![]() |
![]() |
![]() |
Sky City (Џеваир облакодери и трговски центар) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3435363738 80> |
Author | |
ammamm ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 29-May-2013 Online Status: Offline Posts: 4 |
![]() ![]() |
Муабетот дека ќе се населуваат муслимани мислам дека е чисто чаршиски и не држи вода (сличен муабет имаше и за Космос на Фиат, патем чиј објект беше срушен меѓудругото и затоа што ја урна цената на становите колку-толку). Секако дека ќе има Албанци и Турци во зградите, ама и кај нив состојбата не е розова и тие бегаат во странство затоа што нема тука пари.
Мене ме интересира колку ќе влијаат овие облакодери на цената на становите општо во Скопје, би требало да ја спуштат цената на становите барем малку, но не само овие туку и останатите згради низ Скопје кога во еден момент ќе бидат завршени, дали конечно ќе се преплави пазарот со станови, па сакале-нејќеле ќе продаваат по поефтина цена инвеститорите. Пред некое време прочитав еден смешен текст дека цените на становите да не бидат високи во скопскиот Менхетен (?). Како може во згради со по 300 стана цената да е поскапа од зграда со 15 стана на пример. Мене барем дечкото ми се чини неупатен. Иако цената на деловниот простор би требало да е солидна (на мало место имаш 5000 муштерии) замислете да има само еден Супермаркет? Од тој аспект можеби предност ќе имаат фирми на муслимани. http://money.mnogoo.mk/mk/articles/vesti/kolku-kje-chini-metar-kvadraten-vo-skopski-menhetn |
|
![]() |
|
Portal ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 452 |
![]() ![]() |
Ako nekoj prestojuval na 30-40 kat, moze da go spodeli svojot vpecatok. Moeto iskustvo e mnooguuu pozitivno, se razbira ne sum prestojuvam dolgo no dovolno da go osetam toa cuvstvo na visina.
Pogledot odozgora na gradot e nesto nezamenlivo, po spustanjeto dole na "normalna" spratnost nekako se dobiva cuvstvo deka si vo dupka ili vo suteren. Kaj nas generalno se siri muabetot deka e strasno iskustvoto na zitelite od segasnite 15 katnici, sto koga ke se rasipa liftot itn itn... Mislam deka najlesno ke se sporedat visokokatnicive so zgradite na "Vodno", kade sto ima prekrasni stanovi so fantasticen pogled, a ima i takvi sto gledaat vo dupka koi gi kupuvaat tie sto nemaat dovolno pari za ubavite stanovi ama mnogu sakaat da se falat deka ziveat na Vodno ![]() Ustvari sega lugeto se plasat deka ke im padne cenata na neodrzuvanite zgradi (vlezovi, liftovi, insralacii, stanovi) vo Aerodrom i se sirat muabeti. Mislam deka vo sledniot period sepak ke padnat cenite na stanovite na nekoe normalno nivo ![]() Edited by pbanks - 29-May-2013 at 14:30 |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
една фотка од pinsta.me
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
![]() |
|
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Една слика од пред недела дена сликана од населба Расадник во К.Вода.
![]() |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
1.
2. 3. |
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Според мене... се надевам дека не грешам, барем приближно...
![]() |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
сликата не ја гледам Фосил
|
|
![]() |
|
kiriOK ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Apr-2012 Location: Tamworth,UK Online Status: Offline Posts: 1023 |
![]() ![]() |
Колку станови има комплексов?
Знам дека е за 5000 станари...5000 души да се доселат не е шала. ![]() |
|
![]() |
|
kire85 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2007 Location: Düsseldorf Online Status: Offline Posts: 400 |
![]() ![]() |
Имам слушнато некоја бројка за некоиси 350 стана по зграда, значи вкупно некаде околу 1.400 станови. |
|
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt.
Albert Einstein |
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
На претходната страна постирав детален преглед на становите, погледни. Инаку се точно 344 станови x4 = 1,376 вкуно |
|
|
|
![]() |
|
Portal ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 452 |
![]() ![]() |
koga ke zavrsi i posledniot sprat dobro ke ni dojde edna fotka da vidime dali kako sto velat ke bide na ista visina so zgradite na Soravia na vodno. Toa bi mudoslo nekoja fotka od nerezi, zdanec, ili dolu kuline pokraj vardar (mostot obedineti nacii)...
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Според моите пресметки... надморска висина на венец на комплексот Соравија би се движел негде 360-365 м, додека пак кај високатниците таа висина би изнесувала 368-370 м...
Значи тука некаде се... Со претпоставка дека е веројатно висококатниците да бидат повисоки од Соравија, особено ако ги стават тие шпицовите... Edited by FoSsiL - 04-Jun-2013 at 18:29 |
|
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
тие стојат на 238 метри нмв + 130 м нивна висина... 368 метри...
Edited by FoSsiL - 04-Jun-2013 at 21:19 |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Да, според GoogleEarth тие се бројките. 368метри. Висина еквивалентна на оваа точка на Водно
Edited by alexsend - 05-Jun-2013 at 10:15 |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
jas vaka se sekavam, sekako ovase napamet kazani cifri... a ke gi najdeme i najtocnite kotibul Srbija bese kotata negde zaokruzeno 240 ... +130 visina na objektot.
Ulicata kaj Soravija se vikase nesto kao Salvadore Aljende. i mislam deka bese negde na kota ~338 , da ja zaokruzime i nejze na 340 ![]() Edited by Portal - 05-Jun-2013 at 23:14 |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Облакодериве веќе стануваат видливи од речиси секој дел на Скопје...
![]() ![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Едната кула е со комплетни 28 ката, 29-ти се работи.
Подолу ви презентирам уште неколку детали од објектите. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3435363738 80> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |