![]() |
![]() |
![]() |
Булевар Трета Македонска Бригада |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 10> |
Author | |
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Дали си во тек, моментално како се движи пазарната цена на земјиштето во тој реон? Патем добредојде на форумов ![]() |
|
![]() |
|
LEPI ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 22-Feb-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Благодарам за топлото добредојде
![]() |
|
![]() |
|
mirko ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 04-Aug-2011 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 12 |
![]() ![]() |
se ova ok ama da se prodolzi so selenje na fabrikite podaleku od gradot no koga ke se seti nekoj na golemite zagaduvaci na skopje kako usje toa da se dislocira bi zavrsilo golema rabota
|
|
![]() |
|
LEPI ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 22-Feb-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
По мое инсистирање во Град Скопје конечно добив и прецизен одговор за тоа кога и од каде ке започне просирувањето и одговорот гласеше дека со работа ке се започне во месец Септември(што значи ке се започне здравје боже некогаш) а ќе се работи само на делницата од Бул.Србија па до Тинех а за останатиот дел сеуште нема прецизирано темпо на работа.
Важно се сликаа и побараа уште 1 мандат ![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
Проектот е супер но преспоро е цепкањево на сто делници. Подобро нека прават по една голема улица во буџетска година отколку по пет мали сегменти на повеќе сообраќајници. Најквалитетен сегмент од минатиот мандат беше прва фаза на илинденска.
|
|
![]() |
|
mr bombastic ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 420 |
![]() ![]() |
Опааа ќе се работи тука 2-3 години...а може се тоа многу брзо да се заврши ама...и не е изненадување, во програмата на Коце пишува дека ќе се гради од 2013-2015.
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Тендерот конечно се распиша за изградба на 1та фаза од проширување на булеварот 3 Мак ударна бригада и проширувањето ке започне од крстосницата кај Бул.Србија и ке заврши кај бензинската на ЛУКОИЛ.
Доколку некој има линк до самиот тендер ве молам да го прикачите. |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
Скопје
Улицата „Трета македонска бригада“ ќе стане булевар Градот Скопје денеска ја почна реконструкцијата на улицата „Трета македонска бригада“ во општина Аеродром од крстосницата со булеварот „Србија“ до крстосницата со улицата „Никола Карев“. Градежнните работи во првата фаза ќе го опфати делот до улицата „Фрањо Клуз“. ![]() Градоначалникот на Скопје Коце Трајановски истакна дека токму оваа улица е многу важна за Аеродром, општина во која се одвива интезивна градба на станови. - Во рамките на ГУП-от ева е булеварско решение, а со новиот ГУП ќе се овозможи од левата и десната страна на булеварот да се изградат станбени, деловни и комерцијални објекти кои што ќе ја оправдаат неговата изградба -истакна Трајановски. Со проширувањето на оваа прва делница долга 1.243 метри, улицата ќе добие четири коловозни ленти, по две во секоја насока и средишно зеленило широко пет метри. Градежните активности на оваа делница ќе се искористат за да се постави атмосферска канализација во дожина од 1.300 метри која ќе се приклучи кон колекторот на булевар „Србија“. На сообраќајницата ќе бидат поставенит 84 столбови за улично осветлување со 128 светилки. За реконструкција на оваа улица Градот Скопје ќе потроши 133 милиони денари, а градежните активности ќе ги изведува ДГТ„Жикол“ Дооел Струмица. Рокот на изведба е девет месеци. http://www.novamakedonija.com.mk/DetalNewsInstant.asp?vestInstant=25558 |
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
По речиси година конечно се враќаме на надградба на патната инфраструктура во Скопје
![]() Само една работа, атмосверската канализација ќе се приклучи на колекторот на булевар Србија! Да ве потсетам дека после секој пороен дожд булеварот Србија е делумно потопен (на потегот помеѓу Трета Македонска Бригада и Борис Трајковски) и се вози по тротоарите. Ова само може да ја влоши ситуацијата. Edited by alexsend - 11-Oct-2013 at 21:51 |
|
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Фала богу, еден рационален и многу потребен проект... ваквите проекти навистина се реткост веќе долго време наназад.
Ме радува фактот што ќе се прави со средишно зеленило, ми падна камен од срце во врска со ова. Но не знам која е потребата од овие заебанции со тротоарите и велосипедските патеки... од едната страна ќе имало тротоар, велосипедски патеки и зелен појас по сите нишани, а од другата страна ќе имало само тротоар и тоа со мизерна ширина од 1,5 метри (колку реално ќе остане за движење после поставувањето на сообраќајни знаци и улично осветлување?). Штета за ова.
|
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Вчера вечерта поминав два пати по овој булевар и сакам да кажам дека сум прилично импресиониран со каква брзина се работи на него ,поголемиот дел од трасата е расчистен и се поставени цефки за атмосферска канализација ,а во исто време е израмнета трасата и се поставени рабници, во моментов се копа за цефки кај Американскиот Колеџ. Би требало во догледно време да се става тампонот и потоа (најверојатно на пролет) следува асфалтирањето.
|
|
![]() |
|
Bulldozer ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Jul-2010 Online Status: Offline Posts: 149 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
![]() Како што се гледа и од сликата, колку не пазат на загадувањето на околината, пред 2 дена токму на пресекот помеѓу бул Србија и Трета мак брига било измерено загадување 14 пати повисоко од нормалното! Не само што воздухот оачјно лошо смрди, туку од големата фреквенција на автомобили се создава магла од прашина преку целиот ден. Ама кај нас очигледно се задоволуваме само со терминот "градење". Точно е, ја сум еден од позадоволните што и овој дел ќе се среди, зашто многу често пешки одам до Лисиче баш од овој дел, али дефинитивно мора да се поработи на чистотата. Очигледно и алармантниот податок за зголеменост на луѓе со малигни заболување не допира до надлежните, па уво ги заболе од тоа како се гради. Топло препорачувам секој да помине од тука и да се увери за што зборам. Edited by N23 - 07-Dec-2013 at 02:49 |
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
![]() DSC02843 by george k. 1981, on Flickr ![]() DSC02844 by george k. 1981, on Flickr ![]() DSC02846 by george k. 1981, on Flickr ![]() DSC02847 by george k. 1981, on Flickr ![]() DSC02854 by george k. 1981, on Flickr ![]() DSC02855 by george k. 1981, on Flickr ![]() DSC02856 by george k. 1981, on Flickr |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Не ми е јасно како се дозволува ваква трошна куќарка да остане на 20 см од булевар.
![]() DSC02848 by george k. 1981, on Flickr |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
Таа самата ќе падне од вибрациите на натоварените шлепери.
|
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Проблемот е што е трошна или што е преблизу? Пошто исто е и кај ЗОО, само тие не се трошни.
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Мене ми е проблематично што е преблизу. Се надевам дека ќе ја отстранат, зашто нема логика да оставиш куќа на пола метар од прометен булевар (Иако знам дека логиката во земјава не функционира секогаш најздраворазумски).
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
чисто процедурално,
![]() во ред е, и ја сум за тоа. сакав само да расчистиме дали е проблемот околу близината или состојбата на објектот. ![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 10> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |