![]() |
![]() |
![]() |
Мал Ринг |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4647484950 55> |
Author | |
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
Само да напоменам дека најновите измени и дополнување на Мал Ринг за периодот 2012-2017 година се веќе поставени на интернет-страницата на Општина Центар. Има неколку новини, Димитрија Чуповски-Рекорд најверојатно дека ќе остане улица, а кружниот тек пред зградата Тифани и тргнат од планот. Нови сплавови и мостови во строгиот центар ќе нема, а подетално сеуште не сум навлегол во конкретни маркици на објектите.
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
- спорната маркица меѓу Портата и Александар е доста изменета. Сега е потесна, висината и е 16 метри (П+3). Дали ова значи дека „тивко“ се согласиле со нас и нé послушале?
- според мене, токму обратно требаше да направат со кружните текови - тој кај Тифани да остане, а кај Пошта да го избришат (т.е. да ја остават раскрсницата како што е сега). - приметувам дека скалилата пред новата административна зграда измеѓу Портата и Александар е тргната. - Офицерски дом е со поконкретна маркица, се гледаат скалилата спрема Плоштадот. - Она што требаше да биде хотел, а сега е административна зграда, 7.2.1 е со подефинирана форма, сега фонтаната со обелискот е поставена централно измеѓу нешто што најверојатно ќе бидат две кули како кај театарот (прво тоа ми доаѓа на ум), или едноставно главниот влез ќе биде поповлечен навнатре. - за жал, 7.1.1 се уште е во игра. - првпат приметувам, можеби било така и претходно, но сепак: Музејот на Холокаустот е со проширена маркица 6.8.1, целата со постојната висина на Музејот, 14 метри. Се прашувам дали ќе градат нешто на сега празната површина? - кај ТЦЦ Плаза, маркицата 4.4.3 ми изгледа на нова фонтана со споменик. |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
тоа што јас го приметив е:
-влезот до подземниот паркинг кај новиот Археолошки музеј е од под Камени Мост,каде доаѓа продолжетокот на улицата од кај Музејот,еден крак води до подземниот паркинг на музејот а еден крак под камени дирекно во паркингот.ова досега или не сум го видел или прв пат е вака е нацртано(или се лажам јас) -не го гледам кракот на подземната улица кај кружниот тек кај мостот Гоце Делчев.на местото каде беше излезот сега гледам зелен појас од 1-2 метри |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
A што е ова кај бул. ВМРО? Со оглед дека излезот на подземната уличка е избршан од кај мостот, можам да претпоставувам дека ова кај бул. ВМРО е всушност тоа. Освен ако грешам... Во секој случај многу чудна, необична ситуација...
Edited by FoSsiL - 22-Oct-2012 at 19:47 |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
А инаку, потврда дека ако покренеме иницијатива може да се издејствува промена е кратењето на маркичката за административната зграда на плоштад... И тоа мислам дека може да си го сметаме за наша заслуга како форум, а особено на Алекс како член на овој форум и водач на иницијативата.... Сепак, по тоа што го видов... според мене... е потребно уште малку скратување на истата маркичка... за да не им испадне... пола споменик се гледа, пола не... |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Дефинитивно треба уште кратење од маркичката.... Мислам дека ви се разбирливи линиите.... со оваа маркичка што сега ја имаат зацртано... пола споменик е покриен... |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Но сепак... гледам дека е скратена и висината... 16 метри е новата... Па според тоа испаѓа дека... Ацко ќе се гледа над зградата... Добро, како и да е... Подобро е од тоа што го имавме претходно... Јас сум задоволен и од ова.... Ако ништо друго барем пешачките коридори се запазени... |
|
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
acko nema da se gleda nad zgradata. mozebi ako se kacis na portata da. toa sto e poniska ne znaci deka ace ke se gleda, bidejki oskata na gledanje e od nivo na ulica. mozebi ke se dzirka malce machot ![]() |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
ne sakam da ispadne deka za sve se bunime, ama ima li smisla so centarov da se odnesuvaat kako da e privatna lokacija za cirkus? kako moze sekoj mesec da s pravat drasticni izmeni kako da se raboti za niven stan? toa znaci deka se nema nikakov koncept. kuznae uste kolku izmeni ne cekaat
baska, nigde ne mozam da go najdam planot najnov za mal ring. Edited by xnx - 29-Oct-2012 at 10:45 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
eden predlog
![]() |
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
pa ne bi rekol da e nov nekoj, tuku da se premesti nekoj od postoeckite koi se loso postaveni, da receme samoil
![]() ![]() ![]() Edited by xnx - 29-Oct-2012 at 12:26 |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Уште не ми е јасно зошто не е поплочен тој дел, туку има (крпен) асфалт, со рабници и тротоар. Навистина апсурдно, кога и тоа е дел од плоштадот. Веројатно за 5 души од ЕВН и ЕЛЕМ да паркираат до газот. Мислев со портата ќе го средат и тој дел, или можеби чекаат да завршат со фасадите?
|
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
сепак видливоста на споменикот не беше примарна цел на реакциите |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
ne znam, jas od moe licno viduvanje mozam da kazam deka oskata najveke mi bodese oci, a ne smetam deka pesackite koridori koi se shtrafirani na crtezov se premali, najtesniot e 5-6 metri. plostadcheto se formira prirodno i e malo i intimno, kako del od vlezniot prostor pred GTC. otpocetok kazav deka poddrzuvam izgradba na objekt tuka(vo normalni razmeri), odnosno deka vaka kako sto e prostorot (bez objekt) mi izgleda nedefinirano.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
sega bev da go vidam najnoviot "dostrel" na mal ring, i ne znam dali nikoj ne primetil, megutoa mestoto kade trebase da se gradi spomenik na majka tereza(pomegu san marko i hotelot) e sega i oficijalno zgrada od 30 metri, so namena kultura. znaci videte kolku se maloumni, ukapirale deka objektot na Narodna Banka e uzasno postaven i ja blokira ulicata i go smalile, megutoa od sproti stavile uste eden takov slucaj na sred ulica. i posle ke mi doagaat doma so otcet za opstina centar
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
jas sum odusheven! kako im teknalo zgrada nasred ulica alal da im e
![]() |
|
![]() |
|
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
Така ами како,има да се затвори поглед кон сите тие "гнасни" модерни градби.
Џабе се мачат,веќе со ништо не можат да не изненадат. |
|
build.mk, гради форумска историја
|
|
![]() |
|
damjan4o ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Sep-2010 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 358 |
![]() ![]() |
abe ne e zgrada toa
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
zgrada e damjan, porano znam bese spomenik, megutoa sega go smenile, spored shtrafurata e gradba od oblast na kulturata, vidi i sam:
http://centar.gov.mk/DUpMalRing12-17.aspx Edited by xnx - 30-Oct-2012 at 18:18 |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4647484950 55> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |