![]() |
![]() |
![]() |
City Tower |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456> |
Author | |
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Денес видов (може да се забележи и на втората слика) дека веќе ја нанесуваа фасадата која има жолта боја
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
Пуштени се реклами за продажба на станови!
http://skopjecitytower.mk/mk |
|
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Нова мода - се продаваат наместени станови
Вкупно 140 станови во станбено-деловната кула која е составен дел на комплексот „Скопје сити мол“ во Карпош 3 во Скопје се понудени на продажба по цена од 1.190 до 1.290 евра за квадратен метар, со вклучен ДДВ. Околу 2.000 квадрати деловен простор, пак, се продаваат за 2.500 евра квадрат. Плаќањето може да се изврши на две рати, поточно 50 отсто од вредноста се плаќа со преддоговорот, а останатите 50 проценти со склучување на купопродажниот договор во февруари в година. Висококатницата, како што објаснуват од фирмата инвеститор „САД-КОМ“ од Скопје, најверојатно ќе биде комплетно завршена пред предвидениот рок, но е сигурно дека ќе биде вселива на 1 март 2014 година. Објектот „Скопје сити тауер“ има приземје и 12 ката. Становите се распоредени на катовите, додека деловниот простор е сместен на приземјето, мезанинот и на првиот кат. Повеќе на http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=AEC2F25C8F778748A7A60D94593D7D0F |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Почнаа да го спуштаат кранот.
|
|
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
![]() Edited by alexsend - 10-Jul-2013 at 17:23 |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Зелената боја е многу грда. Не знам зошто не ја смениле додека можеле.
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Danndy ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 410 |
![]() ![]() |
Ваљда е основа и ке фарбаат над неа? Не знам, си барам причина за да не верувам дека уште една грешка ќе направат... вака личи фасадата како излогот на Теранова.
Edited by Danndy - 12-Jul-2013 at 00:08 |
|
Traveling.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
На рендеров зелената боја ја има само кај балконите... нешто ми е сомнително.
http://www.dscdesign.com.mk/project-pages-mk/projects/residential/2010-stanbena-kula-karposh-skopje.html |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
stratus ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Aug-2010 Location: Bitola/Skopje Online Status: Offline Posts: 755 |
![]() ![]() |
![]() http://www.skopjecitytower.mk/mk |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ах, не знаев... Фала. Иако мислам дека новиот изглед е многу полош од претходниот.
Edited by Џоле - 12-Jul-2013 at 12:57 |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
techgeek ![]() Newbiе ![]() Joined: 19-Jul-2013 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Ме интересира дали има некој купено стан во зградава и по која "неофицијална" цена? Искрено, сум заинтересиран за купување, ми се допаѓа локацијата ама незнам многу за инвеститорот и колку се безбедни.
Инаку бев да ги видам становите и веќе е започнато да се редат плочки барем на првиот кат за нагоре незнам. Велат дека наводно ќе ја завршеле до декевмри ама не ми се верува. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() преземено од Пинста.ме |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Teglarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 569 |
![]() ![]() |
Зградава излезе разочарувачки грда . . . Можеа многу подобро и поинтересно да ја направат.
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
ФОТО: Еве како изгледаат становите во Скопје Сити Тауер
18/09/2013 | Компании | 0 Коментари Скопје сити тауер ги отвори вратите за медиумите во средата со презентацијата на современиот европски тип на резиденцијални објекти, каде што станбените единици почнуваат веднаш над катовите наменети за деловни простории. ![]() Имено, првпат на пазарот на недвижнини во Македонија се појавува еден толку софистициран објект, како што е Скопје сити тауер. Оваа многукатница е објект што ја менува силуетата на градот Скопје. Градена е според највисоки стандарди, затоа што според Катина Сутоглу, архитектот од „ССТ” „желбата на инвеститорот е купувачот да добие најдобар и најквалитетен производ, но и тимот вклучен во проектирањето и градењето на овој објект работеше со уверување дека домот е многу повеќе од тули и малтер”. ![]() Во Скопје сити тауер се нудат неколку типови на станови: стан-студио, станови со една спална соба, со две спални соби и станови со три спални соби. На последното ниво пак се сместени луксузните „penthouse” апартмани, што се карактеризираат со поголеми квадратури и поголема катна висина. ![]() Катина Сутоглу која ја предводеше обиколката на објектот меѓу другото истакна дека „зградата ќе биде вселива во март 2014 година, а повеќе од две третини од становите веќе ги чекаат своите сопственици. Објектот нуди вкупно 140 станови, со 12 станбени единици на еден кат, а квадратурата на становите се движи од 47 до 148 метри квадратни. ССТ нуди помош од своите архитекти само за оние купувачи кои ќе се одлучат станот да го опремат преку партнерите на ССТ”. ![]() Зградата располага со четири ‘Тисен Круп’ лифтови кои нудат удобност, безбедност, прецизност, економичност и брзина, а се дизајнирани за најсовремените објекти во светот. Објектот е под континуираниот надзор, поткрепен со домар и обезбедување и е опремен со видео-домофонијата. Ова се гарантите за целосна сигурност на домот, на животот на едно семејство, но и за деловното работење”, додаде Сутоглу. ![]() Крсте Петров, еден од проектантите на ССТ истакна дека „објектот е граден со посебна љубов и беше голем предизвик за тимот на проектанти. Гледавме да ги запазиме сите актуелни светски стандарди во квалитет на градбата, естетиката беше посебен предизвик, а распоредот и конфорноста на становите си дојдоа сами по себе. Во објектот се вградени првокласни енергетско ефикасни материјали, а фасадата е целосно термоизолирана. Ѕидовите се од елементи кои ги задоволуваат условите за нискоенергетско домување со одлична топлинска и звучна изолација. Преградните ѕидови во становите се систем на ѕидови исполнет со термичка и звучна изолација. Како висококатница, запазени се посебни нормативи и прописи за градење, во однос на конструктивна и сеизмичка стабилност, како и за противпожарна заштита”./ http://ekonomski.mk/2013/09/18/%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B5%D0%B2%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%B0%D1%82-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%BE-%D1%81/ |
|
![]() |
|
Danndy ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 410 |
![]() ![]() |
Различно изгледа од рендерот - полошо.
За што служат металните „коцки“ на секој балкон? Ваљда нема клима уреди да налупаат на фасадата.... |
|
Traveling.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Мислам дека се ставени токму за клима уреди... Туку, нешто друго ми боде очи - морале ли толку силна зелена боја да стават, зарем нема други подобри бои, мајку му?
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Можеле да стават некои посериозни бои, личи на онаа градинка во Геге која со години не беше отворена, иако изградена.
Терасите се минијатурни, нема место ни за 2 стола (зборам за оние 3 тераси во средина) |
|
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
zgradava ispadna ista kako onie nekolku stari zgradi vo karpos na koi im stavija nova energetski efikasna fasada. vo sklop na city mall toa izgleda mnogu mnogu eftino
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |