![]() |
![]() |
![]() |
Нова фасада и ограда на објектот на Владата |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3940414243 64> |
Author | ||
Argeadus ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 26-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 12 |
![]() ![]() |
|
Kvazi-anticizmot i nekoi slicni izrazi se tvoj recnik, a bi rekol i odlikuvanje, koi se tvoite predlozi osven kulu lele?
|
||
-------------------------------
Argeadus |
||
![]() |
||
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
|
Бавна индоктринација, каква коинциденција, па зарем овој идиотизам наречен Скопје 2014 и нови фасади не беше бавно протнат без никаква јавна и пред се, конструктивна дебата ? За жалење си дете, си читал, ама не си дочитал. Но убаво вели Macedonicus, денов започна облачно, но на форумов е ден за смеење. ![]()
Ги сметам моите коментари за објективни како реалист, наспроти субјективните коментари на одредени членови кои го делат членството на форумов на македонци и антимакедонци. Свесен сум за предимензионираноста на идиотизмот кој се случува денес во Македонија и мислам дека со право го споредувам со одредени тоталитарни режими од минатото. Edited by Dexter26 - 08-Sep-2014 at 16:51 |
||
![]() |
||
Macedonicus ![]() Senior Member ![]() ![]() Google Maps: Regional Expert Joined: 29-May-2011 Location: Czech Republic Online Status: Offline Posts: 398 |
![]() ![]() |
|
Нема да навлегувам во аргументирање со тебе чисто затоа што ќе губам време, сфатив на која ментална матрица и припаѓаш и доволно ми е. Имај убав ден Argeadus.
|
||
ಠ_ಠ
|
||
![]() |
||
Argeadus ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 26-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 12 |
![]() ![]() |
|
Konstruktivnost nema na forumov, bas od tebe koj ne znae vo koja dimenzija e i nekoi slicni seznajkovc!
Ovoj forum ne e excluziven nitu pak na nekoi na zalost samci! Abe ako nekoj trgne da diskutira so vas, poglup e! Pa i ke glumime deka sme diskutabilni, ne znam sto... fleksibilnost nemate da mislite, pa trgnal nekoj da vi dava znachenje. Aj uzivaj. |
||
Argeadus |
||
![]() |
||
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
|
![]() Ајде уживај и ти, и земи прочитај по малку, можеби ќе научиш нешто. Edited by Dexter26 - 08-Sep-2014 at 17:00 |
||
![]() |
||
СК ![]() Senior Member ![]() Joined: 02-Feb-2014 Location: СКопје Online Status: Offline Posts: 106 |
![]() ![]() |
|
Почитуван г. гитардемон, Би сакал да ја искористам оваа прилика да Ве замолам својот даскалски стремеж за мое јазично дисциплинирање да го оставите настрана и фокусот да го насочите кон сржта на дискусијата. Впрочем, начинот на кој ги артикулирам своите мисли не ја менува суштината, освен козметички, нели. Исто така, би сакал да Ве потсетам дека слободата на говор и изразување, покрај тоа што лицето го говори се однесува и на начинот на кој тој милува да го говори. Секое добро. Со почит, СК |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
а да, и постојано неколку члена на форумов, тапат мозок со тоа како биле ограничени мислењата, ама истите тие членови мислат дека промената на фасада носи со себе некаква културна и политичко-општествена преродба... аплауз за таквиот талент ![]() |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
Danndy ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 410 |
![]() ![]() |
|
Дали си ти свесен за тоа што си го напишал, и зошто некој стручен не те затворил? Ако ти си тој, правилниот, големиот Македонец, јас со двете раце ќе ставам потпис и ќе се ослободам од Македонското државјанство. Ако ова беше тест за интелигенција, за здрав разум, или за влез во школо - предшколска возраст, па ти на сите тестови ќе добиеше негативен резултат. Не ми е само јасно... како тоа, не знаеш РАЗГОВОРЕН Македонски, користиш/измислуваш зборови, а и Бугарски (много уникален талант) и ти си ПОДОБАР од сите на форумов, ги нарекуваш АНТИ МАКЕДОНЦИ затоа што имале можност, пред се умствена, да погледнат подалеку од плоштадот Пела. И како да не ти е срам да кажеш од каде си, кој си? Па од вакви како тебе, срам ми е што делиме ист воздух. п.с-Среќа твоја е што Хитлер е мртов, знаеш дека со твоите квалитети (кои не може човек да не ги воочи) ќе беше прв... и без избор дали во Треблинка или Аушвиц. п.п.с-Рак добив од постот на СК исто, морам да се заблагодарам. А сега одам да повратам. |
||
Traveling.
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
луѓе, само да ве потсетам, троловска замка е ова, нема потреба од понатамошна деградација на нишкава
|
||
|
||
![]() |
||
Danndy ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 410 |
![]() ![]() |
|
Знам, ама морав. Освен на нивно ниво, не постои начин да им се објасни. |
||
Traveling.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
понекогаш си се чудам на себеси како и јас се нафаќам на таквите замки, кога толку добро го препознавам нивниот вид |
||
|
||
![]() |
||
MartiniMKD ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Jan-2010 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 44 |
![]() ![]() |
|
Уште се карате ко мали деца за бомбончиња.
![]() На форумов му треба далеку помалку его и повеќе нормална дискусија. Се кладам да се видите у живо нема вака да се однесувате едни кон други туку ќе бидете мирни и пријателски настроени ко глувчиња ![]() Јас не сум на форумов да читам одредени фрустрации комплекси и еготрипови. Тука сум да читам плодна конструктивна дискусија за дадени објекти сето тоа збогатено со навремени фотографии и информации за тоа како напредуваат одредени објекти. Ова колку што знам е форум за градежништво и архитектура а не форум за лечење на фрустрации. Ќе ве замолам да не го загадувате со ваши глупости бидејќи е ретко богатство во морето од информативни глупости на македонскиот веб простор. Фала и пријатно Edited by MartiniMKD - 09-Sep-2014 at 10:07 |
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
Потпис. Порано имавме и доста почести средби. Сме имале спротивставени мислења, но никогаш немало толку навреди и инаетење. Сега дискусијата е на ниво на пиво пред коперација. Затоа и огромен дел од квалитетните членови не се ни замараат да навлегуваат во дискусии, а добар дел од нив и се откажаа од форумов севкупно. |
||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||
![]() |
||
MartiniMKD ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Jan-2010 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 44 |
![]() ![]() |
|
Овој форум и скајскрејперсити ми се најубаво место каде можам да се информирам што има ново во македонската архитектура и градежништво. Особено кога бев во странство ми беше убаво да влезам тука за да видам како стојат работите.
И Забеган ова важи посебно за тебе ![]() Скопје 2014 е турлитава но олади малку. Види на што личи почетнана од форумот. Сите најнови постови се твои и во нив не гледам ништо освен константно мрчење. Ако мислиш дека некој толку сака да ги чита твоите размисли отвори си блог а не вака. Дури и на постот за најдобрите Скопски фотографии си нашол шанса да мрчиш за дадени глупости. А ваму збориш за тролови. Чил аут ![]() Edited by MartiniMKD - 09-Sep-2014 at 10:13 |
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
Winning an argument on the Internet is like winning in the Special Olympics.
No matter who wins, you're still retarded. И покрај сите его-трипови што ги изначитавме, рака на срце zabegan во ниеден момент не се служи со лични дисквалификации. Веројатно бидејќи е стар член. А овие новодојдените надркани cyber bullies или малку да се смират и да почнат реално да аргументираат, или нема потреба да ги читаме. Кога тие учеле и читале, zabegan играл кошарка под маса. Такви фори ако сакам да слушам ќе одам пред зграда. |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Pa dobro be... osven drveni psiholozi, pishenje fermani i kokodakanje ko babi tuka vie specijalistite po konspiracii i site drugi prirodno nauchni fenomeni nishto drugo ne kazuvate kako celo osven nishto. Vo koj nauchen trud pishuva deka ti najdobro mislish i pishuvash i ziveesh? Sekoj misli razlichno, no jas ne vidov kade nametnuvav moj nachin na mislenje. A za to a so Hitler, citaj ponazad koj stho pishuval i nemoj da se blamirash. Sedite tuka i kako kireica i trpeica, oh lele bravo taka e, pfff. Site vie veliki razbirachi nemate nishto zad vas osven kolku e teshko shto ne vi padnalo od nebo koga ste go sakale. Razumna diskusija e razmenuvanje na mislenje a ne nabivanje na nachin na mislenje. I da, mene mi se dopagja fasadata, i sum za! sega so? Ti ke mi kazesh? starata beshe grozna, siva grda da ti se zgadi. Bravo na arhitektot shto zglobil depresivna koncepcija. Novata e daleku poprivlechna. |
||
Argeadus |
||
![]() |
||
Macedonicus ![]() Senior Member ![]() ![]() Google Maps: Regional Expert Joined: 29-May-2011 Location: Czech Republic Online Status: Offline Posts: 398 |
![]() ![]() |
|
Мала (нужна) дигресија:
И како ви се допаѓа изгледот и начинот на кој се гради фасадава, мислите ли дека квалитетно се работи од аспект на работници, материјал за работа и сл.? Еве ај да пробаме квалитетна дискусија за неквалитетен објект па да видиме до кај ќе тераме |
||
ಠ_ಠ
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ovde si vo pravo, starata se oblece vo nova, a odozdola koj znae shto e.... i ne soodvetstvuva kako celost.
No fasadata kako model mi se dopagja ako ostavime na strana so stho se gradena itn. Sepak posodvetno resenie ke beshe starata da se ischisteshe ![]() |
||
Argeadus |
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
![]() Фронтонот е заглавен во оваа фаза веќе подолго време. Да не знае некој како се изработува тимпанонот и како мислат да го наместат? Гипсана лепенка врз металов? Исто така стубовите мислат отпосле да ги обвијат некако? Досегашните стубови беа сосем поинаку градени. Edited by гитардемон - 10-Sep-2014 at 13:25 |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
|
Гитар се гледа дека столбовите имат поголем дијаметар и дека имат риги така да мазните столбови веројатно ќе бидат обвиткани со додатни блокови. Мислам дека на ист начин се градени и столбовите на археолошкиот музеј.
![]() Edited by kultuzin - 10-Sep-2014 at 17:11 |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3940414243 64> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |