![]() |
![]() |
![]() |
Инспиративни пејзажи од светот |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 16> |
Author | |
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
Икике, Чиле
![]() |
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
|
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
Oва се вика стереограм.
Претставува тродимензионална слика проектирана во две димензии. Ако не го знаете трикот за гледање, ќе ви го откријам: Со едното око гледајте во едната страна на сликата, а со другото во другата страна на сликата, фокусирано со вперен поглед без трепкање. За 2-3 секунди ќе видите прекрасна зимска сцена: ![]() |
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Неможам да ја видам ,пробувам како што пиша али нешто не ми оди, дури и глава ме заболе
![]() |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Исто
![]() Намибија (боите се реални, не се фотошопирани) ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Јапонска градина во Портланд, САД
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Канадските карпести (Rockies) планини
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
A. мора да ве научам да овладате со техниката. Ако не можете да се снајдете на тој начин, има и други.
Првин, пробајте вака:" Вперете поглед со едното око во долниот лев агол, а со другото на спротивната страна, по дијагонала, во горниот десен агол. Фокусирајте и не го испуштајте од вид ни едниот ни другиот агол" Уште една техника:" Доближете го носот скроз до екранот и гледајте во сликата. Потоа пополека оддалечувајте, треба да видите слика како кога гледате преку слој од лед или зимоска преку скреж низ прозорец. И ќе го видите пејзажот" Eднаш кога ќе овладеете со техниката ќе можете да гледате стереограми и на мобилен телефон. Нестрпливо чекам! |
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
првата успеав да ја видам,за втората ќе повежбам до вечер
![]() |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
Првата слика ми успеа со метод од пред 20 години-го имаше во тогашното `Елфаско`.Се става показалецот пре очи и се гледа концентрирано во него(очите се во X).Пополека прстот се одалечува кон сликата и треба да почни да се гледа во 3д
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Виножитни планини (Rainbow mountains), Кина
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Некаде во Кина
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Деца одат на училиште преку мост од корења, некаде во Индија
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Стереограм:
![]() |
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Внимание! И оваа е стереограмска слика. Дали ги гледате животните?
![]() |
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
сликата ја гледам како што треба но животни не видов.
за мене најдобра техника е со прстот пред нос,се гледа со двете очи во една точка и пополека се одалечува од носот према екранот |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Moже и така, а може и вака:" Погледни во сликатa и со двете очи погледни во просторијата колку што можеш пошироко, притоа не испуштајќи ја сликата од вид".
Пази се, има опасни животни ![]() Edited by phenomenon - 05-Jun-2014 at 21:01 |
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
јас гледам само некои `огледални` рогови како од слон или носорог
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Toа не се рогови, туку птеросауруси.
![]() |
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
ахааа
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Шумата Халербос во Белгија
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 16> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |