build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Спортски
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Телеком арена (арена Филип II Македонски)

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 176177178179180 209>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
Stibera View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote Stibera Quote  Post ReplyReply #3541 Posted: 22-Jul-2012 at 21:27
Тревата иста како на реал мадрид, арсенал, баерн минхен и др.

Desso GrassMaster is a sports playing field surface composed of natural grass combined with artificial fibres. The artificial grass fibres are injected 20 centimetres (7.9 in) deep, and cover about 3% of the surface. While the grass is growing, the roots intertwine with the artificial fibres. The designers claim this anchors the field to create a solid, even structure with good drainage and 'playing comfort'.

http://en.wikipedia.org/wiki/Desso_GrassMaster
Back to Top
vlatko.mk View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vlatko.mk Quote  Post ReplyReply #3542 Posted: 23-Jul-2012 at 01:59
Се спомена продажбата на карти - мислам дека добрата е продажба е резултат и на достапноста - Тобако го има во речиси секоја населба и дури и помрзливите барем еднаш во ден два поминуваат пред нив и можат да набават билет. Затоа можеби е добро вака да оди продажбата а онаа шупа да се сруши што поскоро.

А плавата патека - ако остане плава ќе биде најголемиот кич што некогаш му се случил на еден спортски објект во светот!

Edited by vlatko.mk - 23-Jul-2012 at 02:00
Back to Top
Neurklinika View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote Neurklinika Quote  Post ReplyReply #3543 Posted: 23-Jul-2012 at 02:49
Dexter, vo kontekst so tvojot posleden post okolu to koj stopanisuva so arenata...
JPSSO (javno pretprijatie za stopanisuvanje so stanbeni objekti, inaku sajtot im e vo faza na izgradba vekje dolgo vreme, moze kje go zavrsat na 25 juli

Eve i link so stadioni sto dosega imaat instalaza na Desso GrassMaster...

pogodete koj stadion se naogja na ovaa lista? 

Edited by Neurklinika - 23-Jul-2012 at 04:07
Back to Top
Buliwyf View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Buliwyf Quote  Post ReplyReply #3544 Posted: 23-Jul-2012 at 10:50

Никаде нема официјално соопштение дека Desso GrassMaster ја третира тревата на Филип 2 , тоа на Википедија беше поставено во скоро време. На официјалната страна на Desso GrassMaster, стои кои се нивните официјални клиенти и тука никаде не се споменува Филип 2 http://www.dessosports.com/sports/football/football-projects

Успут еве едно видео како ја инсталираат хибрид тревата desso grassmaster http://www.youtube.com/watch?v=1VNiArKmJ10

Edited by Buliwyf - 23-Jul-2012 at 10:53
Back to Top
OCB View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote OCB Quote  Post ReplyReply #3545 Posted: 23-Jul-2012 at 20:05

Back to Top
Stibera View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Stibera Quote  Post ReplyReply #3546 Posted: 24-Jul-2012 at 11:27

„Филип Втори“ подготвен за финале на Лига на шампиони!

Тревата на нашиот најубав стадион ќе биде од елитна светска класа, каква што во моментов има на теренот на стадионот „Лужники“ во Москва, каде што се одигра финалето на ЛШ во 2008 година

%20  

НАЦИОНАЛНАТА АРЕНА БЛЕСНА СО ВРВНА ТРЕВНА ПОДЛОГА

Фудбалерите на Вардар на синоќешниот тренинг први ја имаа честа да ја нагазат новата тревна подлога на националната арена „Филип Втори“, која е со врвен квалитет, рамен на најдобрите европски терени. „Црвено-црните“ на утрешниот реванш-меч од квалификациите за Лигата на шампиони против БАТЕ Борисов (20 ч.) ќе истрчаат на најквалитетна трева во Европа, со што ќе ги имаат сите предуслови за триумф, кој ќе значи и пласман во 3. коло.

Тревата од австриската компанија „Рихтер разен“, која со овој бизнис се занимава уште од 1906 година, се користи и на терените на елитните стадиони како „Лужники“ во Москва, каде што се одигра финалето на ЛШ во 2008 година, и Олимпискиот стадион во Киев, на кој пред нецел месец се одигра финалето на Европското првенство. Ваква природна трева, која од 2003 година се одгледува на над 200 хектари во резерват во Словачка, има и на теренот на Реал Мадрид на „Сантјаго Бернабеу“, на „Џузепе Меаца“ на Милан и Интер, „Вестфален“ на Борусија Дортмунд, на „Ернст Хапел“ во Виена, на кој се играше финалето на Евро 2008, како и на уште стотина најквалитетни стадиони во Европа. Проектот на „Филип Втори“ е во изведба на градежната компанија „Бетон“.

За одржување на тревата ќе се грижат специјално обучени лица, а за нејзино наводнување е поставен врвен европски систем на прскалки „перот“ околу целиот терен, кои имаат дострел од над 40 метри. Целосниот подземен слој, кој навлегува повеќе од еден метар во длабочина, е составен од неколку видоа земја, висококвалитетен песок и тресет, кои помагаат за подобра дренажа на теренот (исушување), како и за прихрана на тревата. Сето тоа е поставено над систем за дренажа од големи цевки, а во средината на овие слоеви земја се наоѓа и најквалитетна мрежа за греење на теренот од прочуената фирма „Рехау“.
Бусените трева, кои се со дебелина од три сантиметри, беа поставени во експресен рок од седум дена во јуни, а досега поминаа неколку контроли на самата компанија и се сосема подготвени за сите оптоварувања. Поставено е и врвно осветлување од компанијата „Филипс“, кое на последното тестирање покажало јачина од 1.700 лукса.

Ваквата подлога, која е најквалитетна во Европа, ќе овозможи во иднина да гледаме и врвен репрезентативен фудбал, а е поставена токму во пресрет на квалификациите за Светското првенство во Бразил 2014, кои почнуваат во септември. Националниот тим првпат ќе ја почувствува новата подлога на 15 август на пријателскиот меч против Литванија.

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=724121132465&id=19&prilog=0&setIzdanie=22638

Back to Top
vladegf View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vladegf Quote  Post ReplyReply #3547 Posted: 24-Jul-2012 at 12:50
Ја како што знам ЛУЖНИЌИ има вештачка трева
Back to Top
kara View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote kara Quote  Post ReplyReply #3548 Posted: 24-Jul-2012 at 13:38
Originally posted by vladegf

Ја како што знам ЛУЖНИЌИ има вештачка трева

Мислам дека не е вештачка.... мислам дека е некој сличен тип како оваа што ја поставија кај нас (Филип2) со пластични конци или нешто слично, за да може да ги издржи зимските ниски температури што ги има во Москва!
@LEK$
Back to Top
Petar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Petar Quote  Post ReplyReply #3549 Posted: 24-Jul-2012 at 14:41
Originally posted by Stibera

Ubavo ispadna.
Edvaj cekam da go vidam stadionot vo zivo.
Back to Top
Supervisor View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Supervisor Quote  Post ReplyReply #3550 Posted: 24-Jul-2012 at 16:01
Епа одлично што е сина таква е на сите модерни стадиони и атлетски патеки, многу подобро отколку црвена.
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
Back to Top
zdravozivo View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zdravozivo Quote  Post ReplyReply #3551 Posted: 24-Jul-2012 at 17:48
Ocekuvam mnogu sliki od utresniot natprevar.Samo da ve potsetam da ne gi zaboravete fotoaparatite.
Back to Top
Stibera View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Stibera Quote  Post ReplyReply #3552 Posted: 24-Jul-2012 at 17:53

ФОТО и ВИДЕО: Бате Борисов на тренинг на Филип Втори

http://sitel.com.mk/dnevnik/fudbal/foto-i-video-bate-borisov-na-trening-na-filip-vtori

Back to Top
gjoko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote gjoko Quote  Post ReplyReply #3553 Posted: 24-Jul-2012 at 22:20
на линкот има слики од стадионот,од сите сгли,но поради присутност на видни политички личности не ги постирам сликите(да не бидам етикетиран),па кој сака нека ги посети

фото од филип 2 македонски
Back to Top
alexsend View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote alexsend Quote  Post ReplyReply #3554 Posted: 24-Jul-2012 at 23:45
Кога ви зборев пред месец дека патека ќе биде сина...

Еве и на линкот кој го постирам на 3:00 слушајте убаво ----
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
Back to Top
vladegf View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vladegf Quote  Post ReplyReply #3555 Posted: 25-Jul-2012 at 07:35
На видеото од Сител се гледа дека пак патеките за скок во далечина се со црвена боја, не ми се верува да ги направиле различно
Back to Top
kara View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote kara Quote  Post ReplyReply #3556 Posted: 25-Jul-2012 at 07:59
Јас сеуште мислам дека патеката ќе биде црвена без разлика што ја гледаме сина (сеуште не е завршена работата со патеката).
Но ако случајно остане со оваа боја (ако грешам) тогаш веднаш да ги заменат столчињата затоа што не личи на ништо вака.....

п.с. сеуште сум убеден дека ќе е црвена.....
@LEK$
Back to Top
toasumjas View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote toasumjas Quote  Post ReplyReply #3557 Posted: 25-Jul-2012 at 09:16
Не ми се верува. Плавата патека многу ми се свига(погледнете у киев како испадна), ама со овие столчина полоша комбинација не можеа да бидат. Мене лично столчињата уште од почетокот не ми се допаѓаат а и распоредот им е многу демоде, кога би можело да ги подарат на стадионите низ македонија а овде да стават нови би било одлично. Али знам дека ова е само вишвул тинкинг.
Back to Top
Sashko View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote Sashko Quote  Post ReplyReply #3558 Posted: 25-Jul-2012 at 11:19
Одвратно испадна ова сето и со распоредот на столчињата на јужна, а ова со сината патека како капак на се...!!!!!
Back to Top
Spiridon View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote Spiridon Quote  Post ReplyReply #3559 Posted: 25-Jul-2012 at 12:07
Na plavata boja ke se lupne uste eden sloj i atletskata ke bide crvena.Vaka kako sto e,zollto-crveno,plavo-zeleno ne lici na nisto.So druga boja na stolcinjata,drug bi bil i muabetot.
Back to Top
digolo54 View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote digolo54 Quote  Post ReplyReply #3560 Posted: 25-Jul-2012 at 12:54
I jas go delam Мislenjeto na poveketo od vas i mislam deka najdobro bi bilo dokolku Patekata ostane kako sto e, no metalnite Ogradi sto se na Tribinite da se ofarbaat so ista Boja kako sto e i Patekata, mislam deka bi izgledalo fantasticno i od finansiski Aspekt bi bilo najdobro resenie.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 176177178179180 209>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.549 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.