![]() |
![]() |
![]() |
Зграда за јавна администрација и ФДУ |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 12> |
Author | ||
СК ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Feb-2014 Location: СКопје Online Status: Offline Posts: 106 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
|
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
Страничната фасада (од страна на Министерство за надворешни работи)
![]() |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
Почнаа со работите и од задниот дел...
![]() Предниот и страничниот дел... ![]() ![]() |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
овој забот најдолу на крајниот столб како да е ставен за скулптура
|
||
![]() |
||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|
toj zab ne vrti okolu celiot objekt. vidi okolu nego ima postaveno veke podkonstrukcija. ke bide kako toj nad stolbot
|
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
можеби.вака одоздола ми изгледа голем и како са ставање на скулптура
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
1
![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() |
||
![]() |
||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|
za nijansa podobar (t.e. pomalce losh) od MNR
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
во комшии до мене има куќа изградена во 1910 година која има исто имитација на столбови како на овие згради.се додека не се појави ск2014 јас не сум ги приметил дека постојат
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
![]() инаку столб не е столб ако нема никаква структурна улога... нема врска дали столбот има целосна форма |
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
ќе сликам и ќе постирам.на куќата столбовите се имитација и немаат никаква врска со статиката
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
|
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ова е страничниот дел, што гледа кон зградата на МНР. На прв поглед оние темни панели меѓу прозорците изгледаат како да се метални (поради бојата), но потоа се добива впечаток дека се дрвени. По сè изгледа дека и овде ќе употребат такви дрвени панели (или како и да се викаат) како кај зградата на Министерство за финансии, со таа разлика што овде бојата им е потемна, па се добива друг впечаток.
![]() Како што веќе спомнав, оддалеку се добива впечаток дека се метални. ![]() ![]() Еве една одблизу, од вториот дел на зградата (оној што е поблиску до црквата Св. Богородица) ![]() Edited by Џоле - 03-Sep-2014 at 14:23 |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() мене ми личат како да се метални (не дека е нешто битно), ама поголем проблем е што варираат во боја неповрзано со муабетот, мене ова ми личи како некој на фасадата на МТВ да залепил имитација на столбови еве тука нека го искоментира тој ефект некој експерт за класицизам... како фасадата на МТВ не е ок, ама ова е ок? толку ли луѓево се заслепуваат од столбови, па не можат да ја увидат основата на една фасада? |
||
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() |
||
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
|
Од пред некој ден..
![]() Vadim Demechik |
||
![]() |
||
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
tiberix ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Aug-2011 Location: Sofia Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 12> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |