![]() |
![]() |
![]() |
Мост на Уметноста |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 89101112 19> |
Author | |
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
mostov me potseka na taa edna kuka na patot za ohrid kaj kicevo, so labudi na terasite. ne ni ocekuvam nisto podobro od najlosiot profesor (i arhitekt) kojsto nekogas mi predaval vo zivotot....
|
|
![]() |
|
Dzeksi ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 413 |
![]() ![]() |
mostov e se samo ne na umetnosta
![]() |
|
![]() |
|
Шпер ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2009 Location: Струмица Online Status: Offline Posts: 310 |
![]() ![]() |
Мислам дека скулптурите подобри би изгледале и би се вклопиле доколку беа помали и на понисти постаменти...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
гледам се тргаат скелината од предниот дел од објектот
|
|
![]() |
|
arso ![]() Newbiе ![]() Joined: 07-Sep-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
tiberix ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Aug-2011 Location: Sofia Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
Aу ау... ми иде толку многу да пишам шо не знам од кај да почнам... ама изгледа поарно ќе биде и да не почнувам... Ова чудо е под сите критики...
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
mene mi e nesfatlivo kako gi iskombinirale ovie 1000 skuplturi so uste 1000 (ali beli) na zgradata desno od mostot. kakva e taa kompozicija ne sfakam? kako aj da vidime koj ke stai poveke ili???
|
|
![]() |
|
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
Лошо. Многу лошо.
![]() |
|
![]() |
|
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
Можеле спомениците да ги направат ист материјал со мостот, да се втопат со него.
Можеле мостот да го направат слична кремаста боја со новите објекти во изгеадба од другата страна на кејот. И најважно, можеле спомениците да бидат поставени на висок постамент а не вака, изгледаат ко да се качиле на оградата спремни за рипање во Вардар... И што е со оградава ??? ![]() Го поддржував проектот и мостов, но ова стварно е врв во невкусот. ![]() Edited by HugoGoulding - 03-Sep-2012 at 19:15 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ваква мала интервенција мислам би го спасила мостов од тотална брука и грдосија. Koлку толку бар.
Извинете на непрофесионалната обработка, во Paint го средив набрзинка, чисто да се осети визуелниот аспект на измената. ![]() Edited by HugoGoulding - 03-Sep-2012 at 20:36 |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() Не се гледа сликата Хуго |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Под итно некако да изреагираме спомениците да се постават на минимум + целата висина на која се моментално поставени. т.е. за уште еден цел постамент плус (а може и повеќе), инаку ова не личи на ништо.
|
|
![]() |
|
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
едвај чекам да се испрља мостов....
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Спомениците да се подигнат на минимум 1.8м до 2м високи постаменти, и тие грди крушковидни столбчиња од оградата да се заменат со полна ограда како на Камени мост.
Edited by HugoGoulding - 03-Sep-2012 at 20:59 |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
мостов, ако ништо друго, може барем да се корегира со дислокација на скулптурите, ама дури и да беше нешто посебно убав мостот, ќе си останеше инфраструктурна катастрофа и пример за тоа како не треба да се планира
Edited by zabegan - 03-Sep-2012 at 23:19 |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Оградата е 100% гастарбеитерски, еј да браво!!! Леле каков кич, тешко дека ќе се коригира, аман бре веќе, страв ми е да отворам буилд и да ги видам проектите, секој ден се полудно... Мостот воопшто не ми се допаѓа, премногу бел и нешто кич испадна, очекував нешто друго...
|
|
![]() |
|
DtheGreat ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 04-Jul-2011 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Значи чисто информативно, за сите кои биле само во Кичево, а не и малку
подалеку (без увреди!) дека ваквиот тип на ограда оригинално е поставуван на мостови и не на тераси и
слично во Венеција. Истата ограда може да се види и на
најпознатиот мост во Љубљана (всушност се 3 моста), Тромостовје, како
додадена на веќепостоечкиот камен мост од страна на најпознатиот
словенечки архитект, Јоже Плечник и тоа по примерот на
венецијанските мостови при неговата доградба меѓу двете војни. Денес
Тромостовје е симбол на Љубљана. Среќа што многу Словенци не идат во
Кичево, би се исплашиле дека имаат гастербајтерски мост во центар на
Љубљана! (позор, ја дискутирам оградата, не спомениците!) Сега значи без заебанција, не дискутирам вкусови ниту уметнички
вредности, затоа што не сум стручен за тоа, зборот ми е дека оградата
постои на мостови векови пред да се појави на некоја си куќа со лабуди
во Кичево.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Edited by HugoGoulding - 04-Sep-2012 at 01:32 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
mene najmnogu mi smeta spojot na materjali i formi: bronzeni skulpturi, bel mermer na orgadata i nekoi 3 polukrukcinja vo sredina sto pojma nemaat zosto se tamu i celicni golemi ubavi laci.... poznavajki go avtorot i kakov uzasen profesor mi bese sosem mi odgovara na negoviot intelekt
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 89101112 19> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |