![]() |
![]() |
![]() |
[А1] Табановце - Богородица |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 45678 13> |
Author | |
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
Denes ja vozev delnicata Udovo-Skopje i mozam da kazam deka so isklucok na nekoi delovi avtopatot e vo mnogu losa sostojba i bi go ocenil so skolska 2-. Ovoj avtopat pati od losa podloga sto e posledica na nekvalitetno gradenje, takasto i na onie delovi kade asfaltot e mazen treba vnimatelno vozenje bidejki ima cesti odskoknuvanja od vdlabnatinite.
|
|
![]() |
|
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
Moe video Kumanovo-Tabanovce od pred edna nedela. Avtopatot Miladinovci-Kumanovo e vo mnogu losa sostojba. Novata delnica do granicniot premin od 8km kako da ja pokazuva svojata slabost. Na odredeni mesta kako da zabelezav pocetna faza na stvaranje na kolotrazi na desnata lenta, ili mozebi mi se pricinuva?!
https://www.youtube.com/watch?v=4cue1tNN-30 |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Боже мили! Па, уште кога ќе ги видам тие табли со соопштение дека автопатот се вика Алекс Македонски - ми се смачува! Срамота е што се наплаќа патарина за возење по таков лош пат! Срамота! Срамота за земјава, за владата, за граѓаните, за сите! Мизерија!
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
Не се вика Алекс Македонски, туку Алекс Макадамски ![]() |
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
|
Vasilij ![]() Senior Member ![]() Joined: 09-Jun-2014 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 339 |
![]() ![]() |
Целосно сте во право, не знам како можат и да наплаќаат патарина за одредени делници од А1 кои не исполнуваат никакви минимални критериуми за тоа што треба да значи поимот автопат. Автопатот од Тетово до Скопје, Скопската обиколница и делниците од Хиподром - Миладиновци и Хиподром - Петровец се далеку подостоинствени и во подобра состојба во споредба со одредени делници од А1 како на пример Миладиновци - Куманово, Велес - Скопје, Удово - Ѓевгелија и тн..
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Пред некој ден возев по бавчава, да треба пак да одам, веројатно би избрал некое алтернативно решение.. можеби по стариот пат?
Совет, возете во брзата лента, а враќајте се во средна по потреба (ако има некој побрз ![]() |
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Нова автопатна делница во близина на граничниот премин „Богородица“
Општина Гевгелија ќе гради нова клучка на автопатната делница кај Милци, во близина на граничниот премин „Богородица“, информираа денеска надлежните општински служби. Со овој зафат треба да се обезбеди директно сообраќајно поврзување на двете страни од автопатната делница со изградените објекти. - Покрај растоварувањето на сообраќајот, кој особено во овој период е многу интензивен, клучката треба да го олесни пристапот до казината „Принцес“ и „Фламинго“ но и до пограничните населени места. Изградбата на приклучните улици ќе ја финансираме со околу 60 милиони денари од општинскиот буџет затоа што сообраќајната инфраструктура за јужниот тек на автопатот е особено значајна оти на овој дел претстои изградбата на новиот хотелски комплекс и на големиот трговски центар кај Милци, информираа од општината. Над автопатната делница кај Милци веќе е изграден натпатник со 24 милиони денари кои беа обезбедени од Агенцијата за државни патишта на Република Македонија. http://lider.mk/2014/08/25/nova-avtopatna-delnica-vo-blizina/ |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Teglarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 569 |
![]() ![]() |
Ако не се лажам, клучката се гради веќе две години... и никако да се изгради.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Poglednete vo kakva sostojba e edinstvenoto odmoraliste na avtopatot Skopje-Veles (ako ne i posiroko)... Sramota!
Gledajte negde od 15:15 https://www.youtube.com/watch?v=vqIH7OPjJ4k |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Мизерија! За жал, таа слика се среќава покрај многу патишта, не само на автопатите или одмориштата.
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
Србинот очекувал клупи и чешма. Наивен човек. Не знае дека сите негови проблеми ќе се решат кога ќе постават споменик на одмориштето. Тогаш нема да му биде "ѓубрењак", туку ќе му заличи на национален парк.
Така ли е, поддржувачи на Скопје 2014? |
|
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
ако дојде Грујо на отварањето на споменикот на одморалиштетот,има шанса тоа да е направено тип-тип
![]() Edited by gjoko - 03-Sep-2014 at 18:09 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Шегата на страна, ова е недозволиво. Сликата за една држава се гради преку вакви работи, меѓу другото. Што си помислува туристот што ја посетува или само поминува низ земјава? Сигурно не дека сме Швајцарија на Балканите. Ова е хроничен проблем што се провлекува со години. И не се само патиштата нечисти, такви се и нашите градови, шуми, планини, паркови, езера, реки... Време е веќе некој да седне и да се позабави и со овој проблем. Некој што зема плата за тоа.
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
емисијава е за сообраќајна култура, правила и совети за возење и патување, ја имам гледано одамна и баш ми беше интересно што прават репортажи и од други земји... пре да каже некој дека ова е пропаганда, србинот си врши критика и на тоа што го има во нивната држава, всушност, репоратажата се однесува на тоа како да се снајдете на балканов, каде несоодветната патна сигнализација, пропаднатите патишта, недостатокот од места за одмор и посебните закони се нормална работа
|
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=CDE351CD5BA01540BB248FF43FC5C5A1
Dobra vest, no cinam deka nadleznite go utnaa redosledot. Prioritetna delnica za obnovuvanje e delnicata Miladinovci-Kumanovo koja e pred raspaganje! Edited by Denko - 17-Sep-2014 at 22:33 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Апсолутно се согласувам со тебе!
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
mr bombastic ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 420 |
![]() ![]() |
Редоследот дефинитивно е утнат, делницата Миладиновци-Куманово мораше да биде прва за реконструкција зашто заедно со делницата Велес-Катланово која веќе се обновува, е во најлоша состојба...Ама добро, ќе и дојде редот и неа, само малце повеќе трпение
![]() |
|
![]() |
|
ehrlich ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31-May-2012 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 1365 |
![]() ![]() |
Па нели спомна во интервјуто, директорот Љупчо Георгиевски (го има мислам и на форумов) дека делницата ја Миладиновци-Куманово ја предвидуваат за во 2015 година, ама веројатно чим нема веќе објавен тендер, можно е да ја завлечкаат.
|
|
![]() |
|
mr bombastic ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 420 |
![]() ![]() |
![]() Да, ја предвидуваат за 2015 година ама таму негде на крајот од годината... |
|
![]() |
|
<Fresno> ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 1161 |
![]() ![]() |
Добро би било некој што има информации да направи мапа од Коридорот 10 со податоци која делница кога е изградена и кога е реконструирана (или се планира реконструкција). Да знаеме кога може да очекуваме комплетиран и со солиден квалитет автопат.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 45678 13> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |