![]() |
![]() |
![]() |
Мост на цивилизациите во Македонија (Мост Око) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2122232425 28> |
Author | |
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
Приметувате ли како криво се наредени спомениците или мене очите ме лажат?
|
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
главниот проблем на мостовиве е што имаат испомешано неверојатно многу работи во него... настрана од скулптурите, каделабрите, фонтаната и стаклото, мене очи ми боде тоа што поради несклопливата геометрија на сводовите и платформата, мене од далеку мостот ми изгледа како да е деформиран и како да ќе се струполи секој момент, таков ми беше на рендерите, таков е и сега... не знам, може и мене очите ме лажат |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
сум анализирал забеган за ова и заклучив дека ако се гледа мостот од повисока точка него мостот,оние проширувања на страните од мостот од страна изгледаат како да е мостот тука вдлабнат надолу.во секој случај оваа аномалија неизгледа баш убаво
|
|
![]() |
|
arso ![]() Newbiе ![]() Joined: 07-Sep-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://zase.mk/ekskluzivno-pushten-mostot-oko-na-rekata-vardar/ |
|
![]() |
|
ehrlich ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31-May-2012 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 1365 |
![]() ![]() |
Значи не сум единствен за тоа дека од далеку мостов изгледа како во секој момент да се сруши и дека има неправилна линија. Првин си викам не сум стручен, веројатно јас сум грешка, ама не било само до моиве очи, т.е. наочари
![]() |
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
Па тоа е уметност аномалијата на мостов ![]() Edited by Dragan - 04-Jun-2013 at 23:36 |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
![]() |
|
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
ednas porano ja diskutiravme temava bas mislam so tebe
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
tocno, i dvete se katastrofi, megutoa samo ke gi navedam na kratko pak rabotite koi mene mi go pravat ovoj most pomil:
-vodi kon muzej so koj korespondira -skuplturite se poubava boja -pointeresen mi e kako forma i konstrukcija -fali sredisniot del kandelabri (ne e tolku jako osvetluvanjeto i centralnata skulptura se gleda od sekade) drugoto sve e isto sr**e, no barev poradi ovie tocki bi mu dal 3-4 oceni pogore |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
мали естетски разлики како бојата на скулптурите не е реално да креваат три-четири оценки, ниту пак е битно кој е на скулптурите, а кореспонденција не е логично да се бара со објект во кој музејот е само една од три институции, а баш структурата на мостот и фактот што користи како платформа/влез во објект, а не како мост, е тоа што го прават невидена катастрофа
ама имаш право, вака само ќе ја повториме дискусијата за џабе... |
|
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Edited by kultuzin - 05-Jun-2013 at 21:44 |
|
![]() |
|
PIzDARIJE ![]() Newbie ![]() Joined: 22-Mar-2013 Online Status: Offline Posts: 27 |
![]() ![]() |
Most Oko i pogled od mostot:
(Predzemeno od Utrinski Vesnik) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
Како да си в Лас Вегас, Њу Јорк, Токио!
|
|
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
|
![]() |
|
totobobo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Apr-2013 Online Status: Offline Posts: 247 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
Interceptor design
|
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Секоја чест за дечкото, може лекции да држи за Photoshop
![]() |
|
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
|
![]() |
|
kenzo_fan ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Dec-2011 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
Приметувам дека сите фотографии кои треба да ни покажат колку е убаво новото Скопје се мачкани и мачкани и мачкани во фотошоп.
|
|
"Скопје е промашен град" - Арх. Живко Поповски
|
|
![]() |
|
tiberix ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Aug-2011 Location: Sofia Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
Не се мачкани којзнае колку... ова се таканаречени HDR фотографии... секој што малце знае англиски и знае малце фотошоп може да ги направи... дури и поубави : ))
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
????????????утрински е окорела опозиција,зошто да го фали објектот?ако е некој критички настроен кон целиот проект тоа е утрински |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2122232425 28> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |