![]() |
![]() |
![]() |
Министерство за земјоделство |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 234 |
Author | ||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
1
![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() |
||
![]() |
||
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
|
![]() Cloverstack, сигурен си дека не си залутал накај градска болница кога си го фотографирал ова ? ![]() Edited by Dexter26 - 21-May-2012 at 17:37 |
||
![]() |
||
Baze ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jan-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 409 |
![]() ![]() |
|
Не се секирајте и онака на градска болница ќе и ја менуваат фасадата (со некоја барокна) така што обијектов со оваа фасада ќе си биде уникатен во скопјево.
|
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Едноставна е... но не е лоша...
|
||
Македонија - Земја на чудата!
|
||
![]() |
||
4skopje ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Feb-2011 Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Ebatejuzernejm ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 05-Jul-2012 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Што е бе ова градска болница 2-ка.
![]() |
||
![]() |
||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
|
Камо среќа повеќе административни објекти да добиваа пари од Европа, ќе гледавме помалку торти, а повеќе вакви функционални и пристојни згради. Само веројатно некој опиен од квазибарокот, зашто веројатно вистински барок не ни видел, ќе каже дека е ова лошо. Па овие нашиве стручњаци да тргкнат до Виена, Будимпшета, Загреб, не мора до Париз и Лондон, сигурно ќе речат дека сите нови деловни објекти им се ружни и се смотани што не градат во барок.
|
||
23ka.wordpress.com
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
|
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
|
Апсолутно се согласувам. Погоре беше кажано дека личи на државна болница и не е далеку од вистината. Сепак се гледа кај овој објект дека сме многу заостанати кога се работи за модерна архитектура. Но тоа немора да биде толку лошо , се работи за административен објект кој пред се треба да биде функционален , енергетски ефикасен и пред се финансиски поволен. Овде на форумот скоро секогаш кога ги оценуваме објектите единствен критериум ни е изгледот. Тоа е така зошто немаме увид во внатрешноста и деталите, но конкретно за овој објект мене најмногу ме интересира цената на чинење , локацијата, просторното уредување, опременоста и енергетската ефикасност, изгледот е меѓу последните приоритети. |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
сакав да кажам дека објектот не е нешто за восхит... од што сме кај нас навикнати да гледаме неверојатен идиотизам во секој нов објект, обични простојни објекти ги начекуваме како светски чуда... а инаку се разбира, немам негативни оценки за објектов
инаку тоа што наликува на градска болница е само последица од бојата на панелите, инаку градска болница си е објект во своја посебна класа и далечни се еден од друг инаку, тоа што обично го коментирам кај објектот покрај изгледот, како што е локацијата, габаритот и формата и околната инфраструктура, е сосема на место, и затоа најверојатно тука директно преминувам на изгледот на објектот... |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
|
Зашто секогаш а некој објект е надвор од барко класицизам, го критиквуате му давате забелешки го поистоветувате, погрешна локација вака-така, и често се збори ако не е барко, ова не личи на модерна архитектура, доволно е само да укуцат на гоогле Modern arhitecture, и само доволно е да погледнете во слики не мора да барате статии, ќе видите што всушност е модерна архтектура, еве само еден линк од еден објект што е модерна архитектура http://i299.photobucket.com/albums/mm311/arhitecturamoderna/pixel_tower_02.jpg и сега вие кажитеми дали ваквии објекти треба да бидат административни објекти кај нас ??. Се работи само за административен објект во кој ќе има канцеларии не се работи за хотел па да изведуваме модерна архитектура, или резиденција, деловен објекти. Така да објектов на министерствово за земјоделие е многу солиден и некако мене ми се вклопи со тој паркот ште е карши него некако зеленило, не многу бетон и сивило, така да е топ за министерство.
|
||
![]() |
||
Dzeksi ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 413 |
![]() ![]() |
|
mn ubav objekt skladen e so okolinata
Edited by Cloverstack - 09-Aug-2012 at 17:03 |
||
![]() |
||
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
|
Баш ме интересира дали објектот навистина е целосно завршен или само го
форсирале датумот за пуштање на објектот во употреба, 8 септември 2012 -
денот на независноста, па ќе се откријат некои пропусти во блиска
иднина, како што беше со новата клиника за гинекологија, еднаш сечеа
лента во мај 2011 за време на изборната кампања, па ја затворија бидејќи
лифтовите не биле исправни и бидејќи не била доволно опремена, па повторно сечеа лента во декември 2011,
само што во мај 2011 лентата ја сечеше актуелниот премиер, а во декември
2011 лентата ја сечеше актуелниот министер за здравство на Република
Македонија.
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/biznis/ministerstvoto-za-zemjodelstvo-dobi-nova-zgrada Министерството за земјоделство доби нова зграда
|
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
Објектот требаше да си оди со бела боја фасада, онака како на 3д рендерот. Вака сега стварно наликува на Градска болница.
|
||
![]() |
||
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
|
Фасадата многу наликува на градска болница, среќа едниот ќош што е застаклен. Можеле бојата да ја сменат само. Како и да е по сликиве како изгледа внатре ми се допаѓа, не е онаа класика кој постојано се среќава
![]() P.S. Кога започна изградбата на објектов и сеуште не знаев што е си реков "Браво им текнало да направат голем паркинг за стадионот". Но и за земјоделие личи да е близу парк НО фасадата е утка. |
||
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
||
![]() |
||
build.mk ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-May-2010 Online Status: Offline Posts: 216 |
![]() ![]() |
|
http://www.build.mk/?p=18429 |
||
![]() |
||
anti-modernista1 ![]() Newbie ![]() Joined: 01-Dec-2011 Online Status: Offline Posts: 27 |
![]() ![]() |
|
http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/83809-FOTO-Novata-zgrada-na-MZSV
slikive se preneseni od build ... ![]() imam edna zamerka so koj pamet gi ostavele troatoarite pred objektot vo takva sostojba.. ![]() |
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
ништо не сваќаш модернисту-па како ќе се прогласи почеток на уште еден проект,па лента ,па здравица
![]() |
||
![]() |
||
Dzeksi ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 413 |
![]() ![]() |
|
He abe neznam dali si priemetil izgleda ne setas mn ama nema trotoari vo nasava drzava !!! ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 234 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |