![]() |
![]() |
![]() |
Американска амбасада |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 8> |
Author | |
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Ја мислам дека по 30000 за тие куќи неваља. Ама ако плаќа УСА, они си знаат. Инаку со тие пари може еден станбен комплекс во шутка, ем сите ќе ги собере, ем ќе си бидат заедно, аможе и плус вишак станови да излезат па уште семејства да се приберат.
|
|
![]() |
|
se_manda ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2007 Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
abe ok e se toa so ke rusat i neznam so ali pa greota e poso lugeto cel zivot ziveele tamu(barem taka nekoi vikaat mada ziveat sutka>plostad>aer pod most) ali aj ke vidime so ke se desi sea
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
abe druze, greota negreota, toj del mora konecno da se urbanizira. Na krajot na kraistata nema da gi nabrkaat, kje dobijat mnogu podobri uslovi za zivot. |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Македонија си има голем проблем со тие што "век и векова живееле". Ради таквите неможе улица асална да се склопи во градов. Види у странство дали некој од епицентар на градот прави такви проблеми.
|
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Еј ова се одлични вести. Конечно тој дел од градот кој е од другата страна на Калето ќе го добие ликот што го заслужува. Па дури и да ги остават на истото место само да им изградат културна населба онитреба да се пресреќни. |
|
![]() |
|
SkaNdErBeG ![]() Newbiе ![]() Joined: 17-Apr-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
american embassy, looks like a fortress..
Edited by SkaNdErBeG - 23-Apr-2008 at 00:57 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
I remeber on a topic somewhere I've read. NEW FORTRESS ON KALE, THIS TIME AMERICAN!! I think Volan (member here) said that but i'm not sure.
|
|
![]() |
|
SkaNdErBeG ![]() Newbiе ![]() Joined: 17-Apr-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
certainly not a typical embassy...
![]() |
|
![]() |
|
vardar ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Mar-2008 Online Status: Offline Posts: 1106 |
![]() ![]() |
![]() No its not a typical embassy...bunker comes to mind....absolutelly hate how it looks
![]() BTW heres a pic by forumer Mitatos you can see the bunker in the background....
![]() |
|
![]() |
|
GreatMakedon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2007 Online Status: Offline Posts: 186 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
dejan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 672 |
![]() ![]() |
Well i guess just like the Turkish fortress has crumbled, so will this one too
![]() |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
епа ако this one crumbles, тогаш дефинитивно ќе наеб... цела македонија... пошто шо и да се случи (природна непогода, војна, вонземјански напади
![]() ![]() ![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Сликава случајно ја најдов на нет.
![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Еве две слики од сигурна дистанца. Знам дека многу од вас се против објектот но мене ми се допаѓа како изгледа (или ај да кажам дека ми е сосема пристоен). Единствено што навистина ми боде очи е огромниот влез кој е како за во тврдина но самите згради ми се сосема коректни за намената и локацијата. За жал од сликиве неможат да се доловат деталите да се запримети фасадата (малите апликации кои ги имаат на неа), прозорците итн.
1 ![]() 2 ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ме потсети на објектот на МВР за кратко. незнам зашто така ми заличе, дали поради фукцијата која е тука некаде или којзнае?!
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
1
![]() 2 ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Најдов по нет некоја постара слика од почетокот на изградба. Инаку еве денешен текст околу ова. Муабетов оддамна излезе по весници околу ЦИА, но посебно интересно ко од филм ми се виде ова со Гранит. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
http://fmgusa.com/projects.html Еве овдека ја има Американската амбасада во панама која е веќе готова и мислам дека се работата по сличен проект со оваа тука.
Edited by lslcrew - 24-Aug-2008 at 09:59 |
|
![]() |
|
maestro ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Aug-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 505 |
![]() ![]() |
Објектот во суштина е добар!!
Само ми боде во очи (како што веќе кажавте) големината на објектот и нејзината намена! За амбасада нели е потребна и доста е една куќарка. ![]() сега останува само да погодуваме што се крие подземја ![]() |
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
Bez dvoumenje ova e bazata na Cia sto se nagoa vo Atina ke se prefrlat tuka
![]() |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 8> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |