build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Инфраструктура > Воздухопловство
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Авиокомпании и линии

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 104105106107108 244>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
Obedineta Makedonija View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote Obedineta Makedonija Quote  Post ReplyReply #2101 Posted: 29-Apr-2015 at 20:17
Originally posted by Teglarot

Originally posted by Obedineta Makedonija

Originally posted by гитардемон

Ground staff немате на WizzAir на Александар Велики?

ниту една low coast нема таква работа.... А башка е тоа што каде ТАВ е концесионер нивни се фирмите ќерки кои тоа го обавуваат или самите тие на мали аеродроми како нашиот, исклучок е само ТГС на Ататурк.

* Во однос на искуството на Тегларот - баш истото сакав да го искоментирам..... Каква врска има тоа со авиокомпанијата што те ставиле во Брисел да го чекаш авион во простор за 5 души а вие сте биле 150(целосно е во надлежност на Аеродромот тоа) или пак лошото искуство на СКП (одговорнос ТАВ) или пак за типот и односот на рајата која патува(самите ние си ги правиме нештата да бидат такви какви што изгледаат), а во однос на кабинскиот персонал - имам моја колешка од факултет која работи како стујардеса и девојчето е згрозено со каква се багра се објаснува и расправа - свати ги и ним не им е лесно. А во делот на искуството со Турболенции болје избриши го, каква веза има искуство со авиокомпанијата и временски услови кои никој неможе да ги предвиди, Јас имав лет од Тел-Авив до Истанбул со страшни турболенции и 2 саати светеше знакот за појас.... Многу од забелешките ти се на грешка адреса а и добар дел од нив ти се од сосема друго зависни(Месечно 1-2 користам Авион и имам колку толку искуство - никогаш нема да пронајдеш совршенство)
Сакале или несакале да признаеме Wizz Air им створи навика на патување со авион на нашите „почитувани“ граѓани.

Се потрудив само да Ви го претставам целосното патување, далеку од тоа дека на временските услови или од односот на имиграционите служби влијае компанијата, која и да е. Затоа и пишав дека турбуленциите беа само воведот на проблемот со "патниците".

Едноставно целосното патување за мене беше шок и нешто на што не сум навикнат, да речеме во споредба со летовите од Солун или Софија.

Едноставно мже да се рече - во лошо време на лошо место )
Создаваме за да имаме, а и тоа што го имаме треба да го чуваме такво какво што е !!!!
Back to Top
Тркало View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Тркало Quote  Post ReplyReply #2102 Posted: 01-May-2015 at 11:44
Не е крив Визер за третманот на аеродромските/имиграциските служби кон патниците од Македонија.Самиот искажа чудење какво им е однесувањето во самиот авион

Интересна психологија ни е да ги перцепираме посилно негативните работи, па заради 10-15 % некултурни патници сите други се ставани во ист кош.

Edited by Тркало - 01-May-2015 at 11:47
Back to Top
Denko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Denko Quote  Post ReplyReply #2103 Posted: 02-May-2015 at 13:41

Сакале или несакале да признаеме Wizz Air им створи навика на патување со авион на нашите „почитувани“ граѓани.
...a ti si tuka kako dezuren advokat da go odbranis WizzAir od bilo kakva zabeleska ili negativno iskustvo na nekoj patnik!?
Back to Top
Tranquilis View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Tranquilis Quote  Post ReplyReply #2104 Posted: 02-May-2015 at 18:36
Уште да имаше негативно искуство со авиокомпанијата..

Haters gonna hate.

Perfect speed, my son, is being there.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote Obedineta Makedonija Quote  Post ReplyReply #2105 Posted: 02-May-2015 at 19:12
Originally posted by Denko

...a ti si tuka kako dezuren advokat da go odbranis WizzAir od bilo kakva zabeleska ili negativno iskustvo na nekoj patnik!?

Месечно летам 2-3 пати, изминатите 2 години имам 210.000 miles на конто на програмата за лојалнос на star aliance, искуство за летање имам сигурно повеќе од 60% од членовите на форумот кои дискутираат за авијација(да не излезе дека сум самобендисан и се фалам) ама некој да ми збориш за што сум јас овде е нон-сенс а притоа ти да кажеш за што си овде.

Никогаш не дискутирам за нешто што не познавам или немам искуство - не сте виделе вие што е „негативно искуство“ па тогаш да дискутираме..... Така да за што сум јас тука не е ни најмалку битно, битно е што споделувам нешто што го имам почуствувано, со Wizz патував уште од 2006, 2007, 2008 на релација Софија - Рим и обратно кога студирам во Италија а кај нас не се ни знаеше дека пости таква авиокомпанија, затоа ќе те замолам не прашувач за што сум јас овде, туку ако имаш сподели зашто си ти тука. Поздрав

* А да ја бранам авиокомпанијата не ја бранам - немам интерес тоа д аго правам, ама треба да си признаеме нешто што е така а тоа е дека тие им створија навика за користење на авион на нашите граѓани(што домашни што иселеници), бидејќи до пред нивно доаѓање главен превоз беше автобус!

Edited by Obedineta Makedonija - 02-May-2015 at 19:17
Создаваме за да имаме, а и тоа што го имаме треба да го чуваме такво какво што е !!!!
Back to Top
Могли View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote Могли Quote  Post ReplyReply #2106 Posted: 02-May-2015 at 19:29
Еве и јас да споделам нешто. Досега со WizzAir имам летано 6 пати и морам да кажам дека сум прилично задоволен и имам позитивни искуства. Само еднаш летот доцнеше околу 20тина минути но не ми претставуваше некој проблем. За тоа дека има т.н. „непослушни“ патници, да, секогаш ги има, но тоа е тоа.

Не ми се допаѓа само тоа што постојано има туркање за тоа кој каде да седне и настанува прав хаос, но ете видов дека WizzAir воведува назначено седиште така што ќе нема повеќе да се создаваат толкави турканици.

Сè на сè, искрено кажано, да не беше WizzAir не вервувам дека некогаш за брзо време ќе летав со авион и тоа повеќе пати.

Keep up the good work!
Back to Top
Denko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Denko Quote  Post ReplyReply #2107 Posted: 03-May-2015 at 01:57

Originally posted by Denko

Месечно летам 2-3 пати, изминатите 2 години имам 210.000 miles на конто на програмата за лојалнос на star aliance, искуство за летање имам сигурно повеќе од 60% од членовите на форумот кои дискутираат за авијација(да не излезе дека сум самобендисан и се фалам) ама некој да ми збориш за што сум јас овде е нон-сенс а притоа ти да кажеш за што си овде.

Никогаш не дискутирам за нешто што не познавам или немам искуство - не сте виделе вие што е „негативно искуство“ па тогаш да дискутираме..... Така да за што сум јас тука не е ни најмалку битно, битно е што споделувам нешто што го имам почуствувано, со Wizz патував уште од 2006, 2007, 2008 на релација Софија - Рим и обратно кога студирам во Италија а кај нас не се ни знаеше дека пости таква авиокомпанија, затоа ќе те замолам не прашувач за што сум јас овде, туку ако имаш сподели зашто си ти тука. Поздрав

* А да ја бранам авиокомпанијата не ја бранам - немам интерес тоа д аго правам, ама треба да си признаеме нешто што е така а тоа е дека тие им створија навика за користење на авион на нашите граѓани(што домашни што иселеници), бидејќи до пред нивно доаѓање главен превоз беше автобус!
Nema potreba od dolgi objasnuvanja. Jas ne go napagam WizzAir, tuku skrenuvam vnimanie na tvojot pristap, po avtomatizam da ja branis posocenata aviokompanija. Ete toa e mojata zamerka, tvojot pristap. „Teglarot“ spodeli losho iskustvo (so kuferceto i odnosot na stjuardesata), a ti ne izdrza, vednas se javi vo svojstvo na branitel na WizzAir, vprocem kako i sekogas…
Ete ke ja iskoristam ovaa prilika i jas da te prasam, sto mislis za problemot so kuferceto na „Teglarot“? Ednas biduva, drug pat ne biduva, zgora na toa covekot videl i pogolemi kufercinja gore vo kabinata.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote Obedineta Makedonija Quote  Post ReplyReply #2108 Posted: 03-May-2015 at 10:38
Denko, од тоа што Тегларот само се потврдува дека ТАВ се директно одговорни за различните толкувања на исти ситуации - поточно вработените за должени за контрола на раче багаж се боси, бидејќи Wizz има прописи за кој е задолжен ТАВ да ги почитува и спроведува, Wizz нема одговорност за тоа дека вработената на ТАВ не дозволила да се качи бакаж - може треба да го сподели искуството ТЕГАРОТ кај Агенцијата за ЦИвилна Воздухопловидба да да му одговорат они како заштитници на правата на патниците - и сугурен сум дека ако багажот не ги надминува димензиите во cm кои се пропишани на нивниот сајте дека неможе да те попречат, ама може има и пропусти.
Back to Top
Denko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Denko Quote  Post ReplyReply #2109 Posted: 03-May-2015 at 11:53

Denko, од тоа што Тегларот само се потврдува дека ТАВ се директно одговорни за различните толкувања на исти ситуации - поточно вработените за должени за контрола на раче багаж се боси, бидејќи Wizz има прописи за кој е задолжен ТАВ да ги почитува и спроведува, Wizz нема одговорност за тоа дека вработената на ТАВ не дозволила да се качи бакаж - може треба да го сподели искуството ТЕГАРОТ кај Агенцијата за ЦИвилна Воздухопловидба да да му одговорат они како заштитници на правата на патниците - и сугурен сум дека ако багажот не ги надминува димензиите во cm кои се пропишани на нивниот сајте дека неможе да те попречат, ама може има и пропусти.
Aviokompanijata ima odgovornost za uslugite na patnicite i sekoe prefrluvanje na istata e golema neserioznosz i amaterizam. "WizzAir", vprocem kako i sekoja aviokompanija, mora da znae dali nivnite patnici se soocuvaat so problemi... Ne znam kako e vo Skopje, no toa sto jas sum go videl e deka sekoja aviokompanija ima direkten kontakt so svoite patnici od predavanjeto bagaz (chekiranje karta ako e potrebno), pa se do napustanjeto na vozduhoplovot. Jas najcestom letam so "EasyJet", koj na ovdesniot aerodrom (a i nasekade) ima sopstven terminal i sopstven personal, taka sto kontaktot na patnicite e direktno so aviokompanijata.

http://static.panoramio.com/photos/large/3441999.jpg

Za odnosot na stjuardesata nema sto drugo da se kaze, osven totalen neprofesionalizam.... Jas sekojdnevno sum vo direkten kontakt so iljadnici luge i sum sretnal sekakvi budali, idioti i sto li uste ne, pa ni na kraj pamet ne mi doslo da se karam so nekoj na visok ton ili da razmenam pogrdni zborovi... si ima i za toa procedura i nacin kako da se resi problemot, no nikako kako na nacin sto go izbrala posocenata stjuardesa!
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote Tranquilis Quote  Post ReplyReply #2110 Posted: 07-May-2015 at 08:30

Originally posted by bulaov

Колку што случајно успеав да запазам , изгледа си добил погрешна информација за префарбувањето на WIZZ со ознака HA-LPU, леташе денес од Катовице за Дортмунд и на веб камерата во Дортмунд гледав нема никакви промени во бојата на авионот, може за покасно е планирано Smilehttp://postimg.org/image/66bj1fe5t/http://postimg.org/image/ph45vz9tb/

Бујрум линкот за и околу новата колор шема на Wizz, линкот е со Update информација

http://www.airportal.hu/ap/viewtopic.php?t=24563

https://twitter.com/flightradar24/status/596174783206789120

https://www.flickr.com/photos/jujug/

Edited by Tranquilis - 07-May-2015 at 08:34
Back to Top
jyvation View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote jyvation Quote  Post ReplyReply #2111 Posted: 07-May-2015 at 09:39
Супер испаднаа, мене ми се подобри од претходните.
Back to Top
kultuzin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote kultuzin Quote  Post ReplyReply #2112 Posted: 08-May-2015 at 09:18
http://infomax.mk/wp/?p=28879
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote Tranquilis Quote  Post ReplyReply #2113 Posted: 08-May-2015 at 09:49
Во Македонија и турбуленциите се вест. Требало да го гушне некоја стјуардеса.    (Смајлито со гушкање не функционира)

Туку, во Скопје сум од утре до понеделник вечер. Пишете ако сте за дружба.

Edited by Tranquilis - 08-May-2015 at 09:51
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote Obedineta Makedonija Quote  Post ReplyReply #2114 Posted: 08-May-2015 at 10:26
Originally posted by Tranquilis

Во Македонија и турбуленциите се вест. Требало да го гушне некоја стјуардеса.    (Смајлито со гушкање не функционира)

Туку, во Скопје сум од утре до понеделник вечер. Пишете ако сте за дружба.

+1   
Back to Top
гитардемон View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote гитардемон Quote  Post ReplyReply #2115 Posted: 08-May-2015 at 10:30
Секоја чест за умешноста да се скрие името на „анонимниот преплашен патник“, ама уште под бар-кодот да го скриеле немаше да се гледа дека плашливецот е Иван Илиевски.

Некој од вас кажуваше дека Wizz створил навика кај нашите да летаат... Е уште да им даваат памфлети дека турбуленции се најнормална работа, и дека clear air turbulence сакале или не, е нешто што не може да се избегне (бидејќи не се ни гледа на радарот).

http://www.usatoday.com/story/travel/flights/2014/02/19/clear-air-turbulence-first-take/5610011/
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Back to Top
bulaov View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote bulaov Quote  Post ReplyReply #2116 Posted: 08-May-2015 at 12:05
Originally posted by Tranquilis

Originally posted by bulaov

Колку што случајно успеав да запазам , изгледа си добил погрешна информација за префарбувањето на WIZZ со ознака HA-LPU, леташе денес од Катовице за Дортмунд и на веб камерата во Дортмунд гледав нема никакви промени во бојата на авионот, може за покасно е планирано Smilehttp://postimg.org/image/66bj1fe5t/http://postimg.org/image/ph45vz9tb/

Бујрум линкот за и околу новата колор шема на Wizz, линкот е со Update информација

http://www.airportal.hu/ap/viewtopic.php?t=24563

https://twitter.com/flightradar24/status/596174783206789120

https://www.flickr.com/photos/jujug/

Thumbs%20Upсупер изгледа , браво
Back to Top
N23 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote N23 Quote  Post ReplyReply #2117 Posted: 13-May-2015 at 18:19
Ер Србија на А. Велики

Велат искуството со ова летало е непроценливо, на ниво на меѓуградски автобус
23ka.wordpress.com
Back to Top
Navigator View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Navigator Quote  Post ReplyReply #2118 Posted: 14-May-2015 at 08:56

Со ова чудо леташ еднаш и имаш за прераскажување цел живот
Back to Top
alexsend View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote alexsend Quote  Post ReplyReply #2119 Posted: 14-May-2015 at 16:31
И Кроациа имаат пропелерки, неќеш да седнеш близу него Е сеа добра работа е што и да откажат моторите како едрилица е нема гајле Ама лета споро, 700
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
Back to Top
bulaov View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote bulaov Quote  Post ReplyReply #2120 Posted: 16-May-2015 at 20:35

free image hosting

Една аматерска слика од SWISS Avro RJ  HB-IYZ  Скопје - Женева од вечерва
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 104105106107108 244>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.750 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.