![]() |
![]() |
![]() |
Нова фасада на Министерството за правда |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 9> |
Author | |
Dzeksi ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 413 |
![]() ![]() |
ova zavrseno e od pozadi ili skeleto uste go nemaat staveno ?
![]() |
|
![]() |
|
stratus ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Aug-2010 Location: Bitola/Skopje Online Status: Offline Posts: 755 |
![]() ![]() |
Камо така цела да ја реновираја
|
|
![]() |
|
Dzeksi ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 413 |
![]() ![]() |
tipicna makedonska rabota sve do pola
![]() |
|
![]() |
|
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
Не знам која будала го смислувала ова, ама јас денеска поминав по подолго време кај зградава, и од позади не планираат иста фасада ко од напред. Па дали е нормално? Мислам можеле до половина и од напред да ја направат, останатото да го остават старо. Инаку фасадата од напред уште не е ни почнато да се прави.
|
|
![]() |
|
mr bombastic ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 420 |
![]() ![]() |
![]() Значи и ова ќе се влечка којзнае до кога, како и се друго што се прави во државава ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
cekaj zadniot del ( fasada )go osvezija ili mene taka mi nalikuva
![]() |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Го освежија, што требаше да се стори и со предниот дел. Ама не, мора да биде „барок“, што и да значи тоа во годината господова 2014.
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
super e fasadava pozadi, vaka da gi sredea i postata i toj domot goce delcev i sve ostanato sto se raspagja i da gi osvetlea ubavo ke zalicea.
|
|
![]() |
|
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
Мене уште не ми е јасно каде на друго место на оваа планета може да се види вакво нешто? Оригиналната фасада на еден архитект позади, друга фасада на сосема друг архитект на предна страна. А двете по ништо не се поврзуваат, при што прашање е дали воопшто изворниот автор на архитектонскиот труд дал дозвола за реконструкцијата.
|
|
![]() |
|
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
![]() Тоа е делумно и добра вест, бидејќи доколку има било какви остатоци од старата фасада, во иднина, со некои поасални власти, ќе може да се обноват фасадите на објектите во оригиналните стилови со кои биле изградени, но со современи материјали, како што и требаше да биде, ако имавме асални власти, се разбира. |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
се разбира, обнова на останатите фасади низ градов нема да биде на одмет, за тоа треба само боја и крпење |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
![]() Е па под асална власт, јас лично подразбирам токму таква власт - која би се фокусирала првично на поважните проблеми од типот на инфраструктурата, јавниот превоз, запустените простори во урбаните подрачја, а најмногу на екологијата, зеленилото, пешачките и велосипедските патеки, а во втор, ако не и последен план би ги ставила фасадите, кои сепак би биле обновени со современи материјали, а не со некакви кичерајски и мегаломански илузии на луѓе кои лекуваат комплекси со народни пари. Но таква власт - асална власт - тешко дека ќе дочекаме во блиска иднина во Скопје и во Македонија. |
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Ќе има и таква власт еден ден, само Македонци нема да има во неа.
![]() |
|
![]() |
|
Skopjanecot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31-Oct-2013 Online Status: Offline Posts: 147 |
![]() ![]() |
QFT |
|
All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.
Arthur Schopenhauer |
|
![]() |
|
martind ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 332 |
![]() ![]() |
Фасадата е при крај.
|
|
![]() |
|
СК ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Feb-2014 Location: СКопје Online Status: Offline Posts: 106 |
![]() ![]() |
фасадава изгледа одлично!!! :-) се надевам што поише фасади што се прават ќе го имаат истиот квалитет и боите т.е да не се бели него како мин. за финансии и како оваа. штета што не се направија поише црвени згради...ги има секаде низ светот и изгледаат супер особено ако се од црвена цигла... |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Многу ми се допаѓа фасадата. Се надевам дека ќе продолжат и оо останатите фасади на оваа улица зошто оваа што се гледа од лево не заслужова да се наоѓа во централното градско подрачје.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Фасадата е грозна и се надевам дека некогаш во наредните години ќе си се врати во првичната состојба. Покрај тоа што го кажувам моето лично мислење (грозота), треба да се каже дека нема никаква архитектонска логика на предната страна на објектот да се направи нов надворешен изглед, додека задната страна од објектот единствено да се префарба.Вакво лудило има само во Скопје!
|
|
![]() |
|
mackomk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 130 |
![]() ![]() |
Ако не се земе предвид фактот што позади е една, а напред друга фасада и не земајќи во обзир што во моментов не се совпаѓа со околината... од ова што го гледам, фасадава ми делува сосем коректно, ми се допаѓа што е црвена и се разликува од досегашните бои што ги форсираа на новите фасади. Мислам дека кога ќе се завршат и другите фасади во околината интересно ќе изгледа овој дел.
Edited by mackomk - 18-Mar-2015 at 17:26 |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 9> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |