
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
SAmo da prasam, koj e investitor na ovoj projekt?
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Петар Наумовски |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Еве нешто и од мене од денес сабајлечки... |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |