![]() |
![]() |
![]() |
Министерство за надворешни работи |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2526272829 38> |
Author | |
mirakuliks ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Feb-2010 Location: New York Online Status: Offline Posts: 831 |
![]() ![]() |
МНР со статуиве односно да бидам попрецизен со бројноста на статуите потсеќа повеќе на театар отколку на државна институција.
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
tocno, a samata fasada e poubava bez niv...
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Ама циркус...
![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() 9 ![]() 10 ![]() |
|
![]() |
|
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
![]() Каков е тој циркус без Касандра и Ранду ? ![]() Edited by Dexter26 - 07-Jul-2012 at 22:25 |
|
![]() |
|
MGS ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-May-2011 Location: Охрид,МКД Online Status: Offline Posts: 307 |
![]() ![]() |
Аууу ептен одвратно испадна ова со скулптуриве.Ама ептен.
|
|
![]() |
|
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
Hahahahaaa... ova so skulpturive kako vtorooddelenski crtez ispadna!
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
прво нешто што треба да лета е оваа легија од жолтокаменести предмети што треба да личат на луѓе
|
|
![]() |
|
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
Ocigledno nekoj se majtapi so nas. Vakvo nesto vo 21. vek e poveke od navreda za normalniot covecki razum.
|
|
![]() |
|
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
Pa kako mozea,ova bese edna od ponormalnite zgradi vo SK2014 i nea ja osakatija!
Neli sakaa na Kale da pravat nekakov park na diplomatija ili taka nesto,pa eve im sansa mislam koga ke dojde nekoj ponormalen(od segasnive se videlo) neka gi premestat skulpturite i gotovo. Edited by ovaj_stariov - 08-Jul-2012 at 10:41 |
|
build.mk, гради форумска историја
|
|
![]() |
|
deko ![]() Groupie ![]() Joined: 06-Mar-2012 Location: makedonija Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
Ova mi izgleda deka ke postavat skriena kamera,i ke ne zezaat koga ke pominuvame pokraj objektov.Odvratno.
|
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
И некој после ова ќе дава забелешки како МНТ бил одвратен, морално остарена санта лед, без функционален паркинг?!? Ова требаше да биде врвниот продукт на денешнава епоха, заради кого мораше по секоја цена да се скрие Националниот театар? И каде се сега коментарите *почекајте да видиме како ќе испадне*? Имбецилноста на таквите коментари (од причини што се гледаат од авион) еве ја на дело се покажа - видовме и сега што? Со децении ќе ги поправаме глупостиве на овие кретени-ту требало да се дислоцира едно, да се менува друго, да се руши трето! Мора што побрзо да се стави крај на ова лудило!
|
|
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Штета ја нагрдија зградата со скулптурите кои воопшто не се во склад со фасадата. Германците имат една поговорка „помалку е повеќе„ во овој случај мислам дека добро „легнува„ муабетот.
|
|
![]() |
|
MGS ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-May-2011 Location: Охрид,МКД Online Status: Offline Posts: 307 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
mislam deka se maheri so eden poteg da unistat sve sto predhodno pravele... ova ne e prv pat...
|
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
О не само тоа! Апсолутно докажани махери се и да уништат се што се градело, правело и мислело пред нив.
|
|
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|
![]() |
|
Block ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 18-Dec-2011 Location: Карпошово Online Status: Offline Posts: 377 |
![]() ![]() |
Ви реков дека Чикита е во прашање? ![]() ![]() |
|
![]() |
|
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
Врв! Да се немало осет за стилови, симетрија итн. Ми се лоши, ја напуштам државава у најбрз можен рок!
|
|
![]() |
|
kenzo_fan ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Dec-2011 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
Нешто ги нема возљубените барокољупци да ја пофалат убавинава невидена и да потсетат како за вкусовите не се зборува...Сведоци ли сме тоа на еволуција драги гледачи? :'
|
|
"Скопје е промашен град" - Арх. Живко Поповски
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
неверојатно е колку народот кај нас се нафаќа со жестоки реакции на детали... мене објектов ми беше ужасно грд и нелогичен уште од самиот почеток, со неговите непотребни фетиш куполи, влезот од страна, лајсните (не знам како се викаат) и целиот стил на фасадата кој не може да се одлучи дали е академизам или некоја од формите на класицизмот...
да не збориме за урбанистичката некоректност на целиот тој циркуз од објекти насадени долж кејот од кои е дел и овој објект скулптурите не беа ништо друго освен јаготка на шлагот на целата оваа глупост, но очигледно се најголем центар на внимание |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
Z|evzek ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Jun-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 423 |
![]() ![]() |
Мене објектот ми се допаѓа, а скулптурите според мене му даваат шмек :P
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2526272829 38> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |