![]() |
![]() |
![]() |
Авиокомпании и линии |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 104105106107108 244> |
Author | ||||
Obedineta Makedonija ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Aug-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 1744 |
![]() ![]() |
|||
Едноставно мже да се рече - во лошо време на лошо место ![]() |
||||
Создаваме за да имаме, а и тоа што го имаме треба да го чуваме такво какво што е !!!!
|
||||
![]() |
||||
Тркало ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-Dec-2010 Location: Охрид Online Status: Offline Posts: 1179 |
![]() ![]() |
|||
Не е крив Визер за третманот на аеродромските/имиграциските служби кон патниците од Македонија.Самиот искажа чудење какво им е однесувањето во самиот авион
![]() Интересна психологија ни е да ги перцепираме посилно негативните работи, па заради 10-15 % некултурни патници сите други се ставани во ист кош. Edited by Тркало - 01-May-2015 at 11:47 |
||||
![]() |
||||
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
|||
|
||||
![]() |
||||
Tranquilis ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Nov-2013 Location: Женева Online Status: Offline Posts: 426 |
![]() ![]() |
|||
Уште да имаше негативно искуство со авиокомпанијата..
Haters gonna hate. ![]() |
||||
Perfect speed, my son, is being there.
|
||||
![]() |
||||
Obedineta Makedonija ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Aug-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 1744 |
![]() ![]() |
|||
Месечно летам 2-3 пати, изминатите 2 години имам 210.000 miles на конто на програмата за лојалнос на star aliance, искуство за летање имам сигурно повеќе од 60% од членовите на форумот кои дискутираат за авијација(да не излезе дека сум самобендисан и се фалам) ама некој да ми збориш за што сум јас овде е нон-сенс а притоа ти да кажеш за што си овде. Никогаш не дискутирам за нешто што не познавам или немам искуство - не сте виделе вие што е „негативно искуство“ па тогаш да дискутираме..... Така да за што сум јас тука не е ни најмалку битно, битно е што споделувам нешто што го имам почуствувано, со Wizz патував уште од 2006, 2007, 2008 на релација Софија - Рим и обратно кога студирам во Италија а кај нас не се ни знаеше дека пости таква авиокомпанија, затоа ќе те замолам не прашувач за што сум јас овде, туку ако имаш сподели зашто си ти тука. Поздрав * А да ја бранам авиокомпанијата не ја бранам - немам интерес тоа д аго правам, ама треба да си признаеме нешто што е така а тоа е дека тие им створија навика за користење на авион на нашите граѓани(што домашни што иселеници), бидејќи до пред нивно доаѓање главен превоз беше автобус! Edited by Obedineta Makedonija - 02-May-2015 at 19:17 |
||||
Создаваме за да имаме, а и тоа што го имаме треба да го чуваме такво какво што е !!!!
|
||||
![]() |
||||
Могли ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 21-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 97 |
![]() ![]() |
|||
Еве и јас да споделам нешто. Досега со WizzAir имам летано 6 пати и морам да кажам дека сум прилично задоволен и имам позитивни искуства. Само еднаш летот доцнеше околу 20тина минути но не ми претставуваше некој проблем. За тоа дека има т.н. „непослушни“ патници, да, секогаш ги има, но тоа е тоа.
Не ми се допаѓа само тоа што постојано има туркање за тоа кој каде да седне и настанува прав хаос, но ете видов дека WizzAir воведува назначено седиште така што ќе нема повеќе да се создаваат толкави турканици. Сè на сè, искрено кажано, да не беше WizzAir не вервувам дека некогаш за брзо време ќе летав со авион и тоа повеќе пати. Keep up the good work! ![]() |
||||
![]() |
||||
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
|||
Ete ke ja iskoristam ovaa prilika i jas da te prasam, sto mislis za problemot so kuferceto na „Teglarot“? Ednas biduva, drug pat ne biduva, zgora na toa covekot videl i pogolemi kufercinja gore vo kabinata. |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Denko, од тоа што Тегларот само се потврдува дека ТАВ се директно одговорни за различните толкувања на исти ситуации - поточно вработените за должени за контрола на раче багаж се боси, бидејќи Wizz има прописи за кој е задолжен ТАВ да ги почитува и спроведува, Wizz нема одговорност за тоа дека вработената на ТАВ не дозволила да се качи бакаж - може треба да го сподели искуството ТЕГАРОТ кај Агенцијата за ЦИвилна Воздухопловидба да да му одговорат они како заштитници на правата на патниците - и сугурен сум дека ако багажот не ги надминува димензиите во cm кои се пропишани на нивниот сајте дека неможе да те попречат, ама може има и пропусти.
|
||||
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
http://static.panoramio.com/photos/large/3441999.jpg Za odnosot na stjuardesata nema sto drugo da se kaze, osven totalen neprofesionalizam.... Jas sekojdnevno sum vo direkten kontakt so iljadnici luge i sum sretnal sekakvi budali, idioti i sto li uste ne, pa ni na kraj pamet ne mi doslo da se karam so nekoj na visok ton ili da razmenam pogrdni zborovi... si ima i za toa procedura i nacin kako da se resi problemot, no nikako kako na nacin sto go izbrala posocenata stjuardesa! |
||||
![]() |
||||
Tranquilis ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Nov-2013 Location: Женева Online Status: Offline Posts: 426 |
![]() ![]() |
|||
https://twitter.com/flightradar24/status/596174783206789120 https://www.flickr.com/photos/jujug/ ![]() ![]() Edited by Tranquilis - 07-May-2015 at 08:34 |
||||
|
||||
![]() |
||||
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
|||
Супер испаднаа, мене ми се подобри од претходните.
|
||||
![]() |
||||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
|||
http://infomax.mk/wp/?p=28879
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Во Македонија и турбуленциите се вест. Требало да го гушне некоја стјуардеса.
![]() Туку, во Скопје сум од утре до понеделник вечер. Пишете ако сте за дружба. Edited by Tranquilis - 08-May-2015 at 09:51 |
||||
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
+1 ![]() |
||||
|
||||
![]() |
||||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|||
Секоја чест за умешноста да се скрие името на „анонимниот преплашен патник“, ама уште под бар-кодот да го скриеле немаше да се гледа дека плашливецот е Иван Илиевски.
Некој од вас кажуваше дека Wizz створил навика кај нашите да летаат... Е уште да им даваат памфлети дека турбуленции се најнормална работа, и дека clear air turbulence сакале или не, е нешто што не може да се избегне (бидејќи не се ни гледа на радарот). http://www.usatoday.com/story/travel/flights/2014/02/19/clear-air-turbulence-first-take/5610011/ |
||||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||||
![]() |
||||
bulaov ![]() Newbiе ![]() Joined: 28-Oct-2014 Online Status: Offline Posts: 15 |
![]() ![]() |
|||
![]() |
||||
![]() |
||||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
|||
Ер Србија на А. Велики
Велат искуството со ова летало е непроценливо, на ниво на меѓуградски автобус ![]() |
||||
23ka.wordpress.com
|
||||
![]() |
||||
Navigator ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2014 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 678 |
![]() ![]() |
|||
![]() Со ова чудо леташ еднаш и имаш за прераскажување цел живот ![]() |
||||
![]() |
||||
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
|||
И Кроациа имаат пропелерки, неќеш да седнеш близу него
![]() ![]() |
||||
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
||||
![]() |
||||
bulaov ![]() Newbiе ![]() Joined: 28-Oct-2014 Online Status: Offline Posts: 15 |
![]() ![]() |
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 104105106107108 244> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |