![]() |
![]() |
![]() |
Скопје 2014 |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 192193194195196 329> |
Author | ||||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|||
и преродбата продолжува...
|
||||
Македонија - Земја на чудата!
|
||||
![]() |
||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|||
Еве малку дискусии за палатата во Берлин на англиски јазик
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1390928 Дел од дискусиите многу потсетуваат на овие што ги водиме ние тука. |
||||
![]() |
||||
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
|||
Не е поентата дали е човекот платеник или не, поентата е во тоа дека она што го кажа е вистина и само вистина, крај!
|
||||
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
||||
![]() |
||||
totobobo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Apr-2013 Online Status: Offline Posts: 247 |
![]() ![]() |
|||
Има разни теории, и оваа твојата е интересна за размислување, ама има една фалинка. Јас знам дека полугркот зема пари за тоа што го работи, и тоа е легитимно, си нашол човекот тезга и си тера. Е сега мене не ме плаќаат за артикулација на моите ставови, понекогаш и ревносно, а претпоставувам дека и ти си пишуваш затоа што така мислиш. Тука е разликата помеѓу нас од една страна и платеникот ...идис од друга страна. |
||||
Interceptor design
|
||||
![]() |
||||
totobobo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Apr-2013 Online Status: Offline Posts: 247 |
![]() ![]() |
|||
Вистина на вистината ![]() |
||||
Interceptor design
|
||||
![]() |
||||
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
|||
Covekot go plakaat zatoa sto cel zivot ucel i stignal do doktorska titula. A kakva titula imas ti "Totobobo"?
|
||||
![]() |
||||
maktens ![]() Newbiе ![]() Joined: 24-Aug-2012 Online Status: Offline Posts: 14 |
![]() ![]() |
|||
Каква сака титула нека има ... Чаушот лаже ...
|
||||
![]() |
||||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|||
![]() |
||||
![]() |
||||
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
|||
|
||||
![]() |
||||
Razbirash ![]() Newbie ![]() Joined: 02-Dec-2012 Online Status: Offline Posts: 27 |
![]() ![]() |
|||
Dovolno e naslovnata stranica na knigata da se vidi.Zakopana dzamija...???WTF
![]() |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
За да бидеш платеник не треба да си учел цел живот, а далеку од тоа дека сите доктори се платеници. Едноставно има секакви во сите социјални и образовни слоеви. Овој е *доктор платеник*, си нашол спонзор и си одработува, тоа е негово легитимно право. |
||||
Interceptor design
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
|
||||
![]() |
||||
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
|||
А малку повеќе да се замарате со тоа што човекот кажал од колку дали имал пари или не!?
|
||||
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
||||
![]() |
||||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|||
Јас книгата на професорот Чаусидис ја немам прочитано, се надевам дека во некое блиско време ќе дојдам до нејзе. Би сакал да слушнам впечатоци за СОДРЖИНАТА на книгата и рационална критика за неа. Но ве молам, нишкава почна да оди во бестрага со објавување на биографии на личности, платеници, предавници и омаловажувања на лична основа. Би требало да се сконцентрираме на проектот Скопје 2014 овде.
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
http://www.okno.mk/sites/default/files/082-Nikos-Chausidis-Skopje-2014.pdf |
||||
![]() |
||||
Makedon PV ![]() Newbiе ![]() Joined: 28-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|||
Можи некој да ми кажи од каде е човеков. Македонец со вакво име и презиме не сум слушнал досега. По името секој ќе рече на прво дека е Грк.
|
||||
![]() |
||||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|||
Јас знам човек со грчко име и презиме, а со 100% македонско потекло. Постојат раселени Македонци од егејскиот дел што имаат грчки имиња и презимиња. Како и да е, и да е човекот етнички грк, зарем тоа му го ништи правото да погледне објективно? Зарем мислите дека „од инает зборува пакости против СК2014“?
|
||||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Истото право со кое ми се обраќаш ти мене, а кој си па ти да ми попуваш постојано. Јас не зборувам на памет, туку знам дека е *платеник*, а и он самиот не го крие тоа. Ти лупеташ бидејки немаш информации кои за повеќето се јавно познати, прочешлај кој го финансира издавањето на горенаведената книга, можеби ке бидеш претпоследниот кој ќе го дознае тоа. |
||||
Interceptor design
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
|
||||
![]() |
||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|||
браво браво, во рок од пет минути успеавте човек, кој има напишано долга исцрпна анализа за Ск2014, аргументирана, професионална и културна и се совпаѓа со архитектонската перцепција (и покрај тоа што не му е струка), да го сведете на ниво на шлајм само поради тоа што се помачивте да прочитате дури една негова реченица, која очигледно не се совпаѓа со вашите сваќања за светов, кој е сведен на табори...
![]() па после се чудат луѓе зошто да не протестирам... за кого да протестирам бре човече? |
||||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 192193194195196 329> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |