![]() |
![]() |
![]() |
Летниковец на плоштад |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678 |
Author | ||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|
definitivno najubavo osvetleniot objekt od sk 2014ta. treba da e primer za drugite
|
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
како заклучок можам да изведам дека кај скоро сите членови на форумов најмногу им се допаѓа дискретно осветлување со жолтеникаво-бела боја,не нападна,и никако во други бои.
слично како калето само подискретно |
||
![]() |
||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|
bas taka. edno vreme i muzejot na vmro bese taka nesto, ama go us*aa dur da trepnes
|
||
![]() |
||
MartiniMKD ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Jan-2010 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 44 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
|
Не би требало ли ова да се нарече павиљон како што се нарекува низ цел свет? Оти ова летниковец доста недоквакано ми звучи.
|
||
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
сепак, што и да е, не му е местото таму, имавме доволно паркови и пешачки зони каде што можеше да се смести вкусно и прикладно, наместо вака, на ќоше, на плоштад, несиметрично и делумно исфрлено на плочникот на плоштадот |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
MartiniMKD ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Jan-2010 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 44 |
![]() ![]() |
|
Дефинитивно повеќе наликува на павиљонче одколку на летниковец. Можеби и повеќе поради името забеганиов сака да го смести во парк :-) Како и да е минатово лето секоја вечер се одржуваа убави културни дешаванки на овој простор. ![]() Мене баш ми е складно на плоштадот и просторот и на некој начин го разубавува и заживува. |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
е како го разубавува, кога не е дел од ниедна целина, ни просторна, ни естетска, ни функционална, а е нападно и приметливо и паѓа во очи и кога треба и кога не треба
и инаку, која е поентата на павиљонот, ако луѓето што свират, не можат да се сместат во него и да бидат видливи однадвор? всушност, тоа е и поентата на еден павиљон, да служи како еден вид на покриена бина, а не да биде само сценски реквизит за фотографирање Edited by zabegan - 19-Jan-2013 at 21:21 |
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
De gustibus non est disputandum ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() мене може и да ми се допаѓа проект, а да не го поддржувам, и обратно, во зависност од сите аспекти нели? затоа и никогаш не сум го сакал лајк/дислајк влијанието што се прошири по форумов |
||
|
||
![]() |
||
stef4o ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 21563 |
![]() ![]() |
|
Каде исчезнаа заљубените од ротондата на љубовта на плоштад?
![]() ![]() На плоштадот „Македонија“, пред десетина години беше изградена ротонда – летниковец, а централно место зазема скулптурата на двајца заљубени. Но, деновиве скулптурата ја нема. Дали е отстранета поради обновување на урбаните елементи што евидентно е почнато по плоштадот и по улица „Македонија“, од Град Скопје не одговараат. Во МВР пак не е пријавена кражба. https://nezavisen.mk/kade-ischeznaa-zaljubenite-od-rotondata-na-ljubovta-na-ploshtad/ |
||
Carpe diem
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |